NBA

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά έδωσε απερίγραπτο show στο δεύτερο ματς της Μετροπολιτάν και "έριξε" τη LIVE μετάδοση

Boulogne-Levallois Metropolitans 92's Victor Wembanyama plays against the NBA G League Ignite in an exhibition basketball game Tuesday, Oct. 4, 2022, in Henderson, Nev. (AP Photo/John Locher)
Boulogne-Levallois Metropolitans 92's Victor Wembanyama plays against the NBA G League Ignite in an exhibition basketball game Tuesday, Oct. 4, 2022, in Henderson, Nev. (AP Photo/John Locher) 2022 AP PHOTO/JOHN LOCHER

Εξωγήινα πράγματα από τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά, που διέλυσε τα κοντέρ, τη λογική και μαζί και το ESPN που "έπεσε" από τον τεράστιο όγκο των fans που παρακολουθούσαν τα θάυματά του με τη Μετροπολιτάν απέναντι στην G-League Ignite.

Στο πρώτο του παιχνίδι με τη Μετροπολιτάν στις ΗΠΑ, σκόραρε 37 πόντους απέναντι στην G-League Ignite, απέναντι στον Σκουτ Χέντερσον. Δύο βράδια μετά, ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά αντιμετώπισε την ίδια ομάδα, ξανά στη Νεβάδα, για να χαρίσει ένα νέο απερίγραπτο show που δύσκολα μπορεί να αποτυπωθεί με λόγια.

Ο 18χρονος Γάλλος που έχει ύψος τουλάχιστον 2μ.21, άνοιγμα χεριών που ίσως προσεγγίζει τα 2μ.50, ντριπλάρει σαν τον Στεφ Κάρι, εκτελεί σαν τον Κέβιν Ντουράντ και παίζει άμυνα σαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Ρουντί Γκομπέρ, ήξερε ότι αυτή τη φορά οι αντίπαλοί του θα παλέψουν με περισσότερο πείσμα, με περισσότερη δύναμη για να "φανούν" και εκείνοι. Το παγκόσμιο μπάσκετ ασχολήθηκε με αυτό το ματς, τη βραδιά που η EuroLeague έκανε πρεμιέρα στη σεζόν με πέντε αγώνες και δικαιώθηκε.

Ο απολογισμός του στο 112-106 της Μετροπολιτάν: 36 πόντοι (9/17 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 12/16 βολές), 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 μπλοκ, ένα κλέψιμο, μόλις δύο λάθη και μια ντουζίνα highlights και στις δύο άκρες του παρκέ, ικανά να ενθουσιάσουν ακόμη και τους πιο σπουδαίους NBAers. Ακόμη και τους θρύλους.

Ο Γουεμπανιαμά ντρίμπλαρε απέναντι σε κοντούς σε καταστάσεις απομόνωσης.

Ο Γουεμπανιαμά μάζευε επιθετικά ριμπάουντ και κάρφωνε τη μπάλα.

Ο Γουεμπανιαμά έκοβε το ένα σουτ πίσω από το άλλο.

Ο Γουεμπανιαμά έφευγε στον αιφνιδιασμό και κάρφωνε σαν Superman.

Ο Γουεμπανιαμά έβαζε fadeaway τρίποντα από τις γωνίες, με το release σε ύψος που ουδείς μπορεί να αντιμετωπίσει.

Ο Γουεμπανιαμά έβλεπε γήπεδο και πάσαρε καταπληκτικά.

Ο Γουεμπανιαμά μιλούσε στους συμπαίκτες του και τους έδινε κουράγιο. Συμπεριφερόταν σαν ηγέτης και αυτός σήμανε το σύνθημα για την αντεπίθεση και την νίκη.

Ο Γουεμπανιαμά τα έκανε όλα. Στην κυριολεξία.

Η G-League Ignite δεν είναι η πιο ανταγωνιστική ομάδα του κόσμου, σίγουρα όμως η εικόνα του 18χρονου Γάλλου ήταν εξωπραγματική, εξωγήινη, δικαιώνοντας και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς που τον αποκάλεσε alien.

Τρία χρόνια μετά από το ντεμπούτο του στο EuroCup με την φανέλα της Ναντέρ, από τη στιγμή που το SPORT24 ξεκίνησε να παρακολουθεί την πορεία του, ο Γουεμπανιαμά είναι σε επίπεδα παράνοιας, με το hype να έχει ξεπεράσει εκείνο για τον Ζάιον Γουίλιαμσον και να πλησιάζει την τρέλα που επικρατούσε για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Στο φινάλε της βραδιάς, το NBA που κάλυψε την αναμέτρηση, σίγουρα αισθανόταν ευτυχισμένο. Κι ας "έπεσε" το σύστημα από την τεράστια επισκεψιμότητα. Οι Αμερικανοί θα πρέπει να περιμένουν έναν χρόνο για να τον βάλουν στην αγκαλιά τους, προς το παρόν όμως όλοι θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαμβάνουμε στον ρόλο του μεγάλου σταρ της Μετροπολιτάν στο γαλλικό πρωτάθλημα.

TAGS NBA ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ