NBA

Γιατί ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ έχει βγει στην αγορά και προτείνεται και στην Ευρώπη

Γιατί ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ έχει βγει στην αγορά και προτείνεται και στην Ευρώπη
2023 AP PHOTO/MATTHEW HINTON

Ψηλός στο prime του, MVP του EuroBasket 2022 και πάντα αξιόπιστος σε όποιον ρόλο κι αν του δοθεί, ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ δεν είναι δεδομένο ότι θα μείνει και την επόμενη σεζόν στους Νιου Ορλίανς Πέλικανς.

Στα 29 του χρόνια, βρίσκεται στο prime του, στην πιο παραγωγική του ηλικία. Και όμως, ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ δεν ξέρει ακόμη πού θα αγωνίζεται τη σεζόν 2023/24. Δεν είναι ελεύθερος, αλλά δεν είναι και δεδομένο ότι θα μείνει στην Νέα Ορλεάνη, με αποτέλεσμα ο ατζέντης του να τον προτείνει και σε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Γιατί όμως ο MVP του EuroBasket 2022 βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση; Διότι το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει το 2021 με τους Πέλικανς ήταν 2+1, με option του οργανισμού για την ερχόμενη περίοδο. Ο Ισπανός σέντερ (2μ.11) έχει εγγυημένα 2.559.942 δολάρια για τη σεζόν 2023/24, όμως η ομάδα της Νέας Ορλεάνης μπορεί να τον αποδεσμεύσει έως τις 29 Ιουνίου σε περίπτωση που θέλει να αναζητήσει κάτι καλύτερο για τη θέση του αναπληρωματικού σέντερ, για τον ψηλό που θα ξεκουράζει τον Γιόνας Βαλαντσιούνας.

Ο Ερνανγκόμεθ είχε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε 6.9 πόντους και 4.7 ριμπάουντ ανά μόλις 12.1 λεπτά συμμετοχής (20.6 πόντοι, 14.1 ριμπάουντ per 36 minutes). Βρέθηκε σε έναν εντελώς συμπληρωματικό ρόλο, καθώς πίσω από τον Βαλαντσιούνας οι Πέλικανς χρησιμοποίησαν undersized ψηλούς όπως τον Λάρι Νανς και τον Ζάιον Γουίλιαμσον, αλλά και τον νεαρό Τζάκσον Χέιζ. Γι' αυτό και ο Ισπανός θέλει κάτι περισσότερο, γι' αυτό ελπίζει ότι οι παράγοντες του οργανισμού θα τον αποδεσμεύσουν τις επόμενες ημέρες.

Η λογική, πάντως, λέει ότι οι Πέλικανς δεν έχουν λόγο να αφήσουν τον πάμφθηνο και πάντα αξιόπιστο, ακόμη κι αν χρειαστεί να παίξει στην αρχική πεντάδα, Ερνανγκόμεθ, ειδικά από τη στιγμή που ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί με τον Ζάιον Γουίλιαμσον. Δύσκολα θα βρουν καλύτερο ψηλό με αυτά τα χρήματα, από την άλλη βέβαια δεν θα είναι ευχάριστο να έχουν στην καθημερινότητά τους έναν παίκτη που δεν θα αισθάνεται χαρούμενος. Δεν είναι εύκολο να προβλέψει κάποιος τι θα συμβεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, σίγουρα πάντως ο Ισπανός θα έχει ευκαιρίες για να μείνει στο NBA αν βγει στην αγορά ως free agent.

Πώς μπλέκει η Ευρώπη; Το γεγονός ότι ο Ερνανγκόμεθ προτείνεται, δεν σημαίνει ότι θέλει και να γυρίσει στα μέση μας. Θα το κάνει για ένα καλό συμβόλαιο που θα μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 2.5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως (καθαρό ποσό), όμως και πάλι η προτεραιότητά του θα είναι να μείνει στο NBA για να συνεχίσει να ανταγωνίζεται τους κορυφαίους. Σε επτά σεζόν στις ΗΠΑ, ο Ισπανός σέντερ έχει εισπράξει 12.435.586 δολάρια, με περίπου 7 να πηγαίνουν απευθείας στον λογαριασμό του.

TAGS NBA ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ