ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο μπόμπερ του Άρη Ολιβιέ Χάνλαν στο SPORT24: "Ο Παναθηναϊκός ήξερε τι να περιμένει από εμένα"

Ο μπόμπερ του Άρη Ολιβιέ Χάνλαν στο SPORT24: "Ο Παναθηναϊκός ήξερε τι να περιμένει από εμένα"
PHOTO CREDITS: 24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Μία μέρα μετά το θρίαμβο του Άρη επί του Παναθηναϊκού που συνδυάστηκε με εμφάνιση καριέρας (35 πόντοι), ο Ολιβιέ Χάνλαν μίλησε στο SPORT24 για την σπουδαία αυτή νίκη, την αποκάλυψη που ακούει στο όνομα Όμηρος Νετζήπογλου αλλά και τη σχέση του με τον Γιάννη Καστρίτη.

Το ματς της Κυριακής (03/10) ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο εξελίχθηκε σε one man show, ιδιαίτερα από το δεύτερο μισό και μετά. Ο Ολιβιέ Χάνλαν ήταν από άλλο πλανήτη. Εβαλε 35 πόντους (9/11 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 5/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ) και έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνιση της ζωής του, στη νίκη στον Άρη με 81-71.

Ο Καναδός γκαρντ μίλησε στο SPORT24 για την... οσκαρική του εμφάνιση, την αποκάλυψη που ακούει στο όνομα Όμηρος Νετζήπογλου αλλά και την απόλυτη εμπιστοσύνη που έχει από τον Γιάννη Καστρίτη.

Συνέντευξη στη Βάλια Πηλιανίδη

Η νίκη του Άρη με 81-71 απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν κάτι το αναπάντεχο, ειδικά από την πρώτη κι όλας αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Χάνλαν ωστόσο στάθηκε στην ομιλία του κόουτς Καστρίτη στα αποδυτήρια που οδήγησε στην ανατροπή από το -19 του πρώτου μισού.

"Προετοιμαζόμασταν για το ματς με τον Παναθηναϊκό τις τελευταίες 10 μέρες και το πλάνο μας ήταν να είμαστε εξ αρχής αρκετά σκληροί και κινητικοί στην άμυνα. Αν είδες το πρώτο μισό του ματς, δεν ήμασταν σκληροί στο αμυντικό κομμάτι, δεν πιέζαμε τη μπάλα. Όταν πήγαμε στα αποδυτήρια ο κόουτς ήταν ήρεμος και απλά μας είπε να σκεφτούμε τη δουλειά που κάναμε το τελευταίο δεκαήμερο. Έπρεπε να μπούμε στη μάχη από την αρχή και στα πρώτα 20 λεπτά δεν μαχόμασταν, δεν ήμασταν πουθενά. Ήθελε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να παίξουμε όπως προπονούμασταν τις τελευταίες 10 ημέρες".

Ήξεραν τι να περιμένουν από εμένα στον Παναθηναϊκό

Φυσικά και οι 35 πόντοι που σημείωσε απέναντι στους πράσινους ήταν κάτι που βοήθησε σε τεράστιο βαθμό την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός ήξερε το παιχνίδι του, όπως ανέφερε, αλλά φυσικά αυτή του η εμφάνιση τον χαροποίησε ιδιαίτερα. Ο Καναδός γκαρντ ωστόσο, θέλησε να δώσει τα εύσημα στους συμπαίκτες του που έκαναν το βήμα παραπάνω στο δεύτερο μισό.

"Ήξεραν τι να περιμένουν από εμένα στον Παναθηναϊκό. Με είχαν αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετική ομάδα, έχουν τρομερό προπονητικό τιμ αλλά είναι ακόμα νέα ομάδα. Σίγουρα θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου, δεν υπάρχει αμφιβολία. Εγώ ξεκίνησα καλά στο πρώτο μισό και απέκτησα αυτοπεποίθηση. Στο δεύτερο μισό του ματς με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου που δημιούργησαν καλές ευκαιρίες για να σκοράρω.

Είχα την ιδανική νοοτροπία και ήξερα ότι έπρεπε να είμαι σκληρός και αποφασιστικός στην επίθεση. Ο κόουτς Καστρίτης με βοήθησε και με πίεσε σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν και έχουμε πολύ καλή επικοινωνία. Δεν θα ζήταγε τίποτα πολύ περίπλοκο ή παράλογο. Με εμπιστεύεται στο παρκέ και μου ζητάει απλά να παίξω ελεύθερα το παιχνίδι μου. Μειώσαμε πολύ τη διαφορά και στα τελευταία 3-4 λεπτά πιέσαμε κι άλλο, ήμασταν κοντά, βρήκαμε κάποια μεγάλα καλάθια και μαζέψαμε κάποια σημαντικά ριμπάουντ. Ναι, σκόραρα πολλούς πόντους αλλά αν δεις τα τελευταία τέσσερα λεπτά, θα δεις πολλούς συμπαίκτες μου να βγαίνουν μπροστά".

Ο Νετζήπογλου έχει τρομερή αθλητική παιδεία, δίνει καθημερινά το 100%

Ο 18χρονος, Όμηρος Νετζήπογλου ήταν από τους παίκτες-κλειδιά στη νίκη του Άρη και αποτελεί την αποκάλυψη των κιτρινόμαυρων τη φετινή σεζόν. Ο Χάνλαν στάθηκε στην αθλητική παιδεία που έχει ο νεαρός γκαρντ , στην επικοινωνία των δύο στο παρκέ αλλά και στις συμβουλές που του δίνει.

"Εγώ και ο Νετζήπογλου έχουμε εξαιρετική επικοινωνία στην προπόνηση. Πολλές φορές με μαρκάρει αυτός στην προπόνηση επομένως χτίζουμε καλή επικοινωνία στο παρκέ. Τον συμβούλευα από χθες να παίζει σκληρά και με αυτοπεποίθηση. Ακόμα και αν κάνει 2-3 λάθη στη σειρά να μην πτοηθεί και να συνεχίσει να παίζει σκληρά. Η πρόοδος του Νετζήπογλου ξεκινάει από την προπόνηση, το παιδί αυτό προπονείται πάρα πολύ σκληρά. Έρχεται καθημερινά και δίνει το 100% του εαυτού του. Έχει τρομερή αθλητική παιδεία και αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Είναι βέβαια το πρώτο παιχνίδι, έχει πολλά ακόμα να κάνει αλλά το κίνητρό του πλέον είναι τεράστιο. Η εμφάνισή του απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν σίγουρα ένα boost, μία ώθηση γι αυτόν".

Όσο για την απόφασή του να αφήσει τον Ηρακλή και να κάνει τη διαδρομή Ιβανώφειο- Αλεξάνδρειο, ο Χάνλαν παραδέχτηκε πως ο λόγος είχε ονοματεπώνυμο.

"Ο Γιάννης Καστρίτης ήταν ο κύριος λόγος που πήγα στον Άρη. Έχει τεράστια ιστορία στο μπάσκετ εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν καθαρά μπασκετική απόφαση. Φυσικά εγώ και ο κόουτς έχουμε εξαιρετική επικοινωνία αν και η τελευταία χρονιά στον Ηρακλή ήταν τρελή. Ήθελα να επιστρέψω και να παίξω με τον τρόπο που ξέρω να παίζω και φυσικά ο κόουτς με ωθεί στο να κάνω το παιχνίδι μου. Μου εξήγησε το πλάνο της ομάδας για φέτος και τι ήθελε να πετύχει. Ήταν γεμάτος αυτοπεποίθηση για το πλάνο του βέβαια αυτό εξαρτάται και από τους παίκτες αλλά το βγάζουμε αυτό στο παρκέ και θέλουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια".

Να δούμε πώς θα αντιδράσει η ομάδα μετά από μία τέτοια νίκη

Μπορεί ο Άρης να έφυγε με μία τεράστια νίκη επί του Παναθηναϊκού, ωστόσο οι πανηγυρισμοί δεν θα κρατήσουν πολύ. Η αντίδραση που θα βγάλει η ομάδα μετά από μία τέτοια νίκη είναι το στοίχημα για τον Άρη.

"Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να παλεύουμε το κάθε παιχνίδι προφανώς καθώς η φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική από την περασμένη και με την έλευση του Ολυμπιακού. Η νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν μας δημιουργεί έξτρα πίεση, το πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Το επόμενο ματς είναι πολύ σημαντικό για να δούμε πως θα αντιδράσει η ομάδα μετά από μία τόσο μεγάλη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Θα ευχαριστηθούμε τη νίκη μας και σήμερα αλλά από αύριο τα κεφάλια θα είναι μέσα και θα εστιάσουμε στο επόμενο ματς. Το κίνητρο είναι μεγάλο και πρέπει να δούμε ποια θα είναι η αντίδρασή μας, ειδικά στην προπόνηση σήμερα. Είναι ωραίο να κερδίζεις ένα ματς, αλλά είναι μόνο ένα ματς και πρέπει να κοιτάξεις τον επόμενο στόχο σου".

Ο Καναδός γκαρντ στάθηκε και στην επιστροφή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα λέγοντας πως το επίπεδο ανεβαίνει επικίνδυνα με δύο ομάδες EuroLeague.

"Το να έχεις στο πρωτάθλημα δύο ομάδες EuroLeague αναβαθμίζει ιδιαίτερα το πρωτάθλημα και μεγαλώνει τον ανταγωνισμό. Το ελληνικό μπάσκετ είναι πολύ δυνατό και είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που επέστρεψε ο Ολυμπιακός. Πάντα το να παίζεις απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό σου δίνει τεράστιο κίνητρο. Τώρα το κίνητρο είναι διπλό, κάθε ομάδα όμως μπορεί να σου κάνει τη ζημιά αν δεν την πάρεις στα σοβαρά και την υποτιμήσεις".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΡΗΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ