ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

Ο Ντάριο Σάριτς στο SPORT24: "Θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι στο μαρκάρισμα του Γιάννη"

Ο Ντάριο Σάριτς στην κάμερα του SPORT24
Ο Ντάριο Σάριτς στην κάμερα του SPORT24 SPORT24

Ο Ντάριο Σάριτς μίλησε στο SPORT24 για το συναπάντημα με την Ελλάδα (2/9, 18:00, ΕΡΤ, LIVE από το SPORT24) στην πρεμιέρα του EuroBasket 2022 κι εξήγησε πως το ματσάρισμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν θα είναι δουλειά μόνο του ενός.

Η μεγάλη γιορτή του φετινού καλοκαιριού, το EuroBasket 2022, ξεκινά με την Ελλάδα και την Κροατία να έχουν βέβαια μια μέρα προπόνησης περισσότερη αφού ο δικό τους όμιλος κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου. Αυτή η έξτρα μέρα προετοιμασίας θα δώσει σε όλους τη δυνατότητα να σκεφτούν λίγο περισσότερο στο κομμάτι της τακτικής, με τον Ντάριο Σάριτς να εξηγεί στο SPORT24 πώς μπορεί να... γίνει η δουλειά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο έμπειρος φόργουορντ, που αποτελεί σταθερή αξία για την "χρβάτσκα" εδώ και πολλά χρόνια, αναφέρθηκε επίσης στην πίεση που κουβαλούν αυτός κι οι συμπαίκτες του μετά από τις τελευταίες διαδοχικές αποτυχίες της Κροατίας στις μεγάλες διοργανώσεις.

Εν προκειμένω όμως, στο EuroBasket 2022 θέλουν όλοι να γράψουν διαφορετικά την ιστορία.

"Η Κροατία έχει δυσκολευτεί αρκετά τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις. Δεν είμαστε σε θέση να σκεφτόμαστε τη δεδομένη χρονική στιγμή για μετάλλια ή κάτι τόσο μεγάλο. Αυτό που προέχει είναι το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης με την Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτόν τον αγώνα, είναι πολύ απαιτητικός. Είναι πολύ πρώιμο να πούμε οτιδήποτε πέρα από αυτό, να σκεφτούμε ή να μπούμε στη λογική των μεταλλίων. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να βελτιωνόμαστε σε κάθε αγώνα. Μόνο έτσι μπορείς να προχωρήσεις σε μια τέτοια διοργάνωση. Δεν είναι σωστό να μιλάμε για κάτι μακρινό, όταν έχουμε μπροστά μας έναν τόσο δύσκολο εναρκτήριο αγώνα με την Ελλάδα" ανέφερε αρχικά στο SPORT24, το οποίο έφτασε στο Μιλάνο για την τελική φάση του EuroBasket 2022, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Eurobasket. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan, με πολλές επιλογές και δεκάδες ειδικά στοιχήματα για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

Όταν δε η συζήτηση πήγε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Ντάριο Σάριτς εξήγησε χαρακτηριστικά πως "η Ελλάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες, είναι γεμάτη ταλέντο, διαθέτει παιδιά που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο τόσο στο ΝΒΑ όσο και στην EuroLeague. Έχει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, έναν σπουδαίο αθλητή που έχει αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης στο ΝΒΑ. Μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων παικτών του κόσμου αυτή την στιγμή. Θα είναι δύσκολο το μαρκάρισμά του στο ένας με έναν. Θα χρειαστεί να βοηθήσουν όλοι οι παίκτες, ίσως με double team ή μεικτές άμυνες πάνω του.

Φυσικά, ο Γιάννης είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Είναι γρήγορος με την μπάλα στα χέρια, τρέχει καλά το γήπεδο στο transition, απειλεί διαρκώς το καλάθι. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτόν και να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να τον αντιμετωπίσουμε".

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ