ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαδικασίες για τη νέα Ευρωλίγκα ξεκίνησαν -με τη συνεργασία του ΝΒΑ

Οι διαδικασίες για τη νέα Ευρωλίγκα ξεκίνησαν -με τη συνεργασία του ΝΒΑ

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν ενημέρωσε τους Ισπανούς, Έλληνες και Ιταλούς πως η νέα πραγματικότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχει ξεκινήσει και ότι έχει τη συνεργασία του ΝΒΑ. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ήταν γνωστό από τη Μεγάλη Τετάρτη (8/4) - ημέρα που η Αδριατική λίγκα πέρασε στα χέρια της FIBA - πως ο Πάτρικ Μπάουμαν, γενικός γραμματέας της FIBA, επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα (9/4) με τις ομοσπονδίες της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας και στην αναζήτηση του τι έγινε εκεί, διαπιστώσαμε πως κάποιοι ενημερώνουν τον κόσμο, εγκαίρως.

Αυτοί ήταν οι Ιταλοί, με το Sport24.gr να έχει το ρεπορτάζ, με τη βοήθεια των γειτόνων. Διαβάστε τι έγινε στη σύσκεψη που συγκλήθηκε στο Meis της Ελβετίας "με τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες", κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ και τον γ.γ. της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν.

Ο πρόεδρος της FIP, Τζοβάνι Πετρούτσι, είπε πως " έχει ξεκινήσει μια νέα κατάσταση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και έχει τη συνεργασία του ΝΒΑ. Όλοι όσοι εμπλέκονται, είπαμε ότι θα πρέπει να κάνουμε κάτι για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, προκειμένου να εξελιχθεί, να "μεγαλώσει". Συμφωνήσαμε πως είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη, σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος".

"Απαραίτητη η νέα διοργάνωση"

Ο Πετρούτσι πρόσθεσε ότι " η νέα διοργάνωση συλλόγων είναι απαραίτητη, για την προώθηση και την εξέλιξη των ευρωπαϊκών ταλέντων. Είναι πολύ σημαντικό να "σώσουμε" και να προστατεύσουμε τις εθνικές λίγκες, μαζί και να δώσουμε σε όλους τους συλλόγους ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο καθώς και τη συμμετοχή στη μελλοντική διαδικασία λήψης αποφάσεων".

Εκδηλώθηκε και η FIBA

Επισήμως, τώρα, το site της FIBA εμφάνισε τα εξής: "Τ α ευρωπαϊκά μέλη της Kεντρικής Επιτροπής της FIBA και εθνικές ομοσπονδίες "κλειδιά" της Ευρώπης συναντήθηκαν στο House of Basketball, με τον πρόεδρο της FIBA Europe και αντιπρόεδρο της FIBA, Τουργκάι Ντεμιρέλ και τον γενικό γραμματέα της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Πάτρικ Μπάουμαν. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προσπάθεια της FIBA να αναδιαμόρφωση των νυν ευρωπαϊκών διοργανώσεων, επί της δομής τους. Όλοι οι μετέχοντες μοιράστηκαν τις θέσεις τους και συμφώνησαν πως είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί το βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, σε όλα τα επίπεδα του σπορ στην Ευρώπη. Η FIBA έχει ανοίξει τη συζήτηση, μεταξύ των οργανισμών, των φαν, των χορηγών και των άλλων μετόχων, σχετικά με το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ