NBA

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έστειλε μήνυμα

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λέικερς
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λέικερς Ⓒ 2021 DOUG MCSCHOOLER/ASSOCIATED PRESS

Ο δεξιός του αστράγαλος δεν είναι καλά. Η όρασή του ήταν θολή και έβλεπε το καλάθι... τριπλό. Ο ΛεΜπρόν όμως έκανε – πάλι – αυτό που ξέρει καλά: Νίκησε. Οι Λέικερς ξεκινούν από το Νο7 στην Δύση. Και είναι επικίνδυνοι.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πήρε την μπάλα με λιγότερο από ένα λεπτό να μένει για την λήξη του αγώνα με τους Γουόριορς και το σκορ στο 100-100. Δεν είχε χρόνο να σκεφτεί, παρά μόνο να σουτάρει. Αυτό έκανε. Και ευστόχησε σε τρίποντο από τα 9 μέτρα για το 103-100.

Ήταν το καλάθι που άλλαξε μία και καλή τα δεδομένα του αγώνα των Λέικερς με τους Γουόριορς στο πλαίσιο του play-in τουρνουά της Δύσης. Βασικά, αποδείχθηκε το νικητήριο καλάθι κιόλας, αφού καμία ομάδα δεν σκόραρε στο υπόλοιπο παιχνίδι στην νίκη των Λέικερς με 103-100. “Ήταν σπουδαίο σουτ. Και ήταν σκληρό για εμάς, επειδή είναι από τα σουτ που δεν περιμένεις να μπουν” δήλωσε ο Στεφ Κάρι – που τελείωσε την βραδιά με 37 πόντους – για το σουτ του ΛεΜπρόν, για να προσθέσει: “Όλα αλλάζουν όταν μπαίνει ένα τέτοιο σουτ. Οι σπουδαίοι παίκτες βάζουν σπουδαία σουτ. Συμβαίνουν αυτά, αλλά ήταν σκληρό για εμάς”.

Ο ΛεΜπρόν δεν είναι στο 100%. Ο δεξιός του αστράγαλος – που του στέρησε την συμμετοχή από 26 αγώνες – δεν είναι σε καλή κατάσταση. Μετά τον αγώνα δήλωσε ότι την στιγμή που σούταρε τρίποντο που έκρινε το παιχνίδι έβλεπε... τρία καλάθια λόγω ενός χτυπήματος που είχε δεχθεί νωρίτερα στο μάτι από τον Ντρέιμοντ Γκριν. Τα χρόνια έχουν περάσει. Ακόμα κι έτσι όμως, ήταν πάλι αυτός που στο τέλος έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην νίκη των Λέικερς. Και τώρα είναι που τα πράγματα ξεκινούν να αποκτούν ενδιαφέρον.

Ο ΛΕΜΠΡΟΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ

Ο ΛεΜπρόν ξέρει ότι δεν βρίσκεται στο σημείο που θα ήθελε. Εξακολουθεί όμως να είναι ο παίκτης που φοβούνται όλοι. Είναι ο παίκτης που έχει ζήσει τα πάντα σε επίπεδο ΝΒΑ, έχει φτάσει τέσσερις φορές στο τέλος του δρόμου (σ.σ Πρωτάθλημα). Δεν νιώθει πίεση. Ίσα-ίσα που την περιμένει, την αγκαλιάζει, ανυπομονεί να λάμψει μέσα σε αυτή.

Ξεκινώντας από τον πρώτο γύρο των playoffs κόντρα στους άπειρους Σανς του κολλητού του Κρις Πολ, ο ΛεΜπρόν θέλει να φέρει τα πάνω-κάτω. Θέλει να κάνει τους Λέικερς το πρώτο Νο7 στην ιστορία του ΝΒΑ που θα κατακτήσει πρωτάθλημα, σπάζοντας το ρεκόρ των Ρόκετς του 1995, που έκαναν τότε το repeat ξεκινώντας από το Νο6.

Δεν υπάρχει ομάδα που να τον φοβίζει και δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει στο μυαλό της ότι αυτός και ο Άντονι Ντέιβις μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα.

ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΪΚΕΡΣ;

Οι Λέικερς θα ξεκινήσουν στα playoffs από το Νο7 και θα αντιμετωπίσουν το Νο2 της κανονικής περιόδου της Δύσης, τους Φοίνιξ Σανς των Κρις Πολ και Ντέβιν Μπούκερ. Η σειρά είναι δύσκολη, το πλεονέκτημα έδρας δεν έχει την ίδια σημασία που είχε κάποτε – αφού η χωρητικότητα των γηπέδων είναι μειωμένη λόγω του κορονοϊού – οι Σανς είναι (με φωτεινές εξαιρέσεις του Κρις Πολ και Τζα Κράουντερ) άπειροι σε καταστάσεις playoffs. Κάπως έτσι, οι Λέικερς παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή ακόμα και ως φαβορί σε αυτή την σειρά.

Είναι οξύμωρο, αλλά μοιάζει αλήθεια. Οι Λέικερς ξεκινούν από το Νο7 στα playoffs, αλλά κανείς δεν θέλει να τους βρει μπροστά του, σε σημείο που οι Κλίπερς έφτασαν στο σημείο να χάσουν επίτηδες από Ρόκετς και Θάντερ στους δύο τελευταίους αγώνες τους στην κανονική περίοδο για να εξασφαλίσουν ότι θα τους συναντήσουν μόνο στους τελικούς της Δύσης. Οι Νάγκετς πήγαν να κάνουν το ιδιο, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Οι Λέικερς βέβαια δεν είναι όμως το κλασικό Νο7 της κατάταξης. Είναι οι περσινοί πρωταθλητές, που έχουν διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τον βασικό τους κορμό. Δεν είναι όμως μία ομάδα βετεράνων που ψάχνει τον “τελευταίο χορό”, αφού ένας εκ των δύο σταρ τους είναι στην πιο παραγωγική του ηλικία (Ντέιβις) και ο άλλος είναι μία κατηγορία μόνος του (ΛεΜπρόν). Βασικά, ενδεχομένως αυτοί οι Λέικερς να είναι το πιο επικίνδυνο Νο7 στην ιστορία του ΝΒΑ στα playoffs. Και... διψάνε για αίμα.

Οι Λέικερς ξεκινούν από το Νο7. Έχουν όμως τον ΛεΜπρόν, έστω όχι και στο 100%. Έχουν τον Ντέιβις. Είναι οι περσινοί πρωταθλητές. Το ΝΒΑ παρακολουθεί. Αν οι Λέικερς βρουν ρυθμό, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα. Για όλους. Αλήθεια, ποιος δεν φοβάται τους Λέικερς;

Photo Credits: ⓒ 2021 Doug McSchooler/Associated Press

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ