ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Τέλος ο Σκαριόλο από την Βίρτους Μπολόνια

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο
Ο Σέρτζιο Σκαριόλο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Βίρτους Μπολόνια ανακοίνωσε την απόλυση του Σέρτζιο Σκαριόλο, με τον έμπειρο τεχνικό να πληρώνει τις δηλώσεις του στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της σεζόν

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Βίρτους Μπολόνια. Μόλις λίγες ώρες μετά την είδηση ότι στην ιταλική ομάδα σκεφτόντουσαν να απολύσουν τον Σέρτζιο Σκαριόλο, ήρθε τελικά η ανακοίνωση της Βίρτους, η οποία γνωστοποίησε την λύση του συμβολαίου του έμπειρου τεχνικού.

Ο Ιταλός τεχνικός πλήρωσε τις δηλώσεις που έκανε στην πρώτη συνέντευξη τύπου της χρονιάς, όταν φάνηκε να αδειάζει την διοίκηση της ομάδας, με την ανακοίνωση της Βίρτους να αναφέρει:

"Η Βίρτους Μπολόνια ανακοινώνει την απόλυση του προπονητή Σέρτζιο Σκαριόλο.

Οι δηλώσεις του προπονητή στην συνέντευξη Τύπου στις 13 Σεπτεμβρίου, οι οποίες ακολούθησαν αυτές που είχε κάνει στις 27 Ιουνίου 2023, δυστυχώς υπονομεύουν την ηρεμία και τον ενθουσιασμό στο περιβάλλον της Βίρτους και την ομάδα που προετοιμάζεται για τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της για την νέα σεζόν, όπου έχει ως στόχο να πετύχει σημαντικά αποτελέσματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το club ανακοινώνει ότι επίσης ο πρώτος βοηθός, Αντρέα Ντιάνα, έχει μείνει επίσης ελεύθερος".

Ο Σκαριόλο καθόταν στον πάγκο της Βίρτους από το 2021, όταν η ιταλική ομάδα τον έπεισε να αφήσει την θέση του ασίσταντ κόουτς που είχε για μία τριετία στους Τορόντο Ράπτορς, προσφέροντάς του τριετές συμβόλαιο.

Στην διετία που κάθισε στον πάγκο της, ο Ιταλός τεχνικός οδήγησε την Βίρτους στην κατάκτηση του EuroCup το 2022 - που χάρισε στην ομάδα και μία θέση στην EuroLeague - και σε δύο ιταλικά Super Cup, το 2021 και το 2022.

Για την ιστορία, σε ένα γεγονός που είναι ενδεικτικό του θορύβου που προκλήθηκε με αυτή την ανακοίνωση είναι ότι - την στιγμή που έγινε γνωστό - το σάιτ της Βίρτους έπεσε για μερικά λεπτά, πριν επανέλθει λίγο αργότερα.

TAGS ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ EUROLEAGUE ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ