ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Νικς άφησαν ελεύθερο το Τζόακιμ Νοά

New York Knicks center Joakim Noah (13) reacts during the second half of a preseason NBA basketball game against the Washington Wizards, Friday, Oct. 6, 2017, in Washington. The Wizards won 104-100. (AP Photo/Nick Wass)
AP Photo/Nick Wass AP PHOTO/NICK WASS

Οι Νικς ανακοίνωσαν ότι άφησαν ελεύθερο τον Τζόακιμ Νοά, προκειμένου να κάνουν χώρο στο ρόστερ τους.

Ο Τζόακιμ Νοά δεν είναι πλέον παίκτης των Νικς. Σε μία αναμενόμενη κίνηση - που κατά πολλούς άργησε... ένα χρόνο - οι Νεοϋορκέζοι ανακοίνωσαν ότι έλυσαν το συμβόλαιο του έμπειρου σέντερ, αφήνοντάς τον ελεύθερο.

Ο Νοά είχε ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο, τα οποία προέβλεπαν συνολικές απολαβές ύψους 37 εκατ. δολαρίων. Ο ίδιος δεν επιθυμούσε να κάνει καμία... διευκόλυνση στους Νικς, κάνοντας συμβιβασμό μαζί τους, με τους Νεοϋορκέζους να είναι πλέον υποχρεωμένοι να του δώσουν όλο το ποσό σε... δόσεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Νοά θα πάρει αυτά τα λεφτά σε βάθος 5ετίας, με ένα μέρος του συμβολαίου του (ύψου 6.4 εκατ. δολαρίων) να επιβαρύνει το σάλαρι καπ των Νικς μέχρι και το 2020.

Ο Νοά είχε υπογράψει 4ετές συμβόλαιο αξίας 72 εκατ. δολαρίων με τους Νικς το καλοκαίρι του 2016. Στην διετία που πέρασε στην ομάδα ωστόσο αγωνίστηκε συνολικά μόλις σε 53 αγώνες: 46 την σεζόν 2016/17 (λόγω τραυματισμού) και 7 την σεζόν 2017/18, όταν θεωρείτο πλέον... ξένο σώμα στην ομάδα, έχοντας μέσους όρους 4.6 πόντους, 7.9 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 19.9 λεπτά συμμετοχής.

AP Photo/Nick Wass

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ