ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ντίνος Μήτογλου στο SPORT24: "Ονειρευόμουν 1.5 χρόνο να παίξω ξανά, μέτρησα τους φίλους μου αυτό το διάστημα"

Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου στη Media Day της Εθνικής
Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου στη Media Day της Εθνικής INTIME SPORTS

Ο Ντίνος Μήτογλου μιλάει στο SPORT24 για τον 1.5 χρόνο που έκανε υπομονή και ονειρευόταν να πατήσει ξανά παρκέ, το στυλ μπάσκετ που περιμένει να παίξει η Εθνική Ανδρών, αλλά και τους φίλους του που τους μέτρησε το διάστημα που βρισκόταν εκτός δράσης.

Ο Ντίνος Μήτογλου είναι ένα από τα πρόσωπα της Εθνικής Ανδρών. Η μείωση της τιμωρίας του από το CAS τον έφερε στην διάθεση της Εθνικής Ανδρών για το MundoBasket. Έχοντας μείνει 1.5 χρόνο εκτός παρκέ, ήξερε ότι όλοι θα έπεφταν πάνω του για μία δήλωση, μία ατάκα. Και εμφανίστηκε έτοιμος.

Συνέντευξη στον Στέφανο Μακρή

Ο διεθνής φόργουορντ/σέντερ είναι συνειδητοποιημένος. Ξέρει ότι ο κόσμος περιμένει να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται. Αν μπορεί να βοηθήσει. Αυτός ο 1.5 χρόνος τον βοήθησε να ωριμάσει περισσότερο. Να μετρήσει τους φίλους του. Και δεν δίστασε να μιλήσει για αυτά τα θέματα στο SPORT24.

- Τι μπορεί να περιμένουμε απ' αυτή την Εθνική; Υπάρχει και το ερωτηματικό με τον Γιάννη, το οποίο λογικά το έχετε και εσείς.

"Η πρώτη προπόνηση ήταν χωρίς τον Γιάννη, οπότε θα μιλήσω για την εικόνα που έχουμε. Παρουσιάζουμε μια ομάδα νεότερη, έρχονται νέα παιδιά, οπότε αυτό μας κάνει να έχουμε ενέργεια, περισσότερο πάθος. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να βγάζουμε επιθετικότητα και στις δύο μεριές του παρκέ και επίσης να τρέξουμε πάρα πολύ στο τρανζίσιον. Αυτή ήταν η εικόνα την πρώτη εβδομάδα, στα φιλικά θα φανεί περισσότερα η εικόνα μας".

- Από τον Ντίνο Μήτογλου τι να περιμένουμε; Που θα παίζει αρχικά; Ο Ρικ Πιτίνο πήγε να σε κάνει τριάρι πριν από μερικά χρόνια. Πλέον είσαι ξεκάθαρα στο 4 και στο 5 έτσι;

"Ο κόουτς Πιτίνο πήγε να με κάνει τριάρι, εδώ προς το παρόν παίζω τέσσερα και πέντε. Ο κόουτς μπορεί να με χρησιμοποιήσει σε όποια θέση θέλει. Στο μυαλό μου δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Ξέρω ποιος είμαι και ποιος παίκτης είναι ο Ντίνος, οπότε θα το αφήσω να έρθει από μόνο του. Έχω δουλέψει για αυτό, οπότε είναι θέμα χρόνου".

Ονειρευόμουν 1.5 χρόνο την στιγμή που θα πατήσω ξανά παρκέ

- Πόσο ανυπομονείς για το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Σλοβενία;

"Πάρα πολύ, ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή ενάμιση χρόνο. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, έστω και αν είναι φιλικό, ανυπομονώ".

- Πιστεύεις θα έχεις κάποιο τρακ;

"Όχι. Μετά απ΄όλο αυτό που έχω περάσει, όχι. Σκέφτομαι κάποια πράγματα που με απασχολούσαν στο παρελθόν, όπως ότι είχα άγχος πριν τον αγώνα, που δεν είχα, ή όταν ήμουν πιο μικρός που μου φώναζαν οι συμπαίκτες ή προπονητής μου και έλεγα "α μου φώναξαν" και ανησυχούσα. Πλέον δεν υπάρχουν αυτά. Το μπάσκετ το αγαπάμε, είναι ένα άθλημα απίστευτο και για αυτό το λόγο παίζουμε, επειδή το αγαπάμε. Για αυτό ανυπομονώ".

- Ήταν μεγάλη αναμονή μέχρι να πατήσεις ξανά παρκέ μετά την τιμωρία σου, θεωρείς σημαδιακό πως η πρώτη φανέλα που θα φορέσεις μετά από τόσο καιρό είναι της Εθνικής;

"Είναι πάρα πολύ σημαντικό, είμαι ευλογημένος όπως το έχω ξαναπεί. Θεωρώ ότι όλο αυτή η δοκιμασία τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο και αντίστοιχα εγώ γυρνάω σελίδα με τον καλύτερο τρόπο, αφού φοράω το εθνόσημο. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα και νιώθω περήφανος για αυτό".

- Πώς μπορείς να διαχειριστείς ενάμιση χρόνο μια τέτοια κατάσταση σαν αυτή που βίωσες;

"Είναι αρκετά δύσκολο γιατί στο μυαλό μου, στην αρχή όταν έγινε, θεωρούσα πως πρέπει να το περάσω σαν έναν βαρύ τραυματισμό. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Γενικά στον αθλητισμό και στον πρωταθλητισμό πρέπει να είσαι έτοιμος για τα πολύ καλά, αλλά και τα πολύ χειρότερα. Αυτό είναι να είσαι πρωταθλητής.

Σίγουρα τα πολύ άσχημα είναι στη ζωή σου. Σε δοκιμάζει όλη αυτή η κατάσταση, ψυχολογικά και σωματικά. Πρέπει να αντέξεις, να δείξεις πυγμή, όσα αποθέματα έχεις και να δείξεις τον χαρακτήρα σου. Θεωρώ ότι το έκανα. Δούλεψα πάρα πολύ, ατομικά, με πρόγραμμα και στο κορμί μου και μπασκετικά. Θεωρώ πως έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να έχω την καλύτερη εικόνα όταν γυρίσω".

Σε όλες τις καταστάσεις που έχω περάσει φάνηκε ποιοι ήταν δίπλα μου και ποιοι όχι

- Λένε πως τους φίλους τους μετράς στις πολύ καλές και στις πολύ άσχημες στιγμές. Εσύ τους μέτρησες;

"Μέτρησα, ναι, τους παραμέτρησα. Ναι. Σε όλες τις καταστάσεις που έχω περάσει σίγουρα φάνηκε ποιοι ήταν δίπλα μου και ποιοι όχι. Ο απολογισμός που έχω κάνει είναι για μένα και τον έχω κάνει και πάρα πολύ καλά".

- Αυξήθηκαν τα μηνύματα όταν έληξε όλο αυτό;

"Αυξήθηκαν, ναι. Σε μια στιγμή που ήμουν λίγο ξεχασμένος απ' όλους αυξήθηκαν τα μηνύματα, αλλά ξέρω ποιους να ξεχωρίσω και ποιους όχι".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ MUNDOBASKET 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ