EUROLEAGUE

Ταού-Ολυμπιακός: 75-64

Ταού-Ολυμπιακός: 75-64
γκερσον

Οι ερυθρόλευκοι... ξέχασαν να σκοράρουν στο τελευταίο δεκάλεπτο και έχασαν από την Ταού (75-64)

Οι ερυθρόλευκοι εγκλωβίστηκαν στην άμυνα της Ταού και παρά το προβάδισμα που είχαν στο τρίτο δεκάλεπτο, έχασαν και τώρα ακόμη και στην ισοβαθμία με τους Βάσκους, θα είναι από κάτω. Ήταν φανερό, ότι η ομάδα του Πίνι Γκέρσον δεν είχε ρυθμό, λύσεις και την όρεξη που είχε δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Η Ταού ξεκίνησε καλύτερα, πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα οκτώ πόντων και μάλιστα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο ούσα μπροστά στο σκορ με 25-14. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε στη δεύτερη με τον Ρόντρικ Μπλάκνεϊ να είναι πραγματικά πολύ καλός στις... αρμοδιότητές του, οι οποίες αυτή τη φορά δεν περιορίστηκαν στην οργάνωση του παιχνιδιού, αλλά επεκτάθηκαν τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα (έκανε συνολικά 6 κλεψίματα).

Εκτός της συμβολής του Μου-μου, αυτό που βοήθησε τους ερυθρόλευκους να πάνε και στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ 36-38 υπέρ τους, ήταν ο καυγάς που ξέσπασε ανάμεσα στον Ιάκωβο Τσακαλίδη και τον Ουίλ ΜακΝτόναλντ, αλλά και ένα σκληρό και αντιαθλητικό φάουλ του Πριγκιόνι, περιστατικά που έβγαλαν εκτός ρυθμού την Ταού και αφύπνισαν την ομάδα του Πίνι Γκέρσον.

Στην τρίτη περίοδο ο Ματσιγιάουσκας με έξι συνεχόμενους πόντους έδωσε στον Ολυμπιακό το δικαίωμα να προηγηθεί με 40-48 και οι φίλαθλοι της Ταού είδαν τα πράγματα να δυσκολεύουν, για να τους "ηρεμήσει" αρχικά ο Πριγκιόνι και εν συνεχεία ο ΜακΝτόναλντ με δύο τρίποντα απέναντι στην άμυνα ζώνης του Ολυμπιακού και τα οποία έφεραν την ισπανική ομάδα κοντά με 48-50.

Εν τέλει η καθίζηση του Ολυμπιακού ήρθε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου στα πρώτα πέντε λεπτά έμεινε... άποντος! Κακές επιθέσεις, λάθη και εκνευρισμός ήταν τα στοιχεία που έδωσαν στην Ταού να αποκτήσει μια καλή διαφορά και να τη συντηρήσει, αφού ο Πριγκιόνι δεν είχε πρόβλημα απέναντι στη ζώνη του Ολυμπιακού, ο οποίος τελικά έχασε με 75-64.

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 36-38, 57-59, 75-64

Ταού: Πριγκιόνι 6 (2), Ρακόσεβιτς 10 (2), Βιντάλ 4, Πλάνινιτς 12 (2), Τελέτοβιτς 19 (3), Γιασάιτις 4, Σπλίτερ 2, Μάικλ 12, Τζόνσον, ΜακΝτόναλντ 5.

Ολυμπιακός: Μπλάκνεϊ 13 (1), Παπαμακάριος, Γουντς 12, Ματσιγιάουσκας 14 (1), Μπουρούσης, Τσακαλίδης 2, Βασιλόπουλος 2, Βασιλειάδης 6 (2), Τεόντοσιτς 3 (1), Τζάκσον 12.















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ