NBA

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχασαν 4 παίκτες σε ένα βράδυ και "καίγονται" για ενίσχυση

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχασαν 4 παίκτες σε ένα βράδυ και "καίγονται" για ενίσχυση
2022 AP PHOTO/AARON GASH

Ανάγκη από άμεση προσθήκη, αν όχι άμεσες προσθήκες, έχουν οι Μπακς μετά από την παραχώρηση τριών παικτών και τον τραυματισμό του Πατ Κόνατον.

Η απόκτηση του Σερτζ Ιμπάκα βοήθησε τους Μπακς να καλύψουν τη σημαντικότερη ανάγκη τους, ώστόσο μέσα σε λίγες ώρες, το βράδυ της Πέμπτης (10/2), η ομάδα του Μιλγουόκι βρέθηκε σε μία πολύ ιδιαίτερη συνθήκη καθώς παραχώρησε τρεις παίκτες και έχασε έναν με σοβαρό όπως αποδεικνύεται τραυματισμό.

Ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, τον οποίο ο Μάικ Μπουντενχόλζερ χρησιμοποιούσε στον ρόλο του backup σούτινγκ γκαρντ, πήγε στο Σακραμέντο, ο επίσης σούτινγκ γκαρντ Ρόντνι Χουντ μετακόμισε στους Λος Άντζελες Κλίπερς μαζί με τον σμολ φόργουορντ Σέμι Οτζελέγε και αμέσως μετά από την Trade Deadline οι πρωταθλητές έχασαν τον glue guy τους, τον Πατ Κόνατον, που υπέστη κάταγμα σε δάχτυλο του χεριού του. Ο 29χρονος περιφερειακός διανύει την κορυφαία σεζόν της καριέρας του (10.1 πόντοι, 40.7% στο τρίποντο, 4.4 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, ένα κλέψιμο, 0.6 λάθη ανά 27 λεπτά σε 54 αγώνες), μπορεί να παίξει σε τρεις θέσεις, μπορεί να σταθεί είτε ως πενταδάτος σε πιθανή απουσία ενός εκ των Άλεν, Μίντλετον, Αντετοκούνμπο, συνήθως όμως μπαίνει ως έβδομος παίκτης. Και για τις επόμενες αρκετές, ίσως και 8-10 εβδομάδες, ο Μπουντενχόλζερ δεν θα τον έχει στη διάθεσή του.

Με δεδομένο ότι πλέον οι Μπακς έχουν τέσσερις περιφερειακούς λιγότερους (ΝτιΒιντσέντζο, Χουντ, Κόνατον, Οτζελέγε), ο Τζον Χορστ καλείται να αποφασίσει το συντομότερο δυνατό, αν όχι άμεσα, για τον τρόπο με τον οποίο θα ενισχύσει το ρόστερ. Ο Μπουντενχόλζερ ξέμεινε με πέντε περιφερειακούς (Χόλιντεϊ, Άλεν, Μάθιους, Νουόρα, Μίντλετον), καθώς και ο αναπληρωματικός πόιντ γκαρντ, ο Τζορτζ Χιλ, αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αυχένα, με αποτέλεσμα η ανάγκη για προσθήκες να είναι τεράστια εν όψει των έξι σερί εντός έδρας αγώνων πριν και μετά από την διακοπή για το 2022 NBA All-Star Weekend.

Οι Μπακς βρίσκονται στην 4η θέση της Ανατολής με ρεκόρ 35-22 (19-9 εντός και 16-13 εκτός έδρας) και οι επόμενες προκλήσεις τους είναι απέναντι σε Μπλέιζερς, Πέισερς, Σίξερς, Νετς, Χόρνετς και Χιτ. Κι αν τα δύο πρώτα είναι στην θεωρία βατά ματς, τα επόμενα τέσσερα μπορούν να κρίνουν το πλασάρισμά τους στην κανονική περίοδο. Γι' αυτό και η λογική λέει πως ο Χορστ θα επιλέξει σύντομα τουλάχιστον έναν, αν όχι περισσότερους παίκτες, έστω και με δεκαήμερα συμβόλαια. Η ομάδα του Μιλγουόκι έχει 12 εγγυημένα, δύο Two-Ways, το δεκαήμερο του Γκρεγκ Μονρό και πρέπει να επιστρέψει στα 14 μέσα σε δύο εβδομάδες.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ