NBA

Ο Βαλαντσιούνας ετοιμάζει βαλίτσες κι ο Ερνανγκόμεθ περιμένει την απόφαση των Πέλικανς

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας με την φανέλα των Πέλικανς
Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας με την φανέλα των Πέλικανς Ⓒ 2023 MATTHEW HINTON/ ASSOCIATED PRESS

Να ανταλλάξουν τον Γιόνας Βαλαντσιούνας προσπαθούν οι Πέλικανς, που έχουν ακόμα δύο ημέρες για να αποφασίσουν αν θα κρατήσουν τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ στην Νέα Ορλεάνη.

Με τον Ζάιον Γουίλιαμσον σε ένα... περίεργο σταυροδρόμι στην καριέρα του, εξαιτίας τραυματισμών και εξωαγωνιστικών ζητημάτων, οι Πέλικανς πρέπει να πάρουν μερικές κρίσιμες αποφάσεις. Μία από αυτές, όπως φαίνεται την πήραν ήδη. Και έβγαλαν τον Γιόνας Βαλαντσιούνας στο trading block, με στόχο το σχετικά λογικό συμβόλαιό του να παραχωρηθεί για έναν περισσότερο ευέλικτο, αμυντικογενή, σκληροτράχηλο σέντερ.

Στα 31 του, ο ύψους 2μ.11 Λιθουανός ψηλός έχει 15.4 εκατομμύρια δολάρια για τη σεζόν 2023/24 και στη συνέχεια θα βγει στην αγορά ως free agent. Οι Πέλικανς δεν θέλουν να τον χάσουν για το τίποτα, θα προσπαθήσουν να τον ανταλλάξουν και σίγουρα θα έχουν επιλογές, ενώ κι ο ίδιος ο Βαλαντσιούνας θα πάρει trade bonus που φτάνει το 15% των ετήσιων αποδοχών του. Τη σεζόν που πέρασε ο έμπειρος σέντερ είχε 14.1 πόντους και 10.2 ριμπάουντ ανά 24.9 λεπτά σε 79 αγώνες της κανονικής περιόδου.

Από εκεί και πέρα, ο οργανισμός θα προσπαθήσει να κρατήσει τον -restricted free agent- Τζάκσον Χέιζ, αλλά σε λογική τιμή, ενώ μέχρι την Πέμπτη (29/6) πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει στο ρόστερ του τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ ή αν θα τον αποδεσμεύσει. Η λογική λέει ότι τα 2.559.942 δολάρια του συμβολαίου του είναι ένα σπουδαίο ποσό που βολεύει την ομάδα της Νέας Ορλεάνης, ώστε να μη χρειαστεί να πληρώσει μεγαλύτερο ποσό για τον αναπληρωματικό ψηλό της.

TAGS NBA ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ