ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μάτσε μίλησε (και μας τα μπέρδεψε)

Ο Μάτσε μίλησε (και μας τα μπέρδεψε)
Ματσε INTIME SPORTS

Η χωρίς πραγματικό νόημα συνέντευξη του Ματσιγιάουσκας και η δικαστική διαμάχη με την ΚΑΕ

Φαίνεται πως το θέμα του Άρβιντας Ματσιγιάουσκας αποκτά όλο και περισσότερο ενδιαφέρον. Όχι για το τι θα γίνει, ούτε για το αν ο "Μάτσε" τραυματίστηκε παίζοντας μπάσκετ στη Νεπτούνας, με φίλους του ή με... συγγενείς. Το ενδιαφέρον είναι σε αυτά που δηλώνει κάθε μέρα ο Λιθουανός παίκτης που δείχνουν κάτι πάρα πολύ απλό: ότι θέλει όλα τα λεφτά του.
Ο πρώην "Μεσσίας" του Ολυμπιακού έχει εξελιχθεί σε βασικό αντίδικο της ομάδας και καθημερινά προσπαθεί να κερδίσει την κοινή γνώμη σχετικά με τον τελευταίο τραυματισμό του που ήρθε να συμπληρώσει ένα παζλ πολλών προβλημάτων υγείας. Μιλώντας στο λιθουανικό site atn.lt ο "Μάτσε" προσπάθησε να δικαιολογήσει τον εαυτό του και να πει τη δική του αλήθεια. Γιατί, υπάρχει και η άλλη. Αυτή της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα την υπόθεση, η οποία θα εκδικαστεί στις 9 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, αλλά και τις απόψεις των ανθρώπων της ομάδας, ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να αποδείξει την προβληματική κατάσταση της υγείας του Ματσιγιάουσκας, η οποία μάλιστα δεν έχει αφετηρία την πρώτη του σεζόν στο λιμάνι, αλλά παλαιότερα.

Αν διαβάσει κανείς παρακάτω τις δηλώσεις του Ματσιγιάουσκας, καταλαβαίνει εύκολα ότι απλά λέει ότι μπορεί για να διασφαλίσει τα χρήματά του. Λέει πως στο μυαλό του είναι μόνο ο Ολυμπιακός και δεν τον νοιάζει αν δεν πάρει την ελευθέρας στα χέρια του. Περίεργο. Γιατί ξέρει (έστω κι αν δεν έχει έγγραφο όπως λέει) ότι ο Ολυμπιακός δεν τον θέλει από το τέλος της προηγούμενης σεζόν.

Κι αυτό είναι κάτι που έχει πληροφορηθεί από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος ενήμερωσε πριν από μήνες τη διοίκηση του Ολυμπιακού ότι ο Μάτσε δεν είναι στα πλάνα του. Γι' αυτό και άρχισε η όλη η διαφωνία. Για το πώς θα διακοπεί το συμβόλαιό του. Πολλοί βέβαια, θα πουν ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφεύγει να πληρώσει τα χρήματα που αναγράφονται στο συμβόλαιό του Λιθουανού, αλλά προφανώς ξεχνούν πως ο Ματσιγιάουσκας έχει πάρει τα χρήματα των δύο προηγούμενων ετών, στα οποία ζήτημα είναι αν έπαιξε στο 1/3 των αγώνων.

Οπότε, ο Ολυμπιακός θεώρησε πως με ένα φιλικό "χωρισμό" ο Ματσιγιάουσκας θα δεχόταν τη διακοπή του συμβολαίου του από τη στιγμή που εδώ και ένα χρόνο δεν ήταν σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό. Κι όταν θεωρητικά έγινε καλά, ξαναχτύπησε στην πατρίδα του παίζοντας μπάσκετ για να συντηρήσει τον εαυτό του όπως λέει. Όμως, για ποιο λόγο να τον συντηρήσει, όταν ξέρει πως δεν θα είναι στο ρόστερ του Ολυμπιακού;

Η συνέντευξη του Ματσιγιάουσκας

Πώς και πού τραυματίστηκες;
Στην Κλαϊπέντα, αλλά όχι στο αθλητικό κέντρο της Νεπτούνας όπως γράφτηκε ή ειπώθηκε. Έπαιζα μπάσκετ με φίλους μου και μπορώ να το αποδείξω γιατί υπήρχαν μάρτυρες. Προετοιμαζόμουν για την καινούρια σεζόν. Εάν έπινα μπύρες και έτρωγα θα γύριζα στην Ελλάδα με επιπλέον 20 κιλά. Και τότε ο Ολυμπιακός θα είχε λόγο να με διώξει.

Όμως, ο Ολυμπιακός θέλει να σε διώξει εδώ και καιρό;

Δεν έχω καμία έγγραφη απόφαση από την ομάδα και απλά το ακούω συνέχεια. Ανοησίες. Η διαδικασία της απόλυσης δεν μπορεί να διαρκέσει έξι μήνες.

Ωστόσο, αν πας δικαστικά δεν θα πάρεις το λέτερ οφ κλίαρενς. Αυτό δεν είναι κάτι που σε φοβίζει;

Όχι, γιατί δεν σκέφτομαι άλλη ομάδα. Είμαι παίκτης του Ολυμπιακού για τα επόμενα δύο χρόνια.

Θα δεχθείς να φύγεις από τον Ολυμπιακό, αν σου δώσει τα μισά από τα χρήματα που αναγρόφονται στο συμβόλαιό σου;

Είναι ανόητο και ανούσιο να μιλάει κανείς για 1 εκατομμύριο ευρώ, όταν δεν το έχει στα χέρια του.

Σάλβεν: "Δεν περίμενα να διακόψουν το συμβόλαιο"

Συνέντευξη έδωσε και ο ατζέντης του Ματσιγιάουσκας, Ριντ Σάλβεν, ο οποίος έχει εκπλαγεί από την απόφαση του Ολυμπιακού να διακόψει το συμβόλαιο του πελάτη του:

Πως έχει η κατάσταση με τον Ματσιγιάουσκας;

"Ο Άρβιντας έχει συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια με τον Ολυμπιακό. Τώρα οι δικηγόροι έχουν αναλάβει την υπόθεση και εμείς θα δούμε τι θα γίνει. Για μένα αυτό που έχει σημασία είναι η υγεία του Άρβιντας. Ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός και θέλω να τον δω υγιή. Όλα τα άλλα είναι νομικά θέματα".

Γνωρίζετε ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να σπάσει το συμβόλαιό του προτού τραυματιστεί;

Όχι, δεν είχε γίνει καμία τέτοια κουβέντα.

Αληθεύει ότι ο Ολυμπιακός είπε πως ο Μάτσας θα μείνει στην ομάδα, θα πάρει όλα του τα χρήματα και ότι θα κάθεται στον πάγκο σε όλους τους αγώνες;

Όχι, δεν μίλησα με την ομάδα τους τελευταίους μήνες. Η απόφασή να διακόψουν το συμβόλαιο αποτέλεσε έκπληξη για μένα.

Οι λόγοι που αναφέρει ο Ολυμπιακός είναι αρκετά σημαντικοί ώστε να «σπάσει» το συμβόλαιο;

Θα δούμε σε λίγες μέρες.

Δεχθήκατε τηλεφωνήματα από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Μάτσας;
Υπάρχουν πολλές ομάδες που λατρεύουν τον Μάτσας και θα ήθελαν να τον αποκτήσουν. Τώρα όμως αυτό που προέχει είναι να γίνει καλά.

Όσο για τον Ολυμπιακό;

Ελπίζω αυτό το θέμα να λυθεί με το σωστό τρόπο.









































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ