EUROLEAGUE

Ο όμιλος του Παναθηναϊκού

Ο όμιλος του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε στον Β' όμιλο με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μάλαγα, Ζαλγκίρις, Μπάμπεργκ και Ζάγκρεμπ. Δείτε τι έκαναν και ποιοι είναι οι αντίπαλοι των πρωταθλητών Ευρώπης...

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς τέθηκε επικεφαλής του δεύτερου ομίλου της Ευρωλίγκας... Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στην Βαρκελώνη.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις αντιπάλους του "τριφυλλιού" στην πρώτη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης...

Με αντιπάλους τους ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μάλαγα, Ζαλγκίρις, Μπάμπεργκ και Ζάγκρεμπ. Οι Ρώσοι σίγουρα αποτελούν τον πιο δύσκολο αντίπαλο, αλλά σίγουρα κανένας δεν θα υποτιμήσει τις υπόλοιπες, σε έναν όμιλο που οι πέντε στις έξι ομάδες είναι πρωταθλήτριες στις χώρες τους.

Η αρκούδα ξύπνησε ξανά...

Η κληρωτίδα έφερε αντίπαλο του Παναθηναϊκού την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι πρωταθλητές Ρωσίας αποκλείστηκαν την περασμένη σεζόν νωρίς από την Ευρωλίγκα, όμως αυτό τους πείσμωσε φαίνεται όσο τίποτα άλλο, καθώς έχουν ήδη σκορπίσει πολλά χρήματα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι.

Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας έχει αποκτήσει μεταξύ άλλων τους Μίλος Τεόντοσιτς, Νέναντ Κρστιτς, Ντάριους Λαβρίνοβιτς σε μία προσπάθεια να επανέλθει στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Λιθουανός τεχνικός δεν είναι μόνος του, αφού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του. Έτσι, οι δυο τους έχουν αναλάβει το έργο να επαναφέρουν στον θρόνο της Ευρώπης την ΤΣΣΚΑ... Μία ομάδα που αναμένεται να αποτελέσει και τον πιο δύσκολο αντίπαλο του Παναθηναϊκού στην προσπάθεια του να τερματίσει στην κορυφή του ομίλου.

Να επανέλθει

Επόμενος αντίπαλος για τους πρωταθλητές Ευρώπης είναι η Ουνικάχα Μάλαγα. Οι Ανδαλουσιανοί θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα την περυσινή χρονιά, καθώς δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να διεκδικήσουν τον τίτλο στο ισπανικό πρωτάθλημα, μένοντας εκτός τετράδας, ενώ και στην Ευρωλίγκα περιορίστηκε στη φάση των "16". Έτσι, λοιπόν οι "πράσινοι" θα αντιμετωπίσουν, όπως και πέρυσι την Μάλαγα, ελπίζοντας να κερδίσουν και τα δύο ματς, κάτι έγινε στο top16 της σεζόν 2010-11.

Η Μάλαγα, πάντως τη φετινή χρονιά προσπαθεί να ενισχύσει το ρόστερ της και να εμφανιστεί και πάλι σε υψηλό επίπεδο. Για αυτό έχει ήδη προχωρήσει στην απόκτηση του ταλαντούχου Λούκα Ζόριτς, του Κρις Βάλτερς και του Ερλ Ρόουλαντ.

Πάντα επικίνδυνη

Η Ζαλγκίρις την περασμένη σεζόν αντιμετώπισε στη φάση των "16" τον Ολυμπιακό, φέτος θα αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό... Η ομάδα του Ηλία Ζούρου θα βρεθεί στον δρόμο των "πρασίνων" και θα προσπαθήσει να κερδίσει ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο σύλλογος του Κάουνας κατέκτησε πέρυσι σχεδόν όλους τους τίτλους που διεκδίκησε... Η Ζαλγκίρις πήρε το πρωτάθλημα Λιθουανίας, το Κύπελλο και την Βαλτική Λίγκα.

Την νέα σεζόν θέλει να παρουσιαστεί πιο δυνατή, με την έδρα να της δίνει σε κάθε παιχνίδι την απαιτούμενη ώθηση, καθώς ο κόσμος στο Κάουνας και στη Λιθουανία γενικότερα ζει και αναπνέει για το μπάσκετ! Όσον αφορά τα μεταγραφικά έχει αποκτήσει τον Ρομπέρτας Γιαβτόκας, ενώ ανανέωσε τη συνεργασία της έπειτα από εισήγηση του Ηλία Ζούρου με τον Μαρτίνας Πόσιους.

Δεν απειλεί...

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάμπεργκ δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση την ομάδα που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Παναθηναϊκό, όμως διατηρεί μία αρκετά ανταγωνιστική ομάδα που πρωταγωνιστεί στο εγχώριο πρωτάθλημα και... κερδίζει πόντους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τα τελευταία χρόνια.

Ο Κρις Φλέμινγκ κάνει πολύ καλή δουλειά και θέλει να δει την ομάδα του να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις και να διεκδικήσει μέχρι το τέλος την πρόκριση στο Top16 της Ευρωλίγκας. Μέχρι στιγμής οι πρωταθλητές Γερμανίας έχουν ανανεώσει την συνεργασία τους με τους Κέισι Τζέικομπσεν και Τίμπορ Πλέις, ρίχνοντας το βάρος στη διατήρηση του περυσινού κορμού της ομάδας.

Η πρωτάρα!

Τελευταίος αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό είναι η Ζάγκρεμπ... Ο σύλλογος της Κροατίας πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία του, κερδίζοντας στον τελικό την Τσεντεβίτα. Με αυτόν τον τρόπο η Ζάγκρεμπ έκανε το νταμπλ, καθώς είχε κατακτήσει και το Κύπελλο Κροατίας.

Στην Ζάγκρεμπ αγωνίζονται οι Μουλαομέροβιτς, Ράντσιτς, τους οποίους και γνωρίζουμε, ενώ αποχώρησε ο Λούκα Ζόριτς που υπέγραψε στην Μάλαγα. Στο φετινό μεταγραφικό παζάρι δεν έχει κινηθεί ιδιαίτερα, θέλοντας πρώτα να ανανεώσει την συνεργασία της με ορισμένους παίκτες, οι οποίοι αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και την επόμενη χρονιά.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ