ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελλάδα – Μεγάλη Βρετανία 68-63: Πρεμιέρα με το δεξί για την Εθνική Νεανίδων στη Β΄ κατηγορία του EuroBasket U18, μεγάλη εμφάνιση από τη Ζορμπαλά

basket.gr

Η Εθνική Νεανίδων ξεκίνησε με το δεξί επικρατώντας 68-63 της Μεγάλης Βρετανίας για την πρεμιέρα της Β’ κατηγορίας του EuroBasket U18. Σπουδαία εμφάνιση από τη Ζορμπαλά που πέτυχε 25 πόντους.

Με το δεξί ξεκίνησε η Εθνική Νεανίδων στη Β’ κατηγορία του EuroBasket U18 επικρατώντας τη Μεγάλης Βρετανίας με 68-63.

Η γαλανόλευκη βρέθηκε να χάνει και με διψήφιες διαφορές στο τρίτο δεκάλεπτο όμως στο τέταρτο επέστρεψε και πήρε μία σημαντική νίκη για τον στόχο της ανόδου στην Α΄ κατηγορία.

Κορυφαία για την ελληνική ομάδα η Ζορμπαλά που πέτυχε 25 πόντους και μάζεψε 4 ριμπάουντ, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά της Τσιανάκα με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Ο αγώνας

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλά στην αναμέτρηση και βρήκε νωρίς διψήφιο προβάδισμα (12-2) κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 20-12.

Στο δεύτερο οι τυπικά φιλοξενούμενες αντέδρασαν. Πλησίασαν αρχικά και στη συνέχεια προσπέρασαν (26-27) στα μέσα της περιόδου. Το προβάδισμα άλλαξε αρκετές φορές χέρια ως την ανάπαυλα όπου η Εθνική έφτασε με την ελάχιστη των διαφορών (35-34).

Η γαλανόλευκη συνέχισε να δυσκολεύεται στο σκοράρισμα και στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω με διψήφια απόσταση (41-51) στο 28ο λεπτό με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 44-54.

Στο τελευταίο δεκάλεπρο όμως το “τσιπ” γύρισε. Με σερί 12-0 στην έναρξή του η ελληνική ομάδα πέρασε μπροστά (56-54) και πλέον το ματς ξεκινούσε από την αρχή.

Τα κορίτσα του Βασίλη Μασλαρινού άντεξαν και στο τέλος ήταν πιο ψύχραιμα φτάνοντας στη νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-12, 35-34, 44-54, 68-63

Η βαθμολογία του Δ΄ομίλου

  1. Δανία 1-0 (+13)
  2. Ελλάδα 1-0 (+5)
  3. Μεγάλη Βρετανία 0-1 (-5)
  4. Βόρεια Μακεδονία 0-1 (-13)
  5. Σλοβακία 0-0

Το πρόγραμμα της Εθνικής Νεανίδων

  • Ελλάδα – Μ. Βρετανία 68-63
  • Βόρεια Μακεδονία – Ελλάδα (1/8, 21:00)
  • Ελλάδα – Σλοβακία (2/8, 18:30)
  • Δανία – Ελλάδα (4/8, 21:00)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ