ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ντόντα Χολ στο SPORT24: "Ο Μάικ Τζέιμς προσέχει εμάς κι εμείς εκείνον"

Ο Ντόντα Χολ στο SPORT24: "Ο Μάικ Τζέιμς προσέχει εμάς κι εμείς εκείνον"
PHOTO BY ANGELOS TZORTZINIS / AFP

Ο Ντόντα Χολ γέμισε το παρκέ του ΣΕΦ με την ενέργειά του, βοηθώντας τη Μονακό να κάνει το μπρέικ στο Game 2 με τον Ολυμπιακό κι εν συνεχεία εξήγησε στο SPORT24 πώς η γαλλική ομάδα πήρε μια τόσο μεγάλη νίκη.

Ο Ντόντα Χολ κατάφερε φέτος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δώσει τα διαπιστευτήριά του και να κερδίσει τον σεβασμό όλων στην EuroLeague. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου, μπορεί τα νούμερά του να μην ήταν τόσο πληθωρικά (6 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 23'17''), η ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ του ΣΕΦ όμως αρκούσε για να συνδράμει στην εκτός έδρας νίκη της Μονακό επί του Ολυμπιακού στο Game 2 της σειράς.

Λίγα λεπτά μετά από το φινάλε της αναμέτρησης, η οποία περιελάμβανε -μεταξύ άλλων και- ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του ιδίου στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο αθλητικός σέντερ της Μονακό μίλησε στο SPORT24 για όσα συνέβησαν στο Game 2, αλλά κι αυτά που θέλει να επαναληφθούν σε μερικές ημέρες στη Salle Gaston Medecin.

Το πρώτο στο οποίο στάθηκε ο 25χρονος σέντερ ήταν το γεγονός πως "ξέραμε πως έπρεπε να βγούμε στο Game 2 και να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι σε σχέση με αυτό που προηγήθηκε πριν από δύο βράδια. Η ένταση με την οποία παίξαμε στο Game 1 δεν ήταν αυτό που μας χαρακτηρίζει ως ομάδα, οπότε ξέραμε πως αυτή τη φορά έπρεπε να είμαστε πολύ πιο ενεργητικοί και επιθετικοί, όπως ακριβώς κάνουμε στα εντός έδρας παιχνίδια".

- Παρά το γεγονός πως είσαι rookie στη διοργάνωση πάντως, έδειχνες να νιώθεις άνετα σε μια τόσο εχθρική ατμόσφαιρα.

"Φίλε, έχω αντιμετωπίσει πολλά στη ζωή μου, να ξέρεις. Τέτοιου είδους ατμόσφαιρες λοιπόν δεν είναι κάτι τόσο ιδιαίτερο για μένα. Όλο αυτό που γινόταν εκτός του παρκέ το άφησα στην άκρη, ασχολήθηκα μόνο με όσα είχα να κάνω στο γήπεδο. Στο τέλος της ημέρας, είμαστε όλοι εδώ για να παίξουμε το ίδιο παιχνίδι. Μπορεί ο κόσμος να συζητάει και να σκέφτεται κι άλλα πράγματα, όπως οι φίλαθλοι, αλλά όταν μιλάμε για το άθλημα, είναι απλά αυτό".

- Μέσα σε όλα, πρωταγωνίστησες σε μια από τις πιο εντυπωσιακές φάσεις της βραδιάς με το κάρφωμα που έκανες στον αιφνιδιασμό στο δεύτερο δεκάλεπτο.

"Κάθε φορά που η μπάλα είναι ψηλά, νιώθω καλά. Μου αρέσει να είμαι εκεί για να κάνω το μπλοκ, για να βγάλω ενέργεια και να σκοράρω όποτε έχω την ευκαιρία. Δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Ασχολούμαι με αυτά που μπορώ να προσφέρω στην ομάδα και να τη βοηθήσω. Ας είναι μόνο η ενέργεια, ό,τι χρειάζεται το σύνολο από μένα. Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω όσα έχω μέσα μου για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Δεν με νοιάζουν τα υπόλοιπα".

- Ακόμη κι αν αυτό περιλαμβάνει το trash talk ή κάτι σαν κι αυτό, που είχες με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη;

(γελάει) "Κι αυτό ακόμη είναι κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά δεν είχε να κάνει με τον ίδιο ή ήταν προσωπικό. Απλά έτυχε, το αφήσαμε κι οι δύο πίσω εκείνη την στιγμή. Έγινε και τέλος".

- Με τη σειρά να μεταφέρεται πλέον στη Salle Gaston Medecin, τι είναι αυτό που έχεις στο μυαλό σου;

"Δεν αλλάζει κάτι, είναι το ίδιο πράγμα με τους αγώνες στο ΣΕΦ. Προσωπικά θέλω να βγάλω μπόλικη ενέργεια στο παρκέ, να είμαι ακόμη πιο επιθετικός σε σχέση με το Game 1. Ειδικά όταν παίζεις στο γήπεδό σου, έχοντας πλέον τον κόσμο στο πλευρό σου, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Θέλουμε να προστατεύσουμε το γήπεδό μας".

- Παρεμπιπτόντως, θα αντιλήφθηκες κατά την παρουσίαση πως ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν συμπαθεί (το αντίθετο) τον Μάικ Τζέιμς, λόγω του γεγονότος πως έχει παίξει στον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος, ως πιο έμπειρος από αυτό το γήπεδο, σας είπε κάτι στα αποδυτήρια για να σας προετοιμάσει;

"Ξέρεις, το πλάνο μας είναι ίδιο, σε κάθε αγώνα: να παίζουμε ενωμένοι, να προστατεύουμε ο ένας τον άλλον και να παλεύουμε. Δεν αλλάζει, όπου κι αν παίζουμε. Ο Μάικ προσέχει εμάς κι εμείς εκείνον. Έτσι πάει"!

- Κι αν χρειαστεί κι η τύχη, όπως με το τρίποντο του Πάρις Λι στο πρώτο μέρος, υπάρχει κι αυτή, έτσι;

"Εσύ μπορείς να το ονομάζεις τύχη, εγώ το ονομάζω μέρος του παιχνιδιού. Μπορείς να το πεις όπως θέλεις, αλήθεια, δεν έχω θέμα. Η μπάλα πήγε μέσα, τέλος. Όσα κάναμε μετά από αυτό είχαν ακόμη μεγαλύτερη σημασία".

Στην Game Night της Μ. Παρασκευής ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Σπύρο Καβαλιεράτο σχολίασαν τη βαριά ήττα του Ολυμπιακού με τη Μονακό στο ΣΕΦ:

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΟΝΑΚΟ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ