ΑΕΚ

Ο Ντι Τζέι Τόμπσον στο SPORT 24

Ο νέος ξένος της Ένωσης, Ντι Τζέι Τόμπσον, μιλάει στο SPORT 24. "Θέλω να γίνω ο ηγέτης της ΑΕΚ" εξηγεί

Από το άσημο Απαλάχιαν Στέιτ και την πολωνική Κόζαλιν στα 23 του χρόνια θα παίξει στην ελληνική Α1 και σε μια ομάδα που ψάχνει το δρόμο της... αναγέννησης.
"Νιώθω ότι αλλάζει η ζωή μου. Είναι ένα μεγάλο βήμα για μένα, όχι μόνο αναφορικά με την καριέρα μου αλλά συνολικά με τη ζωή μου. Σε όλη μου τη ζωή πάντα ήθελα την άνεση μου. Σε όλους τους τομείς, είτε μιλάμε για μπάσκετ, είτε για το σχολείο. Πάντα ήξερα καλά τις καταστάσεις πριν πάρω μια απόφαση. Με αυτή τη μεταγραφή νιώθω ότι κάνω ένα βήμα έξω από τα νερά μου, προσπαθώντας για κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό" εξήγησε ο Τόμπσον.

Για τη νέα του ομάδα (και τη νέα του χώρα) δεν ήξερε πολλά πριν πει το "ναι" στους ανθρώπους της. "Δεν ήξερα πολλά πριν υπογράψω, αλλά αφού κοίταξα το ρόστερ είδα ότι έχουν περάσει καλοί παίκτες από την ομάδα. Έκανε και την έρευνα μου για την Ελλάδα, προσέχοντας αυτά που λένε οι άλλοι και άκουσα μόνο καλά πράγματα, για την ομορφιά της, για την έντονη ζωή της, για τις υπέροχες παραλίες και για την καλοσύνη των ανθρώπων" πρόσθεσε.

"Ο Coach-F έπαιξε ρόλο"

Τον Κώστα Φλεβαράκη, πάντως, τον γνωρίζει από το πολωνικό πρωτάθλημα. "Έχω μιλήσει με τον Coach-F (σ.σ Φλεβαράκη) κι η κουβέντα που είχαμε έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση μου. Είμαι ενθουσιασμένος που θα τον γνωρίσω από κοντά και θα αρχίσω να δουλεύω μαζί του, πάνω στους στόχους και τη φιλοσοφία που θα θέσει για την ομάδα" είπε συγκεκριμένα.

Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τον βραχύσωμο Αμερικανό γκαρντ στη ρούκι χρονιά του στην Ευρώπη. "Μπορώ να πω ότι η περσινή χρονιά ήταν μια επιμορφωτική εμπειρία για μένα. Ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα η μετάβαση από το κολέγιο στην Ευρώπη. Νόμιζα ότι ήμουν έτοιμος για αυτό, αλλά τελικά δεν ήμουν.

Έμαθα πολλά διαφορετικά πράγματα και ξεπερνώντας τα εμπόδια με τη βοήθεια των συμπαικτών μου και του προπονητή μου επέστρεψαν να προσαρμοστώ και να παίξω καλύτερο μπάσκετ. Η παρουσία καλών συμπαικτών και ενός καλού προπονητή έκαναν την προσαρμογή πολύ ευκολότερη για μένα"

υπογράμμισε.

"Είμαι έτοιμος να γίνω ο ηγέτης της ΑΕΚ"

Τόσο στο κολέγιο, όσο και στην Κόζαλιν ο ρόλος του ήταν να... κρατάει τα ηνία της ομάδας. "Είμαι έτοιμος να γίνω ο ηγέτης της ΑΕΚ. Ξέρω ότι αυτός είναι ο ρόλος που αναλαμβάνει ούτως ή άλλως ένας πόιντ-γκαρντ. Είμαι έτοιμος να κάνω ότι μου ζητήσει ο κόουτς κι η ομάδα από μένα" σχολίασε ο ύψους 1.75 πλέι-μέικερ.


"Αγαπάω το μπάσκετ"

Τι σόι... παίκτης, όμως, είναι ο Ντι Τζέι Τόμπσον; Ο ίδιος παίρνει το λόγο και εξηγεί: "Ο Ντι Τζέι είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει σκληρά, του αρέσει να περνάει καλά και αγαπάει το μπάσκετ! Διασκεδάζω παίζοντας μπάσκετ και για αυτό δεν με πειράζει να κάνω θυσίες και να προπονούμαι. Ελπίζω να δουν και στην ΑΕΚ αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα μου!

Όσο για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μου ως παίκτης; Θα τα δείτε από κοντά, δεν θέλω να... προδοθώ. Προτιμώ να αφήνω τους αλλους να αποφασίζουν. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στο μπάσκετ είναι η ομάδα μου να πετυχαίνει περισσότερους πόντους από τον αντίπαλο και να ικανοποιεί τους φιλάθλους".

"Θα γυρίσω την Ελλάδα"



Έχοντας ακούσει τα καλύτερα για την Ελλάδα ο Ντι Τζέι Τόμπσον έχει "οπλίσει" τη φωτογραφική του μηχανή κι είναι έτοιμος να περάσει τον ελεύθερο χρόνο του αποτυπώνοντας την ομορφιά της χώρα μας.

"Στην Ελλάδα σκοπεύω να γυρίσω όλα τα αξιοθέατα. Είναι μια ευκαιρία που δεν θέλω να αφήσω να πάει χαμένη, για αυτό θέλω να κάνω βόλτες και να τραβήξω πολλές φωτογραφίες από τα όμορφα μέρη που υπάρχουν στην Ελλάδα. Επίσης στον ελεύθερο μου χρόνο σκοπεύω να δουλέψω ατομικά για να γίνω ακόμη καλύτερος" ήταν τα λόγια του.

Για να συνεχίσει εξηγώντας τι σημαίνει μπάσκετ για τον ίδιο... "Το μπάσκετ αποτελεί για μένα την ευκαιρία να ικανοποιήσω τα όνειρα μου. Μου επιτρέπει να ταξιδεύω στον κόμσο, να βλέπω καινούργια πράγματα, να κάνω κάτι στο οποίο είμαι καλός και να κάνω επάγγελμα αυτό που αγαπώ περισσότερο!"

Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε και στο ΝΒΑ που παραμένει το όνειρο του. "Η αγαπημένη μου ομάδα είναι οι Λέικερς κι ο αγαπημένος μου παίκτης ο Κόμπι Μπράιαντ. Παίζοντας σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό θα με βοηθήσει να καταλάβω σε ποιο επίπεδο βρίσκομαι κι αν μπορώ φυσικά να παίξω μια μέρα στο ΝΒΑ. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα ανοίξει μια θέση και για μένα και ελπίζω να είμαι έτοιμος να την εκμεταλλευτώ" κατέληξε.

























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ