ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος στο SPORT24: "Θέλω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών, δεν σκέφτομαι πια τον αγώνα με την Σερβία για τα παράθυρα"

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος
Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος INTIME

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος μίλησε στο SPORT24 για τις βλέψεις που έχει να συμπεριληφθεί στην 12αδα της Εθνικής Ανδρών στο MundoBasket 2023, την τρομερή εμφάνισή του με την Σερβία στα παράθυρα που δεν την έχει καν στο μυαλό του πλέον, αφού το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι απλώς το (κάθε) επόμενο παιχνίδι.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος δεν είναι πλέον παιδάκι. Είναι πλέον 22 χρονών. Η τρομερή σεζόν που είχε στην Μερκεζεφέντι, η φανταστική εμφάνισή του κόντρα στην Σερβία στα “παράθυρα” έχουν συμβάλλει ώστε ο κόσμος να μην τον βλέπει απλώς ως ταλέντο, αλλά ως έναν παίκτη που παλεύει για μία θέση στην 12αδα της Εθνικής Ανδρών στο MundoBasket 2023.

Ο ίδιος τα γνωρίζει όλα αυτά. Από τα 15-16 του χρόνια βιώνει τις απαιτήσεις που υπάρχουν στο πρόσωπό του να εξελιχθεί σε σταθερό στέλεχος της Εθνικής. Να βγει μπροστά. Η πίεση πάντα υπήρχε. Πλέον όμως, μοιάζει αρκετά ώριμος για να το διαχειριστεί όλο αυτό.

Ο γκαρντ/φοργουορντ της Μπασκόνια μίλησε στο SPORT24 για τις βλέψεις του για την 12αδα, την σεζόν με την Μερκεζεφέντι και τον αγώνα με την Σερβία που τα έχει αφήσει πίσω του και το γεγονός ότι πλέον το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι απλώς η επόμενη προπόνηση. Το επόμενο παιχνίδι, χωρίς να κοιτάζει πιο μακριά.

Η Εθνική σε κάλεσε. Είσαι στην προεπιλογή. Πόσο έτοιμος είσαι;

Ευελπιστώ αρκετά ώστε να πείσω τον προπονητή μου να μείνω εδώ. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, έχω δουλέψει σκληρά και ελπίζω να είμαι καλύτερος καθημερινά”.

Έχεις υπάρξει μέλος της μεγάλης Εθνικής επί Ρικ Πιτίνο πριν από μερικά χρόνια. Πώς βλέπεις τον εαυτό σου να έχει ωριμάσει σε σχέση με τότε;

Νομίζω ότι μεγαλώνοντας και δουλεύοντας το σώμα μου έχει ετοιμαστεί καλύτερα. Πνευματικά και αγωνιστικά είμαι πιο έτοιμος. Πιστεύω ότι σε όλα αυτά έχω βελτιωθεί με βάση το αποτέλεσμα, οπότε ελπίζω να πάνε όλα καλά”.

Έχει ανέβει η αυτοπεποίθησή σου μετά την σεζόν που είχες στην Τουρκία με την Μερκεζεφέντι;

Η αλήθεια είναι ότι την έχω αφήσει ήδη πολύ πίσω μου την περασμένη σεζόν. Έχει τελειώσει αυτό. Έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ μεγάλες προκλήσεις και πολύ πιο απαιτητικές. Πρέπει να φανώ αντάξιος των προσδοκιών και να συνεχίσω”.

Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμένα αυτό με την Σερβία, αλλά δεν είναι κάτι που σκέφτομαι πλέον

Έχοντας ως παρακαταθήκη την τρομερή εμφάνισή σου με την Σερβία στα παράθυρα, έχεις αντιληφθεί ότι έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις στο πρόσωπό σου; Πάντα υπήρχαν απαιτήσεις από σένα, αλλά μήπως αισθάνεσαι ότι υπάρχει περισσότερη πίεση πλέον;

“Όχι. Ήταν ένα παιχνίδι. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμένα, αλλά έχει τελειώσει. Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι. Έχουν περάσει κι άλλα καλά παιχνίδια μέσα στην χρονιά. Δεν έχει σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι το τώρα, το επόμενο παιχνίδι, το επόμενο φιλικό. Εγώ έτσι το κοιτάζω. Αν υπάρχουν προσδοκίες είναι κάτι που πρέπει να ρωτήσετε τους προπονητές, δεν ξέρω τι προσδοκίες έχουν”.

Υπάρχει μία αέναη συζήτηση στο ελληνικό μπάσκετ ότι δεν βγάζουμε σκόρερ. Στο δικό σου αγωνιστικό προφίλ, το πρώτο που έρχεται στο μυαλό είναι ότι είσαι σκόρερ. Πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να δουλέψει υπέρ σου ενόψει και της τελικής επιλογής;

Δεν ξέρω. Αυτά τα ξέρουν οι προπονητές. Θα δουν τι ψάχνουν και χρειάζονται. Εγώ θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και στις δύο πλευρές του παρκέ, θα προσπαθήσω να βοηθήσω όπου χρειαστεί και να κουμπώσω στην ομάδα”.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος σε προπόνηση της Εθνικής Ανδρών
Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος σε προπόνηση της Εθνικής Ανδρών EUROKINISSI - ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ


Το γεγονός ότι με αρκετά παιδιά ήσουν συμπαίκτης από τις μικρές εθνικές βοηθάει ώστε να μην αισθάνεσαι σαν ψάρι έξω από το νερό στην Εθνική Ανδρών;

“Σίγουρα. Αισθάνομαι αρκετά καλά. Έχω αρκετά καλή σχέση με όλα τα παιδιά. Τα ήξερα τα περισσότερα, με κάποιους ήμουν συμπαίκτης παλαιότερα και είναι μία ωραία κατάσταση”.

Αν ο Νίκος Ρογκαβόπουλος είναι στην τελική 12αδα, με τι θα είναι ευχαριστημένος από εκεί και πέρα;

“Θα είμαι αρχικά πολύ χαρούμενος που θα είμαι στην Εθνική ομάδα. Θα είναι τεράστια τιμή αν βρεθώ στο Παγκόσμιο. Από εκεί και πέρα θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες, την χώρα και τους εαυτούς μας”.

Σκέφτεσαι τον αγώνα με τις ΗΠΑ, είτε στο Άμπου Ντάμπι, είτε στους ομίλους, ή δεν κοιτάς τόσο μακριά;

Όχι δεν κοιτάζω τόσο μακριά. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι μόνο να παίξω καλά στο φιλικό με την Σλοβενία”.

SPORT24 και Stoiximan πηγαίνουν μαζί στα φιλικά προετοιμασίας της ομάδας μας λίγες ημέρες πριν την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ MUNDOBASKET 2023 ΦΙΛΙΚΑ MUNDOBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ