NBA

Ο Λούκα Ντόντσιτς είπε το "ναι" στους Ντάλας Μάβερικς για πενταετή επέκταση 207 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο Λούκα Ντόντσιτς στο Game 7 των Μάβερικς με τους Κλίπερς
Ο Λούκα Ντόντσιτς στο Game 7 των Μάβερικς με τους Κλίπερς 2021 ASHLEY LANDIS/ ASSOCIATED PRESS

Η ηγεσία των Ντάλας Μάβερικς συνάντησε τον Λούκα Ντόντσιτς στη Σλοβενία και οι δύο πλευρές έδωσαν, όπως αναμενόταν, τα χέρια για πενταετή επέκταση που θα τους κρατήσει μαζί έως το καλοκαίρι του 2027.

Παίκτης των Μάβερικς για ακόμη έξι χρόνια θα είναι ο Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος συμφώνησε να υπογράψει πενταετή επέκταση αξίας 207 εκατομμυρίων δολαρίων (η μεγαλύτερη επέκταση σε rookie συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ) που θα τον κρατήσει στο Ντάλας έως το καλοκαίρι του 2027.

Ο Σλοβένος γύρισε στην πατρίδα του από το Τόκιο με την τέταρτη θέση στο ολυμπιακό τουρνουά, συνάντησε τους Μαρκ Κιούμπαν, Ντιρκ Νοβίτσκι, Τζέισον Κιντ, Μάικλ Φίνλι, Νίκο Χάρισον και έδωσαν τα χέρια για να συνεχίζουν μαζί προς την κορυφή του παγκόσμιο μπάσκετ, έχοντας ήδη τρεις σεζόν κοινής πορείας.

Ο Ντόντσιτς θα πάρει 35.7 εκατομμύρια τη σεζόν 2022/23 (την επόμενη δηλαδή, όταν θα ξεκινήσει η πενταετής επέκταση), 38.6 τη σεζόν 2023/24, 41.4 εκατομμύρια τη σεζόν 2024/25, 44.3 εκατομμύρια τη σεζόν 2025/26 και 47.1 εκατομμύρια τη σεζόν 2026/27. Ο νεαρός σούπερσταρ έχει 25.7 πόντους, 8.4 ριμπάουντ, 7.7 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 33.3 λεπτά σε 199 αγώνες κανονικών περιόδων.

"Σήμερα ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Αισθάνομαι ενθουσιασμένος που συνεχίζω στο Ντάλας, ως μέλος των Μάβερικς και εκτιμώ την υποστήριξη των οπαδών μου" ήταν το σχόλιο του Ντόντσιτς μετά από τη συμφωνία του με τους Μάβερικς. Ο Σλοβένος θα έχει το δικαίωμα να βγει στην αγορά ως unrestricted free agent το καλοκαίρι του 2026, καθώς στο deal μπήκε δική του option για την τελευταία περίοδο.

Ταυτόχρονα, ο Ντόντσιτς ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το Luka Dončić Foundation, έναν διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει ανθρώπους που έχουν ανάγκη τόσο στη Σλοβενία, όσο και στο βόρειο Τέξας. Μαζί, αποκάλυψε και τη δημιουργία δύο γηπέδων μπάσκετ στην χώρα του, με την υποστήριξη της 2K Foundation.

TAGS NBA ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ