NBA

Ο Τζέιμς Χάρντεν θέλει να πάει στους Μιλγουόκι Μπακς των Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέναντι στον Τζέιμς Χάρντεν σε αγώνα του ΝΒΑ το 2017/18
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέναντι στον Τζέιμς Χάρντεν AP PHOTO/MORRY GASH

Βόμβα στο ΝΒΑ ρίχνει ο Τζέιμς Χάρντεν, που δήλωσε στους Χιούστον Ρόκετς ότι οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους τέσσερις προορισμούς στους οποίους θέλει να μετακομίσει μέσω ανταλλαγής.

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο Τζέιμς Χάρντεν επιμένει να αποχωρήσει από τους Ρόκετς και πλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σαμς Σαράνια του Athletic, θέλει να μετακομίσει είτε στους Μιλγουόκι Μπακς, είτε στους Μαϊάμι Χιτ, είτε στους Φιλαδέλφεια Σέβεντι Σίξερς πριν από την έναρξη της σεζόν 2020/21 στο ΝΒΑ.

Ο πολύπειρος γκαρντ έχει συμβόλαιο έως το 2023 και προφανώς για να μετακομίσει στο Μιλγουόκι, στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, θα πρέπει να αποχωρήσει από τους Μπακς ο Κρις Μίντλετον διότι διαφορετικά δεν μπορεί να χωρέσει στο salary cap της ομάδας, για να βρεθεί δίπλα στον Greek Freak με τον οποίο είχε μια μικρή ιντριγκαδόρικη βεντέτα τα τελευταία χρόνια, η οποία ξεκίνησε από το MVP του 2018 και κορυφώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο με την ατάκα "θέλω κάποιον να πασάρει".

Στη λίστα που έχει δώσει ο Χάρντεν στους Ρόκετς υπάρχουν επίσης ψηλά οι Χιτ και οι Σίξερς, όχι όμως και οι Νετς τους οποίους είχε στην κορυφή μέχρι πρόσφατα. Γιατί δεν τους έχει πλέον στο νούμερο 1; Ίσως επειδή στο Μπρούκλιν δεν πίεσαν αρκετά την ομάδα του Χιούστον, ίσως επειδή ο Κέβιν Ντουράντ απέφυγε να αναφερθεί σε εκείνον και προτίμησε να μιλήσει για τους συμπαίκτες που έχει αυτή τη στιγμή γύρω του. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι οι Νετς δεν θα προσπαθήσουν ξανά για εκείνον, ούτως ή άλλως η κατάσταση μοιάζει ρευστή κι όλα δείχνουν ότι πηγαίνουμε σε... πλειστηριασμό.

Προς το παρόν, πάντως, οι Ρόκετς δεν έχουν αποφασίσει να τον παραχωρήσουν. Ελπίζουν ότι με τον καιρό η σχέση τους θα εξομαλυνθεί, ωστόσο ο Χάρντεν θεωρεί πως ο οργανισμός είναι τοξικός, δεν πιστεύει ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό μαζί του και τραβάει το σκοινί καθώς δεν εμφανίστηκε στην έναρξη της προετοιμασίας. Αντιθέτως, βρισκόταν σε πάρτι στην Ατλάντα και το Λας Βέγκας.

Τη σεζόν 2019/20 ο 31χρονος σκόρερ είχε 34.3 πόντους από 56% στο δίποντο, 36% στο τρίποντο και 87% στις βολές, μαζί με 6.6 ριμπάουντ, 7.5 ασίστ και 1.8 κλεψίματα ανά 36.5 λεπτά συμμετοχής, ενώ την προηγούμενη περίοδο (2018/19) είχε 36.1 πόντους (!) ανά αγώνα και μάλιστα παίζοντας στις 78 από τις 82 αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου.

Για να μετακομίσει ο Χάρντεν στους Μπακς, θα πρέπει η ομάδα του Μιλγουόκι να δώσει σίγουρα τον Κρις Μίντλετον και τον Ντι Τζέι Γουίλσον, ενδεχομένως όμως αυτό το πακέτο να μην είναι ιδιαιτέρως ελκυστικό για τους Ρόκετς που θα προσπαθήσουν να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να δώσουν τον κορυφαίο τους παίκτη τα τελευταία οκτώ χρόνια και να ξεκινήσουν μια νέα σελίδα στην ιστορία τους.

Οι Σίξερς, από την πλευρά τους, θα μπορούσαν να προσφέρουν αρχικά είτε τον φόργουορντ Τομπάιας Χάρις, είτε τον γκαρντ Μπεν Σίμονς και από εκεί και πέρα να μπουν κάποιοι ακόμη ρολίστες και κάποια draft picks στη συζήτηση, ενώ οι Χιτ διαθέτουν νεαρούς ταλαντούχους παίκτες όπως ο Τάιλερ Χίρο, ωστόσο δεν έχουν αρκετά συμβόλαια για να ματσάρουν αυτό το Χάρντεν.

TAGS NBA ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΤΖΕΙΜΣ ΧΑΡΝΤΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ