ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο Σκαριόλο για το ενδεχόμενο επέκτασης με την εθνική Ισπανίας: "Ο εγκέφαλος θα αποφασίσει για το μέλλον μου, αλλά θα ακούσει την καρδιά"

Ο Σκαριόλο για το ενδεχόμενο επέκτασης με την εθνική Ισπανίας: "Ο εγκέφαλος θα αποφασίσει για το μέλλον μου, αλλά θα ακούσει την καρδιά"
FIBA

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο κάθεται στην άκρη του πάγκου της εθνικής Ισπανίας από το 2015 και το υπάρχον συμβόλαιο ολοκληρώνεται το 2024. Ο Ιταλός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στη "MARCA" και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση επέκτασης της συνεργασίας του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της ομάδας από την Ιβηρική Χερσόνησο.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο θητεύει στον πάγκο της εθνικής Ισπανίας επί σειρά ετών και συγκεκριμένα από το 2015, με το τρέχον συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται το 2024.

Ο Ιταλός προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στην "MARCA", όπου μίλησε μεταξύ άλλων για το ενδεχόμενο παραμονής του στον ισπανικό πάγκο και μετά το 2024, τονίζοντας πως η απόφαση θα παρθεί πριν το Προολυμπιακό.

Θυμίζουμε ότι ο Σκαριόλο βρισκόταν παράλληλα στον πάγκο της Βίρτους Μπολόνια τη διετία 2021-23 και αποχώρησε από τον ιταλικό σύλλογο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα δήλωσε στο ισπανικό μέσο:

-Το συμβόλαιο λήγει το 2024, έχετε ήδη μιλήσει για επέκταση. Ποια είναι η προσέγγισή σας; Περιμένετε να δέιτε πώς θα εξελιχθεί το Προολυμπιακό; Θα υπογράψετε πριν;

"Η απόφαση θα παρθεί από πριν. Η ιδέα είναι να συνεχίσω με μόνο μία ομάδα, σύλλογο, ή εθνική. Σε επίπεδο καρδιάς, η πρώτη σκέψη είναι η εθνική αλλά μετά υπάρχουν σημαντικά στοιχεία όπως είναι η καριέρα του καθενός, τα συμβόλαια, οι συμφωνίες. Είναι δύσκολο να προβλέψω αυτή τη στιγμή. Ο εγκέφαλος θα αποφασίσει για το μέλλον μου, αλλά θα ακούσει την καρδιά. Αν υπάρξει συμφωνία, θα συνεχίζουμε, αν όχι, θα υπάρξει η μεγαλύτερη προσπάθεια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο από κάθε άποψη".

Για το αν τον ελκύουν οι πάγκοι του NBA: "Είναι η υπέρτατη διοργάνωση στην οποία ένας αθλητής μπορεί να συμμετάσχει. Ένα άλλο πράγμα είναι το πώς. Το πώς διαφέρει για παίκτες και προπονητές. Αφού το ζήσω θα μπορώ να έχω περισσότερες πληροφορίες για να ξέρω πώς μπορεί να συνεχίσει να με τραβάει και πώς όχι".

Για τα σενάρια σχετικά με τη Ρεάλ: "Δεν με επηρεάζουν. Η συνεργασία μου με τον Τσους (σ.σ. Ματέο) είναι πολύ ρευστή και με εγγυημένη διαφάνεια. Δεν με επηρεάζει ή με ανησυχεί επειδή επίσης βλέπω ότι δεν επηρεάζει εκείνον ή την ομάδα του"

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ