ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Βόβορας "πίνει νερό" στο όνομα του Πεδουλάκη

Ο Βόβορας "πίνει νερό" στο όνομα του Πεδουλάκη

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Βόβορας, μίλησε στο Sport24.gr για την έως τώρα εμπειρία του στο κυπριακό πρωτάθλημα, αλλά και την επιρροή που είχε πάνω του η συνεργασία με τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Έμεινε για περίπου ένα χρόνο εκτός δράσης, μέχρις ότου πάρει την απόφαση να μετακομίσει μόνιμα στην Κύπρο. Η συμφωνία με τον ΑΠΟΕΛ τον επανέφερε στην τεχνική ηγεσία ομάδας, μετά από έξι χρόνια. Τότε (το 2009) εργαζόταν στον ΟΦΗ, πριν αρχίσει η κοινή του πορεία με τον Αργύρη Πεδουλάκη σε Περιστέρι, Παναθηναϊκό και Ούνικς Καζάν.

Αν και πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που για τελευταία φορά κλήθηκε να "χτίσει" μια ομάδα, εν τούτοις αποδεικνύει εξαιρετική προσαρμοστικότητα. Πως να χαρακτηριστεί διαφορετικά άλλωστε το γεγονός πως πήρε τον ΑΠΟΕΛ στις τελευταίες θέσεις του κυπριακού πρωταθλήματος, για να φτάσει εσχάτως τις τέσσερις διαδοχικές νίκες και να τον φέρει στην τετράδα, μία νίκη μακριά μόλις από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

" Η Κύπρος είναι μια καλή αγορά και οικεία για εμάς. Το επίπεδο είναι καλό, αλλά όχι τόσο διαφημισμένο. Μπορεί να ανέβει κι άλλο τα επόμενα χρόνια αφού γίνεται μεγάλη προσπάθεια", ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Βόβορας μιλώντας στο Sport24.gr για να μιλήσει εν συνεχεία για τον δάσκαλό του, τον Αργύρη Πεδουλάκη:

" Έχουμε συνεργαστεί σχεδόν εφτά χρόνια, κυρίως σε Παναθηναϊκό και Ούνικς Καζάν. Είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Για μένα είναι ο κόουτς που μου έχει δώσει φιλοσοφία και σίγουρα συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης. Μου έχει δώσει αρκετά "πατήματα, τη λογική με την οποία δουλεύω. Νιώθω τυχερός που δούλεψα δίπλα του".

Εν συνεχεία, η συζήτηση πήγε σε πιο γενικό επίπεδο, αναφορικά με το κυπριακό μπάσκετ και τη δημοτικότητά του: " Να σου πω την αλήθεια, δεν γνώριζα κι εγώ πολλά πράγματα. Αυτό που κατάλαβα γρήγορα είναι πως πρόκειται για πέντε ομάδες που βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, με καλούς ξένους. Υπάρχει ποιότητα, απλά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετοί γηγενείς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά", για να προσθέσει: " Οργανωτικά και διοικητικά μιλάμε για ένα καλό πρωτάθλημα. Είναι καλύτερο κι από την Ελλάδα σε αυτά τα κομμάτια".

Ο Βόβορας "πίνει νερό" στο όνομα του Πεδουλάκη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

θα πάλευαν για τη σωτηρία στο ελληνικό πρωτάθλημα", πριν εξηγήσει πως " είναι πολύ καλό για το κυπριακό μπάσκετ που η ΑΕΚ Λάρνακας συνεχίζει στην Ευρώπη με το FIBA Europe Cup". Αν και το πρόβλημα έγκειται περισσότερο στο γεγονός πως " παλαιότερα υπήρχε απεριόριστος αριθμός ξένων, με αποτέλεσμα να μην παίζουν οι γηγενείς και να μην έχουν εμπειρίες. Πλέον υπάρχει όριο στους πέντε και παίρνουν ευκαιρίες. Όλο αυτό βοηθά στην εξέλιξή τους".

Όσο για την προσπάθεια της Κυπριακής Ομοσπονδίας; " Κάνει τεράστια προσπάθεια", εξήγησε για να τονίσει πως " διοργανώθηκε το All Star Game, με το γήπεδο να γεμίζει. Η Ομοσπονδία πριμοδοτεί σε ένα βαθμό τις ομάδες του πρωταθλήματος για να μπορούν να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κι αυτό τις βοηθάει να έχουν μια συνέχεια και να εξελίσσονται".

Αλήθεια, έχει σκεφτεί πως ίσως του ταιριάζει να εργάζεται ως πρώτος προπονητής και όχι ως βοηθός; Θα ήθελε να ξεκινήσει καριέρα ως head coach από εδώ και πέρα; Ο Γιώργος Βόβορας απάντησε στο Sport24.gr πως " δεν μπορείς να σκέφτεσαι τόσο μακριά. Θέλω να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Ο ΑΠΟΕΛ είναι η πιο ιστορική ομάδα και με πολύ κόσμο. Θέλω να δουλεύω στο υψηλότερο επίπεδο. Κι από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει...".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ