ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Ο Πάντερ είναι μόνο η αρχή για την Παρτίζαν και τον Ομπράντοβιτς

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς EUROKINISSI

Μετά από τη συμφωνία με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η Παρτίζαν έριξε άλλη μία βόμβα υπογράφοντας τον σούπερ σκόρερ Κέβιν Πάντερ, δείχνοντας έτσι πως ήρθε για να μείνει στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.

Η επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Παρτίζαν μετά από 28 χρόνια και η υπογραφή τριετούς συμβολαίου με τον Σέρβο κόουτς ήταν μόνο η αρχή. Η Παρτίζαν πυροδότησε ακόμα μία βόμβα που ακούει στο όνομα Κέβιν Πάντερ, τον οποίο και απέκτησε από την Αρμάνι Μιλάνο υπογράφοντας μαζί του κλειστό διετές συμβόλαιο. Το Σάββατο μάλιστα (3/7) οι Ιταλοί αποχαιρέτησαν τον Αμερικάνο σούπερ σκόρερ, ο οποίος αποφάσισε να επιστρέψει στο Βελιγράδι για να υπηρετήσει το αντίπαλο μέγεθος του Ερυθρού Αστέρα.

Ούτως ή άλλως, η σερβική ομάδα χτίζεται με σκοπό να μείνει στη ευρωπαϊκή σκηνή και είναι διατεθειμένη να "τινάξει την μπάνκα στον αέρα" προσφέροντας πακτωλό χρημάτων προκειμένου να ανακτήσει τα ηνία στη Σερβία και να επιστρέψει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μιλάμε άλλωστε για μία ομάδα με παράδοση, η οποία το 1992 κατέκτησε τον τίτλο της EuroLeague ενώ το 2010 συμμετείχε στο Final Four.

Προφανέστατα ο "Ζοτς" δεν ανέλαβε τα ηνία της Παρτίζαν για να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από την επιστροφή στην EuroLeague και μάλιστα την εξασφάλιση εγγυημένου συμβολαίου. Η ομάδα του Βελιγραδίου έχει υποσχεθεί στον Σέρβο κόουτς την εκπλήρωση συγκεκριμένων δεσμεύσεων τις οποίες και θα πρέπει να υλοποιήσει. Οι ως τώρα μεταγραφικές κινήσεις των ανθρώπων της δείχνουν την πρόθεση δημιουργίας μίας υπέρ-ομάδας η οποία θα σαρώσει τα πάντα και τους πάντες στο πέρασμά της.

Όπως μάλιστα είχε δηλώσει ο Σέρβος κόουτς στην παρουσίασή του από την Παρτίζαν, "από τη στιγμή που το σύστημα διεξαγωγής θα αλλάξει, θα πρέπει να έχουμε περισσότερες ομάδες από την περιφέρειά μας με εγγυημένα συμβόλαια στη EuroLeague. Αυτή είναι η επιθυμία μου. Όσο για τους στόχους μου; Είναι οι υψηλότεροι δυνατοί. Ξέρω τι περιμένει ο κόσμος από εμένα, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να γυρίσουμε στη EuroLeague. Όχι για μία σεζόν, διότι η ομάδα ανήκει σε αυτό το επίπεδο και το αξίζει".

Η απόκτηση του Πάντερ είναι μόνο η αρχή. Η Παρτίζαν έχει και άλλους στόχους πλην του Αμερικανού. Το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου που θα λαμβάνει ετησίως ο πρώην σούτινγκ γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο, τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία του σέρβικου μπάσκετ ενώ δείχνει ξεκάθαρα τις διαθέσεις του "Ζοτς" και της ομάδας να πρωταγωνιστήσουν σε όλα τα επίπεδα και να επιστρέψουν άμεσα στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ήδη κυκλοφορούν διάφορα ονόματα από την ευρωπαϊκή αγορά που βρίσκονται στη λίστα και αν οι στόχοι αυτοί επιτευχθούν, τότε η Παρτίζαν όχι μόνο θα κατακτήσει το EuroCup, αλλά θα βρεθεί πολύ γρήγορα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

TAGS ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ