ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης στο SPORT24: "Εύχομαι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να μονιμοποιηθεί στην κορυφή του κόσμου, ο Χατζής το έβλεπε βαρέλι το καλάθι"

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης στο SPORT24: "Εύχομαι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να μονιμοποιηθεί στην κορυφή του κόσμου, ο Χατζής το έβλεπε βαρέλι το καλάθι"
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο άνθρωπος που ως αρχηγός σήκωσε στον ουρανό της Λισαβόνας το βαρύτιμο τρόπαιο του έπους της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004, βρέθηκε στην Καρδίτσα, φόρεσε τα μπασκετικά του παπούτσια και την ανάλογη αμφίεση, πάτησε παρκέ και μετά τον αγώνα All Time Stars στο πλαίσιο του All Star Game, μίλησε στο SPORT24, εστιάζοντας στη σχέση του με την πορτοκαλί μπάλα.

Μεγάλοι αστέρες και παλιές δόξες των ελληνικών παρκέ έδωσαν δυναμικό παρών στην πρεμιέρα του All Star Game της Καρδίτσας, ωστόσο από τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στη Θεσσαλία δεν έλειψαν και οι πρωταθλητές Ευρώπης από το έπος του Euro 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης και Άγγελος Χαριστέας.

Ο άνθρωπος που σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο εκείνη τη βραδιά στη Λισαβόνα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, μίλησε στο SPORT24 για τη σχέση του με το μπάσκετ, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Νίκο Χατζή που έβλεπε το καλάθι σαν... βαρέλι και όχι μόνο.

- Αφήσατε τα ποδοσφαιρικά, φορέσατε τα μπασκετικά και δείξατε να το απολαμβάνετε ιδιαίτερα...

"Τα μπασκετικά είναι πιο άνετα, με το που σταματάς το ποδόσφαιρο είναι σίγουρα πιο άνετο το μπασκετικό. Είναι πολλών ετών και αυτό (σ.σ. το παπούτσι που φορούσε με την προσωπική του πινελιά). Εντάξει όλα αυτά είναι ωραίες κουβέντες, αλλά σημασία έχει ότι για κάποιο σκοπό έγινε αυτό το παιχνίδι σήμερα, συνέπεσε με το All Star, τα παιδιά του μπάσκετ ανταποκρίθηκαν και είχαμε την τιμή να καλέσουν και εμάς, οπότε με χαρά το αποδεχθήκαμε και βρεθήκαμε εδώ πέρα.

ALL STAR GAME  2023 /  ALL TIME STARS (  / EUROKINISSI)
ALL STAR GAME 2023 / ALL TIME STARS ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS


- Η Καρδίτσα ταλαιπωρήθηκε από τις καταστροφικές πλημμύρες και βρίσκει τα πατήματά της σε ένα ανακαινισμένο γήπεδο...

"Τρομερό γήπεδο, τρομερές εγκαταστάσεις. Το θέμα είναι αυτό εδώ, οι πληγές που δεν έχουν κλείσει ακόμη από ότι ξέρουμε και εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε στην προκειμένη περίπτωση είναι όπου μπορούμε να συμπαρασταθούμε και με οποιοδήποτε τρόπο".

- Σας έχουμε γνωρίσει ως μεγάλο ποδοσφαιριστή. Η σχέση σας με το μπάσκετ ποια είναι;

"Είναι από τα αθλήματα που μου αρέσει και να παρακολουθώ και να παίζω σε ερασιτεχνικό επίπεδο βέβαια, όχι επαγγελματικό. Το χόμπι μου είναι μπάσκετ, βόλεϊ, κάτι τέτοιο, οπότε το κάνω με χαρά".

- Παρακολουθείτε αγώνες;

"Πολλούς, πολλούς. Βλέπω κάθε εβδομάδα αγώνες και ευρωπαϊκά και ελληνικό πρωτάθλημα, μου αρέσει πολύ".

- Παρακολουθείτε NBA και την πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο;

"Ναι όσο μπορώ. Λόγω ώρας είναι λίγο δύσκολο, αλλά όσο μπορώ παρακολουθώ. Εντάξει ο Γιάννης, εκτός του ότι μας κάνει όλους υπερήφανους, νομίζω ότι κάθε μέρα που περνάει γίνεται ακόμη καλύτερος και εύχομαι να μονιμοποιηθεί και στην κορυφή του κόσμου"

- Για τους αγώνες με τους Legends 2004....

"Η βάση μας είναι οι Legends, το All Star είναι κάτι το οποίο έτυχε και βρεθήκαμε, μας καλέσαν τα παιδιά και ήταν τιμή για εμάς, αλλά με τους Legends είναι ο μόνιμος σκοπός μας και ο στόχος μας να μπορούμε και να βρισκόμαστε όπου χρειάζεται η κοινωνία μας βοήθεια".

- Από τη στιγμή που κάνατε το χόμπι σας επάγγελμα προστέθηκε πίεση στο άθλημα που αγαπάτε. Πλέον έχοντας αποσυρθεί από την ενεργό δράση, απολαμβάνετε τέτοιους αγώνες;

"Σίγουρα το απολαμβάνεις, βέβαια με περισσότερο κόστος, κουβαλάμε και τα χρόνια πάνω μας, καμία σχέση το ένα με το άλλο. Είναι αλήθεια αυτό που λες ότι κάναμε το χόμπι μας επάγγελμα, απλά μην νομίζουν τα περισσότερα παιδιά ότι κάτι το αποκτάς και το κατακτάς εύκολα, οπότε θέλει δουλειά, θέλει κόπο και προσπάθεια".

Σε σχετική ερώτηση για το αν θα μπορούσε ακόμη να αγωνιστεί για 20-30 λεπτά σε ποδοσφαιρικό αγώνα, ο Νίκος Χατζής πέρασε δίπλα μας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και ο Θοδωρής Ζαγοράκης του έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας "Δε νομίζω, αλλά άμα δεις ο Χατζής το έβλεπε βαρέλι το καλάθι".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ALL STAR GAME ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ