ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος στο SPORT24: "Είχαμε φοβερό μέταλλο, θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να μπούμε στο Final Four"

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος στο SPORT24: "Είχαμε φοβερό μέταλλο, θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να μπούμε στο Final Four"
BASKETBALLCL

Ο Προμηθέας πανηγύρισε μία ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League και ένας εκ των πρωταγωνιστών της πορείας των Πατρινών, ο Λίνος Χρυσικόπουλος μίλησε στο SPORT24 για την επιτυχία της ομάδας του.

Ο Προμηθέας πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στην έδρα της ΑΕΚ Betsson στα Άνω Λιόσια και μαζί την πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League.

Πρόκειται σίγουρα για μία ιστορική στιγμή για την ομάδα της Πάτρας και ένας εκ των πρωταγωνιστών της πορείας της, ο Λίνος Χρυσικόπουλος, μίλησε στο SPORT24 για την μεγάλη επιτυχία του Προμηθέα.

Ο διεθνής φόργουορντ αγωνίστηκε για 22'29" στο ματς με την Ένωση, σκοράροντας 9 πόντους, κατεβάζοντας 3 ριμπάουντ, κάνοντας 2 κλεψίματα, αλλά και 1 τάπα, έχοντας πολύ σημαντική συνεισφορά στο παιχνίδι με τους κιτρινόμαυρους.

Οφείλουμε πολλά στον Χέιλ

Ο Προμηθέας, ενώ είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς με τους κιτρινόμαυρους, είδε την Ένωση να επιστρέφει και να μειώνει στον πόντο σε κρίσιμο σημείο του τέταρτου δεκαλέπτου. Όπως δηλώνει ο Έλληνας φόργουορντ, η ομάδα δεν πανικοβλήθηκε σε αυτό το κομβικό σημείο, ενώ έδωσε τα εύσημα στον Χάντερ Χέιλ...

"Το ζήσαμε πάρα πολύ έντονα. Θέλαμε πάρα πολύ αυτή την πρόκριση και ήμασταν όλοι μαζί, σαν μία γροθιά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ακόμα και όταν πλησίασε η ΑΕΚ, δεν πανικοβληθήκαμε, μείναμε πιστοί στο πλάνο μας. Μας βοήθησε πολύ ο Χάντερ (σ.σ. Χέιλ) που βήκε μπροστά όταν η μπάλα έκαιγε και του οφείλουμε πάρα πολλά".

Στο 33ο λεπτό του αγώνα υπήρξε προσωρινή διακοπή έπειτα από αντιαθλητικό φάουλ του Δημήτρη Αγραβάνη στον Λίνο Χρυσικόπουλο, με τον τελευταίο να επιθυμεί να μην δώσει έκταση στο συμβάν...

"Πάνω στην ένταση του αγώνα, με τους σφυγμούς να είναι υψηλοί πολλές φορές συμβαίνουν δυσάρεστα γεγονότα, δεν θα ήθελα να σταθώ παραπάνω στη συγκεκριμένη φάση".

Τρώγωντας έρχεται η όρεξη

Πηγαίνοντας βήμα - βήμα, ο Προμηθέας κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά. Επόμενος στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από το Final Four της διοργάνωσης, με τον Χρυσικόπουλο να τονίζει πως τρώγωντας έρχεται η όρεξη...

"Όταν ξεκινούσε η διοργάνωση ο στόχος μας ήταν να πάμε στο Top 16. Μόλις καταφέραμε να μπούμε στο Top 16, λέγαμε ότι θέλουμε να πάμε στους 8. Τώρα πλέον είμαστε στα προημιτελικά. Θα έλεγα πως τρώγωντας ανοίγει η όρεξη, θα πάμε να το απολαύσουμε και θα δώσουμε ό,τι έχουμε στο παρκέ, ώστε να μπούμε στο Final Four".

Ενώ στην αρχή της σεζόν η οκτάδα φαινόταν σαν κάτι μακρινό, πλέον είμαστε παρόντες στην προημιτελική φάση και αυτό μας εξιτάρει και θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Φυσικά και έχουμε αντιληφθεί τι έχουμε πετύχει, αλλά η σεζόν τρέχει, δεν θα αναλωθούμε σε πανηγυρισμούς, θα συνεχίσουμε και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο".

Είχαμε φοβερό μέταλλο

Σίγουρα σε μία ευρωπαϊκή πορεία είναι πολλά τα πράγματα που έρχονται και κουμπώνουν προκειμένου να προχωρήσει μία ομάδα. Όσο για το "κλειδί" της πρόκρισης, ο Χρυσικόπουλος απαντά...

"Είχαμε φοβερό μέταλλο στον τρόπο που κλείναμε τα ματς. Με την ΑΕΚ κερδίσαμε στο πόντο στο Τόφαλος, με τη Μούρθια το ίδιο, ενώ στα εκτός έδρας ματς με Χολόν και ΑΕΚ βγήκαν μπροστά μεγάλες προσωπικότητες και τα καθάρισαν. Ακόμα και στους αγώνες που χάσαμε, γυρίσαμε μεγάλες διαφορές και χάσαμε στο τέλος. Αυτό είναι έργο του κόουτς πρωτίστως και φυσικά δικό μας, που μάθαμε να αντέχουμε στην πίεση. Αξίζαμε να είμαστε στην επόμενη φάση και δίκαια είμαστε εκεί"

Η τοπική κοινωνία μας έχει αγκαλιάσει

Ο διεθνής φόργουορντ διανύει μία εξαιρετική σεζόν στην Πάτρα, κάτι το οποίο δείχνει να απολαμβάνει σε μεγάλο βαθμό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί...

"Η αλήθεια είναι ότι για μένα είναι μία πολύ όμορφη σεζόν. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι υποδειγματικό, τα περισσότερα παιδιά είναι υπέροχοι χαρακτήρες και με τον κόουτς υπάρχει μία πολύ καλή επικοινωνία και δέσιμο. Είναι αυτός που έχει δημιουργήσει όλο αυτό το κλίμα της οικογένειας.

Πέραν αυτού, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τη φετινή μας προσπάθεια, κάθε αγώνας μας για την πόλη της Πάτρας είναι μια γιορτή και αυτό για εμάς είναι πολύ ευχάριστο, γιατί βλέπουμε τους κόπους μας να ανταμείβονται και η τοπική κοινωνία μας έχει αγκαλιάσει".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ