BASKETBALL ANALYSIS

Ο τρομερός Πολ Τζορτζ κουβαλάει τους Κλίπερς

Ο Πολ Τζορτζ σε έκσταση
Ο Πολ Τζορτζ σε έκσταση AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Ο Πολ Τζορτζ έχει πάρει στις πλάτες του από το ξεκίνημα της σεζόν τους - χωρίς Κουάι Λέοναρντ - Κλίπερς, οδηγώντας τους αισίως σε 7 σερί νίκες. Δεν είναι ο MVP του NBA, αλλά σίγουρα η απόδοσή του είναι σε αυτά τα επίπεδα. Και ήρθε η ώρα να το προσέξει και ο κόσμος.

Η φετινή σεζόν είναι περίεργη για τους Κλίπερς. Με τον Κουάι Λέοναρντ εκτός δράσης πιθανότατα για όλη την σεζόν - ή στην καλύτερη περίπωση μέχρι τον Απρίλιο - το βάρος όλης της ομάδας έχει πέσει στον Πολ Τζορτζ. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι αυτό όμως δεν τον πειράζει καθόλου.

Οι Κλίπερς ξεκίνησαν την σεζόν με ρεκόρ 1-4. Έκτοτε ακολούθησαν 7 σερί νίκες, με την τελευταία να έρχεται - με χαρακτηριστική άνεση - κόντρα στους Γουλβς. Στην μέση αυτού του σερί υπάρχει ένα όνομα που κυριαρχεί: Αυτό του Πολ Τζορτζ.

Μία τρομερή σεζόν

Ο Πολ Τζορτζ αριθμεί μέχρι στιγμή φέτος 26.4 πόντους (4ος στο NBA), 7.9 ριμπάουντ, 5.3 ασίστ και 2.3 κλεψίματα μέσο όρο με 46.5% στα σουτ και 37.3% στα τρίποντα σε 35 λεπτά συμμετοχής. Οι Κλίπερς βρίσκονται αυτή την στιγμή ισόβαθμοι με Νάγκετς και Μάβερικς στην 3η θέση στην Δύση. Κι όμως το όνομά του μόλις που άρχισε να ακούγεται στην κουβέντα για τον MVP.

Για να ξεκαθαριστεί κάτι: Ο Τζορτζ δεν είναι ο MVP. Όχι τουλάχιστον όσο ο Στεφ Κάρι παίζει σαν εξωγήινος και παίκτες όπως ο Κέβιν Ντουράντ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Νίκολα Γιόκιτς βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Παίζει όμως πολύ κοντά σε αυτό το επίπεδο και μέχρι στιγμής κουβαλάει μία μέτρια ομάδα - όπου ο καλύτερος συμπαίκτης του είναι ο Ρέτζι Τζάκσον - στην ανταγωνιστική Δυτική Περιφέρεια.

Το Shot Chart του Πολ Τζορτζ την σεζόν 2021/22
Το Shot Chart του Πολ Τζορτζ την σεζόν 2021/22 INSTAT SCOUT

Σύμφωνα με το InStat Scout, ο Τζορτζ στήνει φέτος το 43.1% των Πικ εν Ρολ των Κλίπερς (σημειώνοντας 0.91 πόντους ανά κατοχή) όταν πέρυσι έστηνε το 30%, αλλά και το 44.4% των isolation (όπου παίζει ένας εναντίον ενός) προσφέροντας 1.02 πόντους ανά κατοχή, όταν πέρυσι έστηνε το 29.1%, δείγμα του βάρους που κουβαλάει πλέον λόγω της απουσίας του Λέοναρντ.

Ένας από τους καλύτερους παίκτες του NBA

Ο Πολ Τζορτζ είναι εδώ και χρόνια ένας από τους καλύτερους και πληρέστερους παίκτες του NBA, αλλά και ένας από τους κορυφαίους two-way παίκτες της λίγκας. Για κάποιο λόγο αυτό μοιάζει να το ξεχνάει ο κόσμος, θυμίζοντας συχνά την παρουσία του στα playoffs του 2020, όπου αργότερα παραδέχθηκε ότι κόντεψε να πάει κατάθλιψη στην “φούσκα” του Ορλάντο, ξεχνώντας όλα όσα έχει καταφέρει.

Ο Πολ Τζορτζ δεν είναι ο καλύτερος παίκτης στο NBA. Είναι όμως ένας από τους καλύτερους. Δεν είναι ο MVP. Παίζει όμως σαν MVP. Όταν επιστρέψει ο Κουάι Λέοναρντ, ο Τζορτζ δεν θα θεωρείται καν ο καλύτερος παίκτης στην ίδια του την ομάδα. Αυτή τη στιγμή όμως είναι ο ηγέτης των Κλίπερς και τους οδηγεί από νίκη σε νίκη. Και ήρθε ο καιρός ο κόσμος να το προσέξει αυτό.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS NBA ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ