EUROCUP

Από τους 35 πόντους σε μεγάλο διπλό η Μπρέσια, ντεμπούτο για 15χρονο

Από τους 35 πόντους σε μεγάλο διπλό η Μπρέσια, ντεμπούτο για 15χρονο

Από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε λίγες μέρες η Μπρέσια, που νίκησε στη Γαλλία τη Ναντέρ. Ντεμπούτο με τους γηπεδούχους ο 15χρονος Γουεμπανγιάμα. Δείτε τα αποτελέσματα του EuroCup.

Το ματς της Ναντέρ με τη Μπρέσια δεν ήταν το ματς που συγκέντρωσε τα βλέμματα των φίλων του ευρωπαϊκού μπάσκετ το βράδυ της Τρίτης (29/10), καθώς σε κάθε γωνιά της ηπείρου διεξάγονταν ματς για τη EuroLeague, το EuroCup και το Basketball Champions League. Και όμως, από αυτή την αναμέτρηση προέκυψαν δύο ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Οι Ιταλοί, που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν σκοράρει 35 πόντους στην έδρα τους, είχαν διασυρθεί από την Νταρουσάφακα και είχαν γράψει αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του EuroCup στάθηκαν στα πόδια τους και πήραν τεράστια νίκη (73-65) μπροστά σε 2005 θεατές, με τον ΝτιΆντρε Λάνσντοουν να έχει 16 πόντους και τον Κένι Χόρτον 14 μαζί με πέντε ριμπάουντ, δύο ασίστ, τέσσερα κλεψίματα και ένα μπλοκ την ώρα που ο Λούκα Βιτάλι μετρούσε 11 τελικές πάσες σε 26 λεπτά συμμετοχής.

Η άλλη είδηση του αγώνα είναι το ντεμπούτο του 15χρονου Βίκτορ Γουεμπανγιάμα με τη φανέλα της Ναντέρ, καθώς ο Πασκάλ Ντοναντιέ τον χρησιμοποίησε στα τελευταία 31 δευτερόλεπτα του αγώνα. Ο Γουεμπανγιάμα είναι το μεγαλύτερο ταλέντο του γαλλικού μπάσκετ σε αυτές τις ηλικίες και αν τα πράγματα εξελιχθούν φυσιολογικά, σε τρία χρόνια θα βρίσκεται στο ΝΒΑ.

Η Μπανταλόνα του Νίκου Ζήση διέλυσε με 101-81 την Τσεντεβίτα, με τον Έλληνα γκαρντ να έχει έξι πόντους από 2/2 δίποντα και 2/2 βολές, μαζί με πέντε ασίστ για ένα λάθος σε κάτι λιγότερο από 15 λεπτά συμμετοχής. Ο Κλέμεν Πρέπελιτς ήταν ξανά ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους αλλά και επτά ασίστ, ενώ κορυφαίος των φιλοξενούμενων ήταν ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ με 18 πόντους από 8/9 δίποντα, τέσσερα ριμπάουντ, έξι ασίστ και δύο κλεψίματα.

Στα υπόλοιπα ματς, η Ρίτας ηττήθηκε στο Βίλνιους από την Βενέτσια (72-81), με τον Μαρτίνας Εχόντας να κάνει τα πάντα (26 πόντοι από 11/17 δίποντα και 4/5 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), αλλά να είναι απελπιστικά μόνος απέναντι στους Ιταλούς που πήραν 21 πόντους από τον Τζέρεμι Τσάπελ, 14 από τους Μίτσελ Γουάτ και Τζούλιαν Στόουν και 11 από τον Μάικ Μπράμος που είχε 3/7 τρίποντα.

Η Ούλμ "πήρε" στο γήπεδό της τη Μακάμπι Ρισόν Λεζιόν (103-89), χάρη στη μεγάλη βραδιά του Ζόραν Ντράγκιτς που σκόραρε 33 πόντους από 5/10 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 11/13 βολές, με τον Γιάκα Λάκοβιτς να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για την κατάσταση του πολύπειρου συμπατριώτη του.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ