NBA

Ο Τζέφερσον έβαλε στη θέση του τον Ίρβινγκ: "Δεν μπορούμε να ταυτιζόμαστε με τους οπαδούς"

Ο Καϊρί Ίρβινγκ άφησε το savoire vivre
Ο Καϊρί Ίρβινγκ άφησε το savoire vivre AP PHOTO/SETH WENIG

Τα ξεσπάσματα του Καϊρί Ίρβινγκ δεν έμειναν ασχολίαστα από τον Ρίτσαρντ Τζέφερσον, που του ζήτησε να είναι πιο προσεκτικός.

Ο Καϊρί Ίρβινγκ πέρασε δύσκολα στο Γκάρντεν της Βοστόνης. Ανεπιθύμητος από τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς των Σέλτικς, αποδοκιμαζόταν διαρκώς στο Game 1 της σειράς για τα playoffs του ΝΒΑ. Κάποια στιγμή λύγισε, το αίμα που έβραζε για ώρα, τον έκαψε κι αντί ν' αφοσιωθεί στην αποστολή του, αντέδρασε εκτός ορίων.

Η συνέχεια δόθηκε στην αίθουσα Τύπου μετά την ήττα του Μπρούκλιν στην εκπνοή. Ο 30χρονος γκαρντ ήταν εξαγριωμένος και δεν έκανε ούτε εκατοστό πίσω.

Κόντρα σε ό,τι έλεγε ο Ρικ Πιτίνο εστιάζοντας στο μπασκετικό ταλέντο του, ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον, επί επταετία (2001-2008) παίκτης των Νετς και πρωταθλητής με τους Καβαλίερς το 2016, δεν τον δικαιολόγησε στο ελάχιστο για όσα συνέβησαν. Περίμενε διαφορετική αντίδραση ο 41χρονος σήμερα παλαίμαχος φόργουορντ, υποστηρίζοντας ότι οι παίκτες έχουν την υποχρέωση να κοντρολάρουν τους εαυτούς τους και να μην εξισώνονται με τους οπαδούς, κι ας τους βρίζουν. Διότι το παράδειγμα που δίνουν είναι καθολικό.

"Απογοήτευση", ανέφερε πως νιώθει ο πλέον αναλυτής των αγώνων του NBA, εξηγώντας πως "ο Καϊρί έχει αντιμετωπίσει τα πάντα. Τη λέξη από Β. Τη λέξη από P. Όλες αυτές τις λέξεις τις αντιμετωπίζουμε απ' όταν ήμασταν στο λύκειο, απ' όταν ήμασταν στο κολέγιο. Τον σέβομαι και κατανοώ την έντασή του, αλλά υπάρχουν παιδιά εκεί έξω που δεν έχουν κάνει κάτι.

Όντως υπάρχουν φίλαθλοι που λένε όλα αυτά, αλλά είναι εκτός της ζώνης ελέγχου σου. Ελέγχεις αυτό που μπορείς, εντός κι εκτός παρκέ. Δεν μπορούμε να ταυτιζόμαστε με την ενέργεια των οπαδών με τον ίδιο τρόπο. Είδατε τι είχε κάνει ο Τρέι Γιανγκ στο Γκάρντεν; Υποκλίθηκε απλώς.

Καταλαβαίνω ότι ήταν σε συναισθηματική φόρτιση, αλλά ο Καϊρί θα έπρεπε να συμπεριφερθεί καλύτερα. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι παίκτες ότι όταν αντιδράς δεν αντιδράς μόνο στον οπαδό, αλλά σε παιδιά, γυναίκες και όλους όσοι κάθονται εκεί και είναι αθώοι. Αυτό δεν είναι θετικό για το πρωτάθλημα".

TAGS NBA ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ