STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Όλα τριγύρω... θα αλλάξουν

Όλα τριγύρω... θα αλλάξουν
ντραγκολιοβιτς

Μια αγωνισική χωρίς μεγάλο ντέρμπι τι καλό μπορεί να έχει; Πολλά μικρά ντέρμπι...

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής προμηνύει ανακατατάξεις στη βαθμολογία της Α1 και τα περισσότερα παιχνίδια έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, τόσο στα υψηλά, όσο και στα χαμηλά πατώματα του πίνακα. Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα του από τον Άρη στο ΣΕΦ, δοκιμάζει τον όρο "μεγάλη ομάδα" στην έδρα της Ολυμπιάδας, όπου ο Παναθηναϊκός έχει γνωρίσει τη μία και μοναδική ήττα του στο πρωτάθλημα.

Σημαντική και σκληρή αναμέτρηση και στο κλειστό του Ελληνικού με τον Πανιώνιο να υποδέχεται την ΑΕΚ, ενώ την Κυριακή το Μαρούσι θα παίξει εναντίον του Πανελλήνιου. Όσο για την ουρά; Ο Μακεδονικός κοντράρεται με την ΑΕΛ και η Ολύμπια Λάρισας φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ.

Ολύμπια Λάρισας - ΠΑΟΚ

Για την Ολύμπια το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι άκρως σημαντικό. Με ήττα θα μπει σε περιπέτειες από νωρίς κι αυτό είναι το μόνο που δε θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Το πρόβλημα για τους "πορτοκαλί" είναι, ότι ο δικέφαλος μοιάζει ελαφρώς βελτιωμένος και κυρίως πάει στη Λάρισα με καλή ψυχολογία, μετά τη νίκη του επί της Ούνιξ Καζάν για το ULEB Cup.
Πρόβλεψη: Ο ΠΑΟΚ μπορεί να φύγει με τη νίκη από τον κάμπο, εάν παρουσιαστεί ως μεγάλη (σε όνομα και πράξεις) ομάδα.

Μακεδονικός - ΑΕΛ

Οι δύο ομάδες θέλουν να σωθούν τη φετινή περίοδο. Ε, τότε, πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για αυτή τη νίκη. Ειδικότερα ο Μακεδονικός που είναι και γηπεδούχος χρειάζεται να μπει... από πάνω από την ΑΕΛ, τουλάχιστον μέχρι και τη συνάντησή τους στο δεύτερο γύρο.
Πρόβλεψη: Ντέρμπι παραμονής. Δεν επιτρέπονται "σίγουρες" πρόβλεψεις. Θα ψηφίσουμε έδρα.

Πανιώνιος - ΑΕΚ

Αμφότερες οι δύο ομάδες επέστρεψαν στις νίκες την προηγούμενη αγωνιστική. Τώρα, μόνο η μία θα χαρεί. Στην ουσία είναι το ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι κυανέρυθροι έχουν παραμείνει στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας και μέσα στην έδρα τους δε θέλουν χασούρες. Η ΑΕΚ είναι ασταθής στην απόδοσή της, οπότε είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο.
Πρόβλεψη: Το σοβαρό προφίλ του Πανιωνίου γέρνει τα προγνωστικά προς το μέρος του.

Παναθηναϊκός - Απόλλων Πατρών

Ο Απόλλων Πατρών είναι μία από τις πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος, έστω κι αν αυτό δεν αναμενόταν στην αρχή της σεζόν. Στο ΟΑΚΑ θα πάει για την εμπειρία, αφού ο Παναθηναϊκός δεν έχει καιρό για χάσιμο.
Πρόβλεψη: Τα ευκόλως εννοούμενα....

Άρης - Αιγάλεω

Ένας Άρης... να γουστάρεις. Νίκη στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού, νίκη στο Αλεξάνδρειο εναντίον της Ζαλγκίρις Κάουνας και τώρα ένα (φαινομενικά) εύκολο παιχνίδι με το Αιγάλεω. Εύκολο, επειδή η ομάδα της Θεσσαλονίκης πρέπει να αποδεικνύει με μικρότερους αντιπάλους, πως είναι ομάδα Ευρωλίγκας και το "φαινομενικά" λόγω των Κλαρκ και Άντερσον.
Πρόβλεψη: Οι εκτός έδρας αδυναμίες του Αιγάλεω δίνουν προβάδισμα στον Άρη.

ΑΕΠ Ολυμπιάς - Ολυμπιακός

Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε, ο Ολυμπιακός πρέπει πάση θυσία να νικήσει. Γιατί, αν η ομάδα του Πίνι Γκέρσον κάνει μια γκέλα, όχι μόνο θα χαθεί οριστικά η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, αλλά μετά θα τρέχει και για ένα καλό φίνις στην 4αδα.
Πρόβλεψη: Ο Ολυμπιακός των φετινών προσδοκιών και... υποσχέσεων, νικάει και γυρνάει στην Αθήνα ήρεμος.

Μαρούσι - Πανελλήνιος

Το Μαρούσι είναι ανεβασμένο, ο Πανελλήνιος έκανε ένα μπρέικ στο νικηφόρο σερί του με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και το παιχνίδι έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι με νίκη ξεκολλάνε για τα καλά από τις χαμηλές θέσεις και επανέρχονται στους αρχικούς στόχους τους.
Πρόβλεψη: Στις λεπτομέρειες θα κριθεί το παιχνίδι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου

17:00 Ολύμπια Λάρισας - ΠΑΟΚ (ΕΤ1)
17:00 Μακεδονικός - ΑΕΛ (ΣΠΟΡ+)
21:00 Πανιώνιος - ΑΕΚ (Supersport)

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου

16:30 Άρης - Αιγάλεω
17:00 Παναθηναϊκός - Απόλλων Πατρών
17:00 ΑΕΠ Ολυμπιάς - Ολυμπιακός (ΕΤ1)
19:00 Μαρούσι - Πανελλήνιος (Supersport)




















































TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ