NBA

Ο Μπιρτς δεν φοβάται τους κορυφαίους σέντερ και βάζει το τρίποντο στο παιχνίδι του

Ο Κεμ Μπιρτς σε φάση από αγώνα των Τορόντο Ράπτορς
Ο Κεμ Μπιρτς σε φάση από αγώνα των Τορόντο Ράπτορς 2021 AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Κεμ Μπιρτς έχει ανεβάσει επίπεδο το παιχνίδι του ως μέλος των Τορόντο Ράπτορς, βάζει το τρίποντο στην καθημερινότητά του και δηλώνει πως δεν φοβάται κανέναν σέντερ στο ΝΒΑ.

Παίκτης των Ράπτορς εδώ και μερικές εβδομάδες, ο Κεμ Μπιρτς προσπαθεί ως βασικός σέντερ να οδηγήσει την ομάδα του Τορόντο στα playoffs. Το έργο του δεν είναι εύκολο, το 26-37 βάζει τους πρωταθλητές του 2019 στη 12η θέση της Ανατολής, τρεις νίκες πίσω από τους 10ους Γουίζαρντς, όμως ο 28χρονος ψηλός -που θα είναι free agent στο τέλος της περιόδου, έχει βελτιώσει το παιχνίδι του και αισθάνεται πλέον βετεράνος.

"Πραγματικά πιστεύω ότι είμαι υποτιμημένος. Προφανώς και πρέπει να αποδείξω ποιος είμαι, όμως ειλικρινά δεν με αγχώνει το ματσάρισμα με τους κορυφαίους ψηλούς της Λίγκας. Πριν από μερικές ημέρες μάρκαρα τον Γιόκιτς, απόψε θα μαρκάρω τον Γκομπέρ, δεν με τρομάζουν αυτοί οι τύποι" δήλωσε ο Μπιρτς πριν από το συναπάντημα των Ράπτορς με τους Γιούτα Τζαζ, πριν προσθέσε πως "ο coach Νερς μου ζητάει και να σουτάρω τρίποντο, μέσα από την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και να την κατεβάζω μετά από το αμυντικό ριμπάουντ".

Στους 10 αγώνες με τη φανέλα των Ράπτορς ο Μπιρτς έχει 10.8 πόντους από 65.6% στο δίποντο και 41.7% στο τρίποντο (0.5 ανά 1.2 εκτελεσμένα), 7.3 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και 1.4 μπλοκ ανά 28.1 λεπτά συμμετοχής. Στην καριέρα του στο ΝΒΑ έχει 5 πόντους, 4.6 ριμπάουντ, μία ασίστ και 0.6 μπλοκ ανά 17.1 λεπτά σε 198 αγώνες.

Με την εικόνα που έχει από τη μέρα που μετακόμισε στην ομάδα του Τορόντο, δεν θα δυσκολευθεί να βρει μια καλή συμφωνία στη Free Agency, καθώς έχει εξελιχθεί σε έναν αξιόλογο σέντερ που μπορεί να σταθεί είτε στην αρχική πεντάδα, είτε να λειτουργήσει ως backup.

Photo credits: 2021 AP Photo/David Zalubowski

TAGS NBA ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ