ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρόεδρος του Πανερυθραϊκού, Δημήτρης Τσικόπουλος παρουσίασε το πλάνο του συλλόγου

Ο πρόεδρος του Πανερυθραϊκού, Δημήτρης Τσικόπουλος παρουσίασε το πλάνο του συλλόγου
PHOTO CREDITS: PANERITHAIKOS

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, ο πρόεδρος του Πανερυθραϊκού, Δημήτρης Τσικόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανέλυσε το πλάνο του συλλόγου και τους πυλώνες στους οποίους θα στηριχτεί τα επόμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος του Πανερυθραϊκού, Δημήτρης Τσικόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε μία όμορφη εκδήλωση στην οποία παρουσίασε μεταξύ άλλων το πλάνο του συλλόγου και το πρόγραμμα ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Τσικόπουλος, στόχος του Πανερυθραϊκού είναι να πρωταγωνιστεί στηριζόμενος στα παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες.

"Έχουμε πρόγραμμα, δεν κάνουμε τίποτα τυχαία. Ο αυτοσκοπός μας είναι η ανάπτυξη αθλητών. Όλα τα άλλα, το αν θα βγούμε 1οι ή 5οι, είναι απλά ένα μέσο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Δεν μας νοιάζει να βγούμε 1οι, αλλά θέλουμε να πρωταγωνιστούμε, θέλουμε οι άλλες ομάδες να προσπαθούν πολύ και να θέλουν να κερδίσουν τον Πανερυθραϊκό. Εάν καταφέρουμε να δίνουμε κάθε χρόνο 1-3 παίκτες σε ομάδες ανώτερης κατηγορίας, αυτό θα είναι η απόδειξη ότι πετύχαμε. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο, αλλά ο στόχος είναι σε τρία χρόνια να μην έχουμε ούτε έναν παίκτη άνω των 23 ετών στην ανδρική ομάδα".

Ο Πρόεδρος του Πανερυθραϊκού, Δημήτρης Τσικόπουλος (δεξιά) με τον προπονητή κ. Χούχουλη
Ο Πρόεδρος του Πανερυθραϊκού, Δημήτρης Τσικόπουλος (δεξιά) με τον προπονητή κ. Χούχουλη PHOTO CREDITS: PANERITHAIKOS


Επιπλέον ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε και στο πλάνο ανάπτυξης των παικτών εστιάζοντας κυρίως σε επίπεδο Εφήβων και Παίδων: "Πολλές ακαδημίες στην Ελλάδα κάνουν αυτό που κάνουμε κι εμείς μέχρι τα 18. Το επόμενο βήμα αλλάζει στον Πανερυθραϊκό. Μετά τα 18 υπάρχουν τρεις εναλλακτικές. Η πρώτη είναι ο αθλητής να ενταχθεί στην ανδρική ομάδα από τα 19 έως τα 23, ακολουθώντας το πρότυπο του κολεγιακού μπάσκετ των ΗΠΑ. Η δεύτερη είναι το πρόγραμμα Ambassador. Έχουμε έρθει σε επαφή με 20 κολέγια στην Αμερική. Τον Ιανουάριο του 2022 θα γίνει μάλιστα το πρώτο ταξίδι και αργότερα θα ακολουθήσει και ένα άλλο για τους προπονητές. Ο στόχος μας είναι από τη μεθεπόμενη σεζόν να στέλνουμε 1-2 παιδιά ετησίως στις ΗΠΑ. Η τρίτη εναλλακτική είναι μετά τα 23 να στέλνουμε παίκτες σε ομάδες της Β' και της Γ' Εθνικής, με τις οποίες θα συνάψουμε συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας σε αυτό το κομμάτι".

Όπως αναφέρθηκε, μεγάλο ρόλο θα παίξει και η δημιουργία ενός γηπέδου που θα στεγάσει τις ομάδες. "Δεν υπάρχουν γήπεδα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς γήπεδα. Πριν από τρία χρόνια είχα ζητήσει από το Δήμο ένα χώρο να χτίσουμε ένα γήπεδο, ώστε να έχουμε περισσότερες ώρες προπονήσεων για τις ακαδημίες. Δεν υπήρχε όμως ο χώρος και οδηγηθήκαμε στην εναλλακτική ενός προπονητηρίου. Δεν μπορούμε όμως να προχωρήσουμε, επειδή δεν έχει βγει ακόμα η άδεια. Θα περιμένουμε άλλα 1-2 χρόνια και αν δεν γίνει κάτι, θα στραφούμε σε άλλη περιοχή, όχι όμως μακριά από τη Νέα Ερυθραία.

Πρέπει να γίνει η αρχή. Δεν είναι εύκολο, θα πάρει χρόνια, αλλά κάτι μπορεί να αλλάξει. Το όνειρο κάποιων συλλόγων είναι η Basket League. Δεν βρίσκω το λόγο. Ο μεγάλος στόχος του Πανερυθραϊκού είναι αυτός που αναλύσαμε εδώ. Η ανάπτυξη αθλητών είναι ένα όνειρο, πιο όμορφο, αλλά και πιο δύσκολο".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ELITE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ