BASKETBALL ANALYSIS

Ο μαέστρος Περάντες πρόσφερε 34 πόντους στους συμπαίκτες του με τις 14 ασίστ που μοίρασε κόντρα στο Περιστέρι bwin

Ο Λόντον Περάντες
Ο Λόντον Περάντες INTIME

Ο Λόντον Περάντες έκανε απίστευτα πράγματα στον τομέα της δημιουργίας στον θρίαμβο του Κολοσσού κόντρα στο Περιστέρι bwin, μοιράζοντας 14 ασίστ, προσφέροντας 34 πόντους στους συμπαίκτες του. Ο Στέφανος Μακρής αναλύει με την βοήθεια του hudlstat.

Ο Κολοσσός ξεκίνησε με θόρυβο την σεζόν 2023/24, αφού λύγισε έπειτα από δύο παρατάσεις με 104-93 το Περιστέρι bwin, δείχνοντας από νωρίς τα δόντια του.

Οι Ροδίτες είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων: Τους Γιόργκενσεν (21 πόντο), Πόλεϊ (19 πόντοι), Μπραΐκοβιτς (18 πόντοι) και Ουτόμι (13 πόντοι). Αυτός που φρόντισε όμως να τους κάνει όλους ευτυχισμένους ήταν ο Λόντον Περάντες, ο οποίος έδωσε ένα πραγματικό ρεσιτάλ δημιουργίας, τελειώνοντας τον αγώνα με 9 πόντους και 14 ασίστ )ρεκόρ στην ιστορία του Κολοσσού.

Οι 34 πόντοι από ασίστ και ο πιο "ευνοημένος" συμπαίκτης

Ο Περάντες ολοκλήρωσε τον αγώνα με 9 πόντους με μόλις 1/6 σουτ και 7/8 βολές, συνοδεύοντας την στατιστική του με 3 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη και 7 κερδισμένα φάουλ σε 37 λεπτά συμμετοχής. Είχε όμως +13 στο σύστημα +/- (το δεύτερο καλύτερο στην ομάδα του μετά το +16 του Πόλεϊ) και - κυρίως - βρήκε τον τρόπο να επηρεάσει όλο τον αγώνα χωρίς να σκοράρει.

Σύμφωνα με το hudlstat, από τις 14 ασίστ του Περάντες ο Κολοσσός πήρε συνολικά 34 πόντους, σε ένα συγκλονιστικό νούμερο. Όπως φαίνεται μάλιστα στον πίνακα που παρατίθεται, ο πλέον... ευνοημένος ήταν ο Μπραΐκοβιτς, αφού οι 12 από τους 18 πόντους του ήρθαν από ασίστ του Αμερικανού:

Ιδού και το Shot Chart των ασίστ που μοίρασε ο Περάντες, 6 εκ των οποίων οδήγησαν σε τρίποντο και 8 σε δίποντο:

Το Shot Chart των ασίστ του Περάντες κόντρα στο Περιστέρι bwin
Το Shot Chart των ασίστ του Περάντες κόντρα στο Περιστέρι bwin INTIME/HUDLSTAT

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την περίπτωση του Περάντες στο παρελθόν ήξεραν ότι οι Ροδίτες απέκτησαν έναν πολύ καλό παίκτη, που έχει περάσει από τα πρωταθλήματα της Γαλλίας, της Τουρκίας και του Ισραήλ. Έναν γκαρντ που μπορεί να συνδυάσει την εκτέλεση με την δημιουργία. Και το δεύτερο κομμάτι έγινε σαφές στο ντεμπούτο του με τον Κολοσσό.

Για την ιστορία, οι 14 ασίστ που μοίρασε ο Περάντες δεν είναι ρεκόρ καριέρας για τον έμπειρο γκαρντ. Δεν είναι καν η δεύτερη καλύτερη επίδοσή του. Όταν αγωνιζόταν στην G-League (με τους Κλίβελαντ Τσαρτζ την σεζόν 2017/18) είχε μοιράσει δύο φορές από 16 ασίστ και άλλη μία φορά 15 ασίστ, ενώ την σεζόν 2018/19 είχε μοιράσει 15 ασίστ στο γαλλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Σαλόν.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS ΚΟΛΟΣΣΟΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ