EUROLEAGUE

O Σάνι Μπετσίροβιτς στο SPORT 24

O Σάνι Μπετσίροβιτς στο SPORT 24
Mπετσίροβιτς

O Σάνι Μπετσίροβιτς μίλησε στο SPORT 24 και τόνισε ότι κάθε παιχνίδι θυμίζει παρτίδα σκάκι

Η αφορμή για τη συνέντευξη με τον Σλοβένο γκαρντ του Παναθηναϊκού δόθηκε από την απάντηση του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης Χοάν Πλάθα μετά την ήττα της "Βασίλισσας" στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. " Μάθαμε πολλά από αυτόν τον αγώνα και φεύγουμε καλύτεροι από ό,τι ήρθαμε. Όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό σε ένα τέτοιο γήπεδο, μαθαίνεις. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου και αυτό το παιχνίδι θα μας βοηθήσει στη συνέχεια της Ευρωλίγκας", ήταν η τοποθέτηση του 44χρονου κόουτς, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ήταν αδύνατον για την ομάδα του να ακολουθήσει το σχήμα με τους τέσσερις κοντούς που επιστράτευσε ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο πεντάλεπτο αποδίδοντάς το στην έλλειψη εμπειρίας.

" Είχε δίκιο!", έσπευσε να δικαιώσει τον προπονητή της Ρεάλ ο 26χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού εξηγώντας ότι " έχουμε μεγάλους παίκτες, οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν και να αποδώσουν υπό καθεστώς έντονης πίεσης. Το ματς με τη Ρεάλ ήταν ντέρμπι και παρά τη διαφορά των έξι πόντων που πήραν οι Ισπανοί, καταφέραμε να αντιστρέψουμε το σκηνικό και σε πέντε λεπτά να πάρουμε και διαφορά επτά πόντων!". Το τελευταίο το είπε δίχως ίχνος αλαζονείας, αφού όπως διευκρίνισε τα πάντα έγιναν βάσει συστήματος.

Όπως το φάουλ στον Μιχάλη Πελεκάνο, " τον οποίο σημαδέψαμε με το σκεπτικό ότι νωρίτερα είχε αστοχήσει σε μα βολή" και τελικά αστόχησε στη μια από τις δύο προσπάθειες από τη γραμμή, 1'30'' πριν από τη λήξη. " Ο προπονητής που έχουμε δεν αφήνει τίποτε στην τύχη. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια του Παναθηναϊκού. Είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και βρίσκεται πάνω από όλους. Αλλωστε οι τίτλοι που έχει κατακτήσει μιλούν από μόνοι τους και δεν αναφέρομαι μόνο στα τρόπαια που έχει πάρει σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και με την εθνική ομάδα. Όπως έχω πει και σε μια παλαιότερη συνέντευξη, ο κόους είναι σαν τους Ρόλινγκ Στόουνς. Σε όποιο γήπεδο πηγαίνει, γεμίζει και εκείνος αποθεώνεται!", σχολίασε ο Μπετσίροβιτς και παραδέχτηκε ότι όπως στις ομάδες του Πατ Ράιλι, έτσι και στον Παναθηναϊκό ισχύει το δόγμα… " my way or the highway", που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει " ή το κάνετε με τον δικό μου τρόπο, ή πάρτε δρόμο"!

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι " πριν από έναν μήνα, όταν αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες ενδιαφέρθηκαν και ρώτησαν για μένα, συζήτησα με τον κόουτς και μου είπε να μην ανησυχώ και ότι θα έχω ευκαιρίες να δείξω την αξία μου. Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, όταν δέχεσαι κρούσεις από αρκετούς συλλόγους που ψάχνουν έναν καλό περιφερειακό, είναι λογικό να αισθανθείς σπουδαίος, αλλά εγώ τα έβαλα κάτω και είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να μείνω και να παλέψω για να κερδίσω τον χρόνο μου. Γνωρίζω καλά τον Ζέλικο, γνωρίζω τους συμπαίκτες μου, οι οποίοι είναι απίστευτα παιδιά και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του Παναθηναϊκού, οπότε είπα… δεν πάω πουθενά! Στενοχωρήθηκα που έφυγε από την ομάδα ο Μίλος (Βούγιανιτς), γιατί είχαμε έλθει πολύ κοντά ως άνθρωποι, αλλά τον καταλαβαίνω απόλυτα γιατί ήθελε να πάει κάπου να παίζει και στο επαγγελματικό μπάσκετ τίποτε δεν είναι παντοτινό"…

Οσο για το τραγικό 15λεπτο στον Αγιο Θωμά απέναντι στο Μαρούσι. Ο Ομπράντοβιτς δήλωσε ότι ήταν το καλύτερο μάθημα για τους πρωταθλητές Ευρώπης και ο Μπετσίροβιτς δεν θα μπορούσε παρά να συμφωνήσει με τον προπονητή του. " Όπως στο μπάσκετ, έτσι και στη ζωή, εάν δεν προσπαθήσεις, σίγουρα θα χάσεις. Στο Μαρούσι παρ' ολίγον να πάθουμε και μάθαμε από αυτό. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν βραδιές που θα επαναληφθεί αυτή η εικόνα", έδωσε την υπόσχεσή του ο Σλοβένος, ο οποίος έγραψε τον επίλογο λέγοντας: " Νίκες όπως αυτή που πετύχαμε επί της Ρεάλ χαλυβδώνουν την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Ξέρω ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μην χάσουμε ματς, αλλά λατρεύουμε τις νίκες και δεν θέλουμε ποτέ να σταματήσει το σερί μας"…







TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ