NBA

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι Αμερικανός στις ΗΠΑ, Έλληνας στην Ελλάδα και νατουραλιζέ στην Εθνική

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι Αμερικανός στις ΗΠΑ, Έλληνας στην Ελλάδα και νατουραλιζέ στην Εθνική
2022 AP PHOTO/LM OTERO

Το NBA δεν αναγνωρίζει τον Τάιλερ Ντόρσεϊ ως Έλληνα, ούτε καν ως Ελληνοαμερικανό. Γι' αυτό και δεν τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 120 ξένους της σεζόν 2022/23.

Το βράδυ της Τρίτης (18/10) το NBA ανακοίνωσε πως η έναρξη της σεζόν 2022/23 βρίσκει 120 ξένους μπασκετμπολίστες στην αγκαλιά του. Ανάμεσα σε αυτούς τους 120 αθλητές, όμως, δεν βρίσκεται ο Τάιλερ Ντόρσεϊ καθώς η Λίγκα αναγνωρίζει τον ομογενή γκαρντ ως Αμερικανό και όχι ως Ελληνοαμερικανό.

Δίπλα σε αρκετά ονόματα, υπάρχει η υποσημείωση "ties". Για παράδειγμα, δίπλα σε αυτά των Γιάννη, Θανάση και Κώστα Αντετοκούνμπο, αναφέρεται η σύνδεσή τους με την Νιγηρία, δίπλα στον Γάλλο Φρανκ Ντιλικίνα αναφέρεται η σύνδεσή του με το Βέλγιο και τη Ρουάντα, δίπλα στον επίσης Γάλλο Εβάν Φουρνιέ η σύνδεσή του με την Αλγερία κ.ο.κ.

Το όνομα του Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν υπάρχει στη λίστα, με αποτέλεσμα ο γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς να θεωρείται Αμερικανός στις ΗΠΑ, Έλληνας στην Ελλάδα και νατουραλιζέ στην εθνική μας ομάδα καθώς πήρε το ελληνικό του διαβατήριο σε ηλικία 19 ετών.

Με αυτό το δεδομένο, οι Έλληνες που αναγνωρίζει το NBA είναι μόνο ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ενώ οι Μάβερικς είναι δεύτεροι στη λίστα με τους περισσότερους ξένους αθλητές πίσω από τους Ράπτορς. Οι Καναδοί έχουν οκτώ, ενώ το Ντάλας επτά.

TAGS NBA ΤΑΙΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ