EUROLEAGUE

"Ο Ολυμπιακός έχει χάρισμα"

"Ο Ολυμπιακός έχει χάρισμα"
Σπάχια ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νέβεν Σπάχια μίλησε στο SPORT 24 για τον Ολυμπιακό, τον Γκέρσον και την ατυχία του Ρακόσεβιτς

Η αλήθεια είναι ότι όταν ο Ισπανός σκηνοθέτης... έκανε κοντινά στον Σπάχια κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης των Βάσκων με τους Ερυθρόλευκους, γινόταν εμφανέστατη η πίεση που τον διακατείχε. " Ξέρετε, μια ομάδα όπως η Ταού δεν είναι συνηθισμένη στο να υφίσταται τέσσερις σερί ήττες, δύο στην Ισπανία και δύο στην Ευρωλίγκα. Υπήρχε όντως τεράστια πίεση, αν και προσπαθούσα να την καταπολεμήσω, ώστε να μην τη μεταφέρω στους παίκτες μου. Τον τελευταίο καιρό είχαμε πέσει σε μια μαύρη τρύπα, από την οποία καταφέραμε να βγούμε και ελπίζω να μην ξαναπέσουμε μέσα. Μόνο που χάσαμε τον Ιγκόρ (Ρακότσεβιτς) και αυτό στιγμάτισε τη βραδιά", παραπονέθηκε ο 45χρονος προπονητής.

Τι ακριβώς συνέβη; " Πήγε να κάνει μια κίνηση προς το καλάθι και ένιωσε έντονους πόνους. Τον απέσυρα πιστεύοντας ότι δεν θα ήταν κάτι σοβαρό, αλλά σήμερα (13/12) το πρωί που υπεβλήθη σε εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι ένας μυς του ποδιού του έχει υποστεί ρήξη. Οι ιατροί μας είπαν ότι θα χάσει περίπου έναν μήνα και αυτό αποτελεί σοβαρό πλήγμα γιατί χάνουμε έναν από τους βασικότερους σουτέρ μας", σχολίασε ο προπονητής της Ταού Κεράμικα, ο οποίος τουλάχιστον έμεινε ικανοποιημένος γιατί η ομάδα του ακολούθησε κατά γράμμα το σχέδιο αναχαίτισης της κορυφαίας επίθεσης της Ευρωλίγκας.

" Θα θυμάστε ότι πριν από τον αγώνα είχα πει ότι έπρεπε να περιορίσουμε τον Ολυμπιακό γύρω στους 70 πόντους, να τον κατεβάσουμε δηλαδή πάνω από 20 πόντους από τον μέσον όρο του. Πέτυχε μόλις 64 και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα για τους παίκτες μου, οι οποίοι κατάλαβαν ότι χωρίς άμυνα δεν θα επιστρέφαμε στις νίκες", υποστήριξε ο διοπτροφόρος τεχνικός, ο οποίος έσταζε μέλι μιλώντας για τα επιθετικά χαρίσματα των αντιπάλων του.

" Ο Ολυμπιακός έχει απίστευτο χάρισμα στην επίθεση και δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ευρώπη, που να διαθέτει τόσο χαρισματικούς παίκτες στο κομμάτι ‘ένας εναντίον ενός’. Είχαμε διαβάσει, όμως, σωστά το παιχνίδι, ξέραμε πού έπρεπε να εστιάσουμε την προσοχή μας και αν λάβετε υπόψη σας ότι έπρεπε να τα βάλουμε και με την τεράστια πίεση, αντιλαμβάνεστε ότι το έργο μας δεν ήταν καθόλου εύκολο", σχολίασε ο Νέβεν Σπάχια, ο οποίος δεν εξεπλάγη με την επιμονή του Ολυμπιακού σε άμυνες ζώνης.

" Ο Πίνι Γκέρσον έχει τεράστια εμπειρία και έχει πίσω του μια σπουδαία καριέρα και αρκετούς τίτλους. Γνωρίζει, λοιπόν, καλύτερα από τον καθένα την ομάδα του και αν πιστεύει ότι πρέπει να εφαρμόζει άμυνες ζώνης επί 40 λεπτά, κάτι θα έχει διακρίνει. Τον σέβομαι απεριόριστα και δεν έχω να του προσάψω κάτι ως προς αυτή την επιλογή. Ο κάθε προπονητής λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας του. Το ίδιο κάνει και ο Πίνι", κατέθεσε την άποψή του ο κόουτς της Ταού, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται το δεύτερο στη σειρά ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας με την Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Κυριακή (16/12). Δυστυχώς για εκείνον, χωρίς τον Ιγκόρ Ρακότσεβιτς...












TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ