ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Βαγγέλης Λιόλιος στο SPORT24: "Εχουμε μία παθιασμένη ομάδα, που δίνει και το αίμα της, μία ομάδα που μυρίζει Ελλάδα"

Ο Βαγγέλης Λιόλιος στη συνέντευξη του στο SPORT24
Ο Βαγγέλης Λιόλιος στη συνέντευξη του στο SPORT24 PRINT SCREEN

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε στο SPORT24 και τους Παντελή Βλαχόπουλο και Παντελή Διαμαντόπουλο, μετά την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελλάδα προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε στο SPORT24 μετά τον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά ανάμεσα σε Ελλάδα και Κροατία.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μίλησε στους Παντελή Βλαχόπουλο και Παντελή Διαμαντόπουλο για την μεγάλη νίκη της Ελλάδας επί της Κροατίας, το δώρο που έκανε στα αποδυτήρια, αλλά και για το ενδεχόμενο να διοργανώσει η χώρα το EuroBasket 2029, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του SPORT24.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Λιόλιος:

"Τότε, στη Μανίλα αυτή τη μέρα δεν τη φανταζόμουν. Πρέπει να μαθαίνεις από τα λάθη που κάνεις και να προχωράς μπροστά. Το να διεκδικήσουμε το Προολυμπιακό δεν ήταν εύκολο, υπήρχαν πολλές υποψήφιες χώρες. Τα πράγματα τελικά εξελίχθηκαν καλά".

Για το πότε σκέφτηκε για πρώτη φορά ότι ο Σπανούλης πρέπει να οδηγήσει την ομάδα: "Δεν μπορώ να το απαντήσω. Η απόφαση να είναι ο Σπανούλης προπονητής ήταν αμέσως μετά που χωρίσαμε με τον Δημήτρη Ιτούδη. Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη. Υπήρχε δεύτερη σκέψη; Όχι. Όταν με ρώταγαν αν είμαι σίγουρος, τους έλεγα 'ναι'.

Για το πώς έζησε το ματς: "Στη διάρκεια του αγώνα δεν συμπεριφερόμουν ως πρόεδρος. Συμπεριφερόμουν ως Έλληνας που ήταν παθιασμένος. Αυτά τα παιδιά δεν θα κάνουν διακοπές φέτος. Δεν το κάνουν για τους εαυτούς τους, για την Ελλάδα. Σε αυτούς αξίζει αυτή η επιτυχία και στους εκατομμύρια Έλληνες που έκλαιγαν σήμερα. Τόσα χρόνια να περιμένεις να έχεις μία επιτυχία. Τη μισή δουλειά έχουμε κάνει. Πάμε Ολυμπιακούς Αγώνες".

Για το δώρο που έκανε στην ομάδα στα αποδυτήρια: "Στα αποδυτήρια τους έκανα ένα δώρο. Αυτό που μου έδωσε πριν λίγες μέρες η Ολυμπιακή Επιτροπή. Τη δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Τους έδωσα τη δάδα. Αυτή η δάδα πήρε το φως από την αρχαία Ολυμπία, ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και τώρα μας περιμένει στο Παρίσι. Γιατί αυτή η επιτυχία μας οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα έκλεισε η ελληνική αποστολή 101 αθλητές.

Δεν έκανε τίποτα η Ομοσπονδία. Αυτή τη στιγμή έχουμε παθιασμένη ομάδα, που μασάει σίδερα, που παίζει ο ένας για τον άλλον. Είναι απίστευτο κλίμα στα αποδυτήρια. Ήταν παθιασμένοι, θα έδιναν το αίμα τους για να προκριθούν και το λέω αυτό γιατί είναι μία ομάδα που μυρίζει Ελλάδα".

Για το αν θα διοργανώσει η Ελλάδα το EuroBasket 2029: "Η διοργάνωση του Προολυμπιακού ήταν πετυχημένη, στέφθηκε με οργανωτική επιτυχία και δεν το λέω εγώ, το είπε η FIBA αυτό. Αυτό που τους έλεγα είναι ότι γυρίσαμε πίσω στις διοργανώσεις. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι πια να διεκδικήσουμε κι άλλες διοργανώσεις. Ναι, θα μπορούσε το Ευρωμπάσκετ του 2029, όχι απλά προκριματική αλλά και τελική φάση, να είμαστε από τις χώρες που θα το διεκδικήσουμε για να το πάρουμε. Η πρόθεσή μας ναι θα ήταν αυτή".

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ