ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μίγιοβιτς της ΑΕΚ κορυφαίος προπονητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου U17

FIBA

Ο συνεργάτης του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο της ΑΕΚ, Στέβαν Μίγιοβτις, αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου U17.

Η Σερβία δεν τα κατάφερα κόντρα στις ΗΠΑ, καθώς ηττήθηκε με 107-81, με τους Αμερικανούς να κατακτούν το Παγκόσμιο Κύπελλο U17.

Παρά την ήττα στον τελικό, η σερβική ομάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, που αποτελεί την κορυφαία διάκριση στην ιστορία της χώρας στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Μάλιστα, ο συνεργάτης του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο της ΑΕΚ, Στέβαν Μίγιοβιτς, τεχνικός της Εθνικής Σερβίας U17, απέσπασε μια σημαντική ατομική διάκριση, καθώς αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής του τουρνουά, ως επιβράβευση για την εξαιρετική πορεία της ομάδας του μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Αναλυτικά, η FIBA αναφέρει: Το βραβείο Καλύτερου Προπονητή απονεμήθηκε στον Στέβαν Μίγιοβιτς για την οδήγηση της Σερβίας στην καλύτερη επίδοση στην ιστορία της, φτάνοντας στον Τελικό. Η ομάδα του Μίγιοβιτς έχασε τον πρώτο αγώνα από την Αυστραλία, αλλά κατάφερε να φτάσει στον τελικό. Η Σερβία νίκησε τη Λιθουανία στα προημιτελικά σε έναν αγώνα που οι Λιθουανοί ήθελαν να πάρουν εκδίκηση και στη συνέχεια η Σερβία άντεξε την πίεση των φιλάθλων της γηπεδούχου Τουρκίας για να κερδίσει στους ημιτελικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ