NBA

Βικτόρ Γουεμπανιαμά: Οι μυστηριώδεις μετρήσεις και το βάρος του που σοκάρει

Βικτόρ Γουεμπανιαμά: Οι μυστηριώδεις μετρήσεις και το βάρος του που σοκάρει
2022 AP PHOTO/JOHN LOCHER

Ουδείς γνωρίζει τι ύψος έχει, πόσο είναι το άνοιγμα των χεριών του και ποιο είναι το βάρος του. Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά βλέπει τα νούμερα να ανεβοκατεβαίνουν, γνωρίζοντας ότι θα είναι σίγουρα το νούμερο 1 στο NBA Draft 2023.

Μία ημέρα μετά από την φαντασμαγορική εμφάνιση και τους 37 πόντους απέναντι στην G-League Ignite και λίγες ώρες πριν από το δεύτερο συναπάντημα με τον Σκουτ Χέντερσον στο The Dollar Loan Center του... Χέντερσον της Νεβάδα, ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά παραμένει το πιο "καυτό" όνομα στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Το γαλλικό φαινόμενο, ο μπασκετμπολίστας που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί το άθλημα, έχει εξελιχθεί σε όνειρο και για τους 30 οργανισμούς του NBA, με τους παράγοντές τους να ζητούν επιτακτικά από τον Μπουνά Εντιαγέ να τον προφυλάξει και να μην τον αφήσει να παίξει τη σεζόν 2022/23 με τη Μετροπολιτάν ώστε να μην εκτίθεται στον κίνδυνο ενός σοβαρού τραυματισμού πριν από το NBA Draft 2023.

Ο Γουεμπανιαμά δεν πρόκειται να μείνει εκτός παρκέ, την ίδια ώρα ωστόσο υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τις πραγματικές του μετρήσεις. Για το ύψος, για το άνοιγμα των χεριών, για το βάρος του. Και αυτά τα ερωτηματικά δεν πρόκειται να διαλυθούν μέχρι εκείνος να συμμετάσχει στο Draft Combine τον επόμενο Μάιο ή μέχρι η ομάδα που θα τον επιλέξει στο νούμερο 1 να τον "ξεψαχνίσει".

Προς το παρόν, πάντως, έμπειροι scouts υποστηρίζουν ότι ο Γουεμπανιαμά κοιτάζει τον κόσμο από τα 2μ.24, ενώ εκείνος λέει ότι είναι μόλις... 2μ.21. Το Draft Express, με τη σειρά του, τον τοποθετεί στα 2μ.26 και γενικώς υπάρχει ένα μεγάλο μπέρδεμα χωρίς πραγματική ουσία καθώς το πακέτο των ικανοτήτων που έχει ο 18χρονος Γάλλος προκύπτει μια φορά στα... χίλια χρόνια.

Ένα παρόμοιο μπέρδεμα υπάρχει και στα κιλά του, με τα νούμερα να ξεκινούν από τα 93 και να φτάνουν μέχρι τα 100 κιλά, ελάχιστα για το μέγεθός του, αλλά και στο άνοιγμα των χεριών του (wingspan) που σίγουρα ξεπερνάει τα 2μ.44 και ίσως και να προσεγγίζει τα 2μ.50.

Ουδείς μπορεί να εκτιμήσει αν ο Γουεμπανιαμά θα πάρει κι άλλο ύψος, το μόνο σίγουρο είναι ότι τον τελευταίο χρόνο, τον οποίο πέρασε στη Βιλερμπάν και στη EuroLeague, δούλεψε πολύ το κορμί του, δυνάμωσε σημαντικά, γνωρίζοντας φυσικά ότι έχει ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσει ώστε να αντέξει στα δεδομένα και στις συνθήκες του NBA (μάχες σώμα με σώμα, ταχύτητες, συνέπεια, διάρκεια, αντοχή σε συνεχείς αγώνες και ταξίδια).

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ