EUROLEAGUE

Ο Μ. Πόποβιτς στο SPORT 24

"Πρέπει να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό" είπε για την... παρολίγον ομάδα του ο Μ. Πόποβιτς στο SPORT 24

Οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετωπίζουν αύριο (24/1) τη Ζαλγκίρις στην πόλη του και ο Κροάτης προειδοποιεί: "Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να τον κερδίσουμε"...

"Τουλάχιστον, ελπίζω να τα καταφέρουμε, ώστε την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Ταού Κεράμικα να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την κατάκτηση της τρίτης θέσης του ομίλου. Η έστω της τέταρτης, αλλά ας μην βιαζόμαστε να φτάσουμε στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Θα πρέπει πρώτα να υπερπηδήσουμε το εμπόδιο της ελληνικής ομάδας"

, σχολίασε ο 26χρονος γκαρντ, ο οποίος μετά τη θητεία του στην Τσιμπόνα (2004-05) ήταν σχεδόν έτοιμος να γίνει κάτοικος Πειραιά, αλλά του τα χάλασε ο Καζλάουσκας.

"Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Είχα σχεδόν κλείσει με τον Ολυμπιακό, αλλά ο κόουτς Καζλάουσκας ήταν αρκετά σκεπτικός και αρνητικός προς τη μεταγραφή και έτσι –κρίνοντας ότι η οικονομική προσφορά της Εφές Πίλσεν ήταν ελαφρώς καλύτερη από εκείνη της ελληνικής ομάδας- πήρα τον δρόμο για την Κωνσταντινούπολη και έπειτα μετακόμισα στο Κάουνας, όπου βρίσκομαι για δεύτερη χρονιά", εκμυστηρεύτηκε ο Πόποβιτς, ένας από τους πιο... τρελούς σουτέρ που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Τρελός και με τεράστια άγνοια κινδύνου, αλλά με πολύ καλά ποσοστά (42,9%) έξω από τα 6,25 μ., κατά συνέπεια κίνδυνος – θάνατος για την αντίπαλη άμυνα.

Αραγε, ποια είναι η γνώμη που έχει σχηματίσει για τον εφετινό Ολυμπιακό; "Είναι πολύ καλή ομάδα και το έχει δείξει σε αρκετούς αγώνες. Δεν είναι τυχαίο ότι κατάφερε να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μια εξαιρετική ομάδα με απίστευτο σύστημα και προπονητή τον Μεσίνα, ενώ εμείς χάσαμε από τους Ρώσους την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα για πρώτη φορά στην έδρα μας από την έναρξη της διοργάνωσης. Σέβομαι πολύ τον Ολυμπιακό, αλλά θα πρέπει να τον κερδίσουμε για να καταλήξουμε όσο το δυνατόν υψηλότερα στον πρώτο όμιλο", υποστήριξε ο διεθνής γκαρντ τονίζοντας ότι «ο Ολυμπιακός είναι διαφορετική ομάδα χωρίς τον Ματσιγιάουσκας".

"Δεν λέω ότι η ελληνική ομάδα δεν έχει και άλλους ποιοτικούς παίκτες, όμως ο Ματσιγιάουσκας την ανεβάζει ένα επίπεδο. Από όσο γνωρίζω ήταν τραυματίας για δύο εβδομάδες, αλλά θα ταξιδέψει στο Κάουνας και υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί. Είναι σπουδαίος παίκτης με μεγάλη εκτελεστική ευχέρεια και ηγετικά χαρίσματα, οπότε φυσιολογικά έχει λείψει αρκετά από τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα τον χρειαστεί πολύ στη συνέχεια", σχολίασε ο Πόποβιτς δείχνοντας τον προσήκοντα σεβασμό προς τον αντίπαλό του.

"Με ή χωρίς τον Ματσιγιάουσκας, περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που και εκείνη διψάει για αυτή τη νίκη. Παίζουμε, όμως, στην έδρα μας και θα παλέψουμε για το καλύτερο. Είμαστε ικανοποιημένοι από όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, αλλά δεν έχουμε χορτάσει. Αυτό μου λέει καθημερινά και ο καλός μου φίλος και συμπαίκτης, Μάρκους Μπράουν, ο οποίος μετά τους τραυματισμούς του στη Μάλαγα, έχει αρχίσει να ξανακάνει θαύματα και είναι απολαυστικό να αγωνίζεσαι μαζί του. Στο χέρι μας είναι να πετύχουμε μεγάλες νίκες και στο Top 16"...









TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ