ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο SPORT24: "Δεν με φοβίζει κάτι, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου"

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο SPORT24: "Δεν με φοβίζει κάτι, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου"
INTIME SPORTS

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ νιώθει καλά στην Εθνική, το απολαμβάνει και... πληγώνει τους αντιπάλους της. Μετά από την Κροατία, ήταν η σειρά της Ιταλίας να πιει το... πικρό ποτήρι που τη σέρβιρε ο ομογενής γκαρντ, ο οποίος ακολούθως εξήγησε στο SPORT24 γιατί η άμυνα είναι αυτό που έχει κυρίως στο μυαλό του.

Αν το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης για την Εθνική το φετινό καλοκαίρι αφορούσε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, το αμέσως επόμενο θέμα ήταν -αν μη τι άλλο- ο Τάιλερ Ντόρσεϊ γι αυτά που μπορεί να δώσει. Η αλήθεια είναι ότι ο ομογενής γκαρντ δικαιώνει απόλυτα όσους τόνιζαν από την πρώτη στιγμή πως δίπλα στον Greek Freak μπορεί να πάει οδηγήσει (ακόμη) πιο μπροστά την καριέρα του, συνδυάζοντας τις σπουδαίες εμφανίσεις με την επιτυχία της Εθνικής. Πού θα φτάσει, ουδείς γνωρίζει.

Προς το παρόν πάντως, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πληγώνει τον έναν αντίπαλο μετά από τον άλλον. Μετά την Κροατία ήταν η σειρά της Ιταλίας να... πιει το πικρό ποτήρι που τη σέρβιρε ο γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς, ο οποίος μίλησε στο SPORT24 και εξήγησε πως το παν για τον ίδιο δεν είναι το σουτ, αλλά η άμυνα.

Το SPORT24 βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του EuroBasket 2022. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan, με πολλές επιλογές και δεκάδες ειδικά στοιχήματα για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

"Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, όταν σουτάρω. Το νιώθω και το κάνω. Ξέρω ότι ο Γιάννης έχει μεγάλη ευθύνη με την μπάλα στα χέρια, οπότε θέλω να είμαι "εκεί" και να κάνω τη δουλειά μου. Μου αρέσει όλο αυτό, όπως επίσης η ατμόσφαιρα που παίξαμε. Νιώθω άνετα σε τέτοιες καταστάσεις πλέον, μετά από τρία χρόνια στην Ευρώπη. Δουλεύω πολύ σε τέτοιου είδους σουτ. Έχουμε όμως πολλή ακόμη δουλειά να κάνουμε στη διοργάνωση για να προχωρήσουμε και να πετύχουμε κάτι" ήταν οι πρώτες κουβέντες που είπε, πριν σταθεί σε όσα συνέβησαν στο παρκέ του Mediolanum Forum με την Ιταλία.

"Ξέραμε ότι θα είναι απαιτητικό το παιχνίδι, όπως με την Κροατία. Ήμασταν προετοιμασμένοι γι ακόμη έναν λόγο, η Ιταλία έπαιζε στο γήπεδό της. Δώσαμε δύο μεγάλες μάχες, είναι ωραίο ότι πήραμε δύο νίκες σε αυτά τα παιχνίδια. Δεν χαλαρώνουμε όμως, κοιτάμε τα επόμενα τρία παιχνίδια του ομίλου".

Αν μη τι άλλο, με το 2/2 απέναντι σε Κροατία και Ιταλία, η Εθνική μπορεί να νιώθει ασφαλής ως προς την κορυφή του ομίλου αφού ξεμπέρδεψε με τους βασικότερους ανταγωνιστές της. Σύμφωνα με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ούτε εντός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος παρατηρείται χαλάρωση μετά απ όσα έγιναν: "Δεν θέλω να κοιτάξω τόσο μακριά, υπάρχουν ακόμη τρεις αγώνες μέχρι να τελειώσει ο όμιλος. Δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε. Θα έρθουν όλοι με πάθος και αποφασιστικότητα για να μας κερδίσουν, οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι".

Όσο για το πού κρίθηκε η μονομαχία με την Ιταλία; "Η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα που είχαμε. Παλέψαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ειδικά όταν η Ιταλία έκανε την αντεπίθεσή της. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ, παρά τις δυσκολίες. Η Ιταλία έκανε την προσπάθεια να επιστρέψει, τα κατάφερε, έβαλε μεγάλα σουτ. Δεν λυγίσαμε ποτέ όμως, μείναμε όρθιοι μέχρι το τέλος" είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε αναφερόμενος στο γεγονός πως έχει μάθει πλέον να παίζει σε γήπεδα με τέτοιου είδους ατμόσφαιρα:

"Το κάνω αυτό εδώ (σ.σ.: να παίζει σε δύσκολες έδρες) εδώ και τρία χρόνια στην Ευρώπη, έχω παίξει μπροστά σε πραγματικά δύσκολα κοινά. Από τότε που ήμουν στο NCAA έχω μάθει να βρίσκομαι σε τόσο γεμάτα γήπεδα, με ένθερμους υποστηρικτές. Δεν με φοβίζει κάτι, μένω συγκεντρωμένος και απολαμβάνω να παίζω σε τέτοια γήπεδα".

Για το κλείσιμο, τον ρωτήσαμε πώς αισθάνεται ο ίδιος από την στιγμή που η φάση που έκανε τη διαφορά για την Ελλάδα δεν ήταν ένα σουτ, αλλά ένα δικό του ριμπάουντ. "Ξέρω ότι για να γίνω σπουδαίος παίκτης, πρέπει να είμαι εξίσου καλός στην άμυνα. Παρακολουθώ τον Γιάννη και βλέπω ότι αυτό κάνει κι ο ίδιος. Ξέρω ότι πρέπει να τα δίνω όλα στην άμυνα κάθε βράδυ, να μην σταματάω πουθενά. Προκαλώ τον εαυτό μου για να βελτιώνομαι στην άμυνα και να γίνομαι καλύτερος, να μαρκάρω τους καλούς επιθετικούς των αντιπάλων. Είναι μια διαδικασία μέχρι να φτάσω στο σημείο που θέλω" απάντησε και κατέστησε σαφές πως έχει το mindset για να πετύχει τους επαγγελματικούς στόχους του, να φτάσει μέχρις εκεί που ορίζει το ταβάνι του -ή κι ακόμη ψηλότερα.

Παρακολουθήστε την Game Night:

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ