ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Χατζηβρέττας στο SPORT 24

Ο Νίκος Χατζηβρέττας πριν συναντήσει τον κολλητό του Λάζαρο Παπαδόπουλο μιλάει στο SPORT 24

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χατζηβρέττας με τον Δημήτρη Διαμαντίδη "συγκρούονται" με τον τρίτο της παρέας στον Ηρακλή και στην εθνική ομάδα, αλλά κάθε φορά που πρέπει να τα βάλεις με το παρελθόν σου δημιουργούνται δυσκολίες και ο γκαρντ του Παναθηναϊκού δεν το ξεχνά αυτό.
"Το καλοκαίρι του 2003, όταν εγώ υπέγραφα στον Παναθηναϊκό μετά τη θητεία μου στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Λάζος αποφάσιζε να επιστρέψει για έναν χρόνο στη Θεσσαλονίκη, οπότε οι δρόμοι μας δεν έσμιξαν ποτέ στον Παναθηναϊκό. Εκτός από την περίοδο 2003-04 που παίξαμε αντίπαλοι, συναντηθήκαμε και πέρυσι στον δρόμο προς το Φάιναλ Φορ της Αθήνας, συνεπώς δεν είμαστε πρωτάρηδες", εξήγησε ο Χατζηβρέττας, ο οποίος ετοιμάζεται να καλωσορίσει έναν ακόμη συμπαίκτη του στην Εθνική, τον Μιχάλη Πελεκάνο.

"Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σπουδαίες ευρωπαϊκές δυνάμεις όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχουν ενισχυθεί με Ελληνες παίκτες. Και όχι μόνο με έναν, αλλά με δύο διεθνείς. Ο Θοδωρής (Παπαλουκάς) και ο Νίκος (Ζήσης) παίζουν στη Μόσχα, ενώ ο Λάζαρος και ο Μιχάλης συνεχίζουν την καριέρα τους στη Μαδρίτη.

Αυτό δεν δείχνει μόνο την ατομική ποιότητα αυτών των παιδιών, αλλά και το επίπεδο της Εθνικής, η οποία δεν κατέκτησε τυχαία δύο μετάλλια στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις. Τίποτε δεν είναι τυχαίο στη ζωή και αυτό το πιστεύω ακράδαντα"

, υπερθεμάτισε ο πρώην παίκτης του Αίαντα Ευόσμου, του Ηρακλή και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τίποτε δεν αφήνει στην τύχη και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος από την αρχή της εφετινής χρονιάς υποσχέθηκε εκτός από νίκες και καλό μπάσκετ. "Αυτός είναι ο διπλός στόχος που έχουμε θέσει και νομίζω ότι το τελευταίο διάστημα το έχουμε καταφέρει, κάτι που μαρτυρούν τα υψηλά σκορ και οι μεγάλες διαφορές. Το μέλημά μας αυτή τη στιγμή είναι να διατηρηθούμε στον ίδιο υψηλό ρυθμό και να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας.

Γνωρίζουμε τον δρόμο και τα μυστικά που κρύβει μέχρι τη Μαδρίτη και έχουμε την εμπειρία, ώστε να αποφύγουμε τις κακοτοπιές. Ακόμη και μια ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν πρέπει να επαναπαύεται, για αυτό συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, καθώς η χρονιά δεν έχει φτάσει ακόμη ούτε στη μέση"

, τόνισε ο Χατζηβρέττας, ο οποίος τις επόμενες ώρες θα φτάσει τον διακόπτη της συγκέντρωσής του στα... κόκκινα!

"Πάντα πριν από τους αγώνες προσπαθώ να το κάνω αυτό. Αντιμετωπίζουμε μια σπουδαία ομάδα, όπως είναι η Ρεάλ και ξέρουμε ότι κανένας αντίπαλος δεν θα μας χαριστεί εφέτος και ότι όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης.

Το ρόστερ της Ρεάλ έχει ποιότητα και βάθος, συνεπώς θα ήταν λάθος αν επικεντρώναμε το ενδιαφέρον μας σε έναν ή δύο παίκτες. Αλλωστε, η στρατηγική μας αφορά στις συνολικές αρετές του εκάστοτε αντιπάλου και είμαι βέβαιος ότι μπροστά στο κοινό μας θα κάνουμε ξανά το χρέος μας"

, υποσχέθηκε ο διεθνής γκαρντ, ο οποίος –με τους περιφερειακούς που διαθέτει ο Παναθηναϊκός- είναι αναγκασμένος να βλέπει τον χρόνο του να συρρικνώνεται, αλλά στις αρετές του βρίσκεται και η λέξη "υπομονή", στοιχείο που (μαζί με αρκετά άλλα) κάνει τον "Ζοτς" να τον λατρεύει...






TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ