GAME NIGHT LATE

Ο Κώστας Σλούκας στην Game Night Late: "Είχα πει στον Γουόκαπ ότι θα κάνω το tweet, προτιμώ buzzer beater του Βεζένκοβ με δική μου πάσα"

Ο Κώστας Σλούκας με τον δημοσιογράφο του SPORT24, Ηλία Καλλονά
Ο Κώστας Σλούκας με τον δημοσιογράφο του SPORT24, Ηλία Καλλονά PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 για τους στόχους του Ολυμπιακού στο Final Four του Κάουνας, το buzzer beater τρίποντο κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, τον Σάσα Βεζένκοβ, ενώ απάντησε και για τη συζήτηση που προέκυψε με τον Έντι Ταβάρες ύστερα από το tweet του Έλληνα διεθνή γκαρντ.

Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα για τη συμμετοχή του στο Final Four του Κάουνας, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να θέτουν ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου για 4η φορά στην ιστορία τους.

Ο Κώστας Σλούκας, που συμμετέχει για 10η φορά στην τελική φάση της κορυφαίας μπασκετικής διοργάνωσης της Ευρώπης, μίλησε στην Game Night Late του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στη μάχη με τη Μονακό στα ημιτελικά, στη δυναμική παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού στη Λιθουανία, αλλά και στα δυνατά σημεία των δύο ομάδων.

Παράλληλα, στάθηκε στο buzzer beater τρίποντο που σημείωσε στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Φενέρ που ουσιαστικά άλλαξε όλη τη σειρά των αγώνων, ενώ απάντησε και για τη συζήτηση που προέκυψε με τον Έντι Ταβάρες ύστερα από το tweet του Έλληνα διεθνή γκαρντ που έδινε τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς στον Τόμας Γουόκαπ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

- Αυτό είναι το δέκατο Final Four στην καριέρα σου. Η αίσθηση είναι διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα;

"Όχι, θα σου πω ότι είναι η ίδια. Υπάρχει η ίδια ανυπομονησία σαν να είναι το πρώτο Final Four που θα παίξω παρόλο που, μπορείς να πεις, ότι έχω κάποια εμπειρία. Κι αυτό γιατί ήταν ο βασικός στόχος της ομάδας που επετεύχθη και πλέον είμαστε στην πηγή και καλούμαστε να πιούμε νερό. Είναι δύο παιχνίδια μακριά από τον τίτλο, οπότε θα τα δώσουμε όλα και όλοι για να καταφέρουμε κάτι πολύ σπουδαίο τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για την Ελλάδα γενικότερα".

Φέτος δεν υπάρχει καθόλου χρόνος. Νομίζω έχει κάνει κάποιο λάθος η EuroLeague

- Στο ποδόσφαιρο λένε πως η Σεβίλλη είναι συνώνυμο του Europa League. Μήπως πλέον και ο Κώστας Σλούκας γίνεται σιγά-σιγά συνώνυμο των Final Four;

"Εντάξει, με συγκρίνεις τώρα με τη Σεβίλλη (σ.σ. γέλια). Θα σου πω ότι πιθανόν να κάνω κάτι καλά κι εγώ. Βρίσκομαι σε ομάδες, οι οποίες πρωταγωνιστούν και νιώθω τυχερός και ευλογημένος για όλα όσα έχω κάνει στην καριέρα μου. Παρ' όλα αυτά, έχω την ίδια ανυπομονησία και τον ίδιο αθλητικό εγωισμό για να πετύχω. Αυτά με έχουν φέρει, μαζί προφανώς με τη δουλειά, στο σημείο που βρίσκομαι σήμερα".

- Πώς είναι οι ημέρες πριν από ένα Final Four; Τι διαφορετικό κάνει μία ομάδα; Πώς προετοιμάζεται;

"Κοίτα, δεν θα σου κρυφτώ. Τη φετινή σεζόν δεν υπάρχει καθόλου χρόνος. Νομίζω έχει κάνει κάποιο λάθος η EuroLeague, δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει γίνει. Την προηγούμενη εβδομάδα τελειώσαμε τα playoffs και μέσα σε λίγες ημέρες παίζουμε πάλι, αυτή τη φορά για το Final Four. Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο.

Σκεφτείτε ότι παίξαμε μέσα σε 12 ημέρες πέντε πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε, η οποία ήταν πραγματικά εξαιρετική στη σειρά. Δυσκολεύτηκε πάρα πολύ και μοχθήσαμε για να περάσουμε. Αυτό που έχεις να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να προετοιμαστείς πνευματικά. Σωματικά δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Συνεχίζεις τη ρουτίνα σου που κάνεις όλη τη χρονιά και σε έχει οδηγήσει έως εδώ.

Φυσικά, σε τέτοια παιχνίδια παίζει ρόλο και η τύχη. Θέλω να πιστεύω πως θα είναι με το μέρος μας".

Final Four 2023: Τop Price Νικητής Διοργάνωσης Ολυμπιακός σε απόδοση 3.30 από το pamestoixima.gr

- Γνωρίζουμε πως πριν από έναν ημιτελικό Final Four δεν είναι εύκολο να αναφερθείς στα πλεονεκτήματα ή στα μειονεκτήματα του αντιπάλου. Ωστόσο, θα θέλαμε να μας πεις ποιο θεωρείς ότι είναι το πιο δυνατό στοιχείο της Μονακό και ποιο της ομάδας σου.

"Η Μονακό είναι μία πάρα πολύ ταλαντούχα και ποιοτική ομάδα, η οποία έχει εξαιρετικούς γκαρντ που μπορούν να σε 'σκοτώσουν' στην καλή τους ημέρα. Τώρα, σε ό,τι αφορά εμάς, θεωρώ πως παίζουμε μεστό μπάσκετ, σκεπτόμενο μπάσκετ. Είμαστε αρκετά aggressive στην άμυνα, μπορούμε να ελέγξουμε τον ρυθμό. Νομίζω πως θα κοντραριστούν δύο τελείως διαφορετικές ομάδες. Θέλω να πιστεύω πως, παρότι έχουμε χάσει δύο φορές από τη Μονακό μέσα στη σεζόν, στο κρίσιμο παιχνίδι θα κερδίσουμε εμείς".

Έχω δει πάρα πολλές φορές το τρίποντο, ο Βεζένκοβ μου είπε 'πάρ' τη και σούταρε'

- Θα θέλαμε να μας πεις με το χέρι στην καρδιά πόσες φορές έχεις δει το buzzer beater τρίποντο που έβαλες στο Game 3 με τη Φενέρ και ποια περιγραφή σου άρεσε περισσότερο.

"Η αλήθεια είναι πως το έχω δει πάρα πολλές φορές. Μου αρέσει πάρα πολύ η περιγραφή του Νικήτα Αυγουλή στη NOVA. Εντάξει, ήταν μία μαγική στιγμή, η οποία θα μείνει παρακαταθήκη στον Ολυμπιακό, στους Έλληνες, αλλά προφανώς και σε εμένα. Στη συγκεκριμένη φάση ένιωθα καλά, το πίστευα ότι θα το βάλω και γι' αυτό το λόγο ζήτησα και την μπάλα και ο Σάσα (σ.σ. Βεζένκοβ) μου είπε 'πάρ' τη και σούταρε'. Παρά το γεγονός ότι στεναχώρησα την παλιά μου ομάδα, αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι στο Final Four και να καταφέρουμε να βρεθούμε στον τελικό. Αυτό είναι το σημαντικό".

- Σου έχουμε ένα δύσκολο δίλημμα. Buzzer beater δικό σου με πάσα του Βεζένκοβ ή buzzer beater του Βεζένκοβ με δική σου πάσα;

"Buzzer beater του Βεζένκοβ με δική πάσα καλύτερα (σ.σ. γέλια)".

- Τις προηγούμενες ημέρες έκανες ένα tweet όπου διαφώνησες με την ανάδειξη του Έντι Ταβάρες σε κορυφαίου αμυντικού της φετινής σεζόν της EuroLeague, παρότι δεν συνηθίζεις να σχολιάζεις στα social media, θεωρώντας πως . Πώς αποφάσισες να εκφράσεις με αυτό τον τρόπο τη διαφωνία σου και αν θεωρείς πως οι αθλητές πρέπει να εκφράζουν την άποψή τους μέσω των social media.

"Προφανώς και πρέπει να έχουν άποψη, παρά το γεγονός πως για εμένα το συγκεκριμένο ήταν το πρώτο tweet μου και πιθανότατα το τελευταίο. Είχα πει στον Τόμας (σ.σ. Γουόκαπ) ότι πιστεύω πως θα είναι εκείνος ο αμυντικός της χρονιάς για πολλούς λόγους.

Καταρχάς, ήμασταν η καλύτερη αμυντική ομάδα της EuroLeague. Ο άνθρωπος παλεύει κάθε εβδομάδα με τους καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης και προσπαθεί να τους βγάλει από τον ρυθμό τους. Δηλαδή, κάνει κάτι εξαιρετικά δύσκολο, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον Ταβάρες, ο οποίος κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός, ο οποίος έχει πάρει και άλλες φορές το συγκεκριμένο βραβείο και προφανώς το αξίζει και εκείνος.

Απλά είχα πει στον Γουόκαπ, επειδή το πίστευα πραγματικά, ότι σε περίπτωση που δεν το έπαιρνε, θα έκανα το πρώτο και μοναδικό tweet μου. Δεν ξέρω αν θα είναι το τελευταίο, αλλά άξιζε τουλάχιστον το tweet μου και την στήριξη".

Ο Κώστας Σλούκας αγκαλιά με τον Τόμας Γουόκαπ
Ο Κώστας Σλούκας αγκαλιά με τον Τόμας Γουόκαπ INTIME SPORTS

- Με βάση τα δεδομένα, ο Ολυμπιακός θα έχει στο πλευρό του περίπου 4.000 φιλάθλους στο Κάουνας. Επειδή έχεις αγωνιστεί σε όλη την καριέρα σου σε ομάδες με πολύ κόσμο, πόσο σημαντική είναι η δυναμική παρουσία των φιλάθλων μίας ομάδας σε ένα Final Four;

"Ο κόσμος πάντα βοηθάει την ομάδα. Η στήριξη είτε άμεσα είτε έμμεσα πάντα βοηθάει τις ομάδες. Φέτος, είχαμε ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση κόσμου και στο ΣΕΦ. Αυτό μπορώ να πω ότι είναι και αποτέλεσμα της εικόνας που δείχνουμε μέσα στο γήπεδο. Ο κόσμος αναγνωρίζει ότι παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι, δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Και τον ευχαριστούμε γι' αυτό".

- Το 2012 ο Βασίλης Σπανούλης σας είχε πει στα αποδυτήρια ότι κάθε Final Four πρέπει να το βλέπετε και να το αντιμετωπίζετε σαν να είναι το τελευταίο σας. Το σκέφτεστε ότι το Final Four του Κάουνας μπορεί να είναι το τελευταίο σας ή είστε αχόρταγοι και γι' άλλα Final Four στο μέλλον;

"Συμφωνώ απόλυτα με τον Βασίλη. Έτσι ακριβώς είναι. Μπορεί να είναι και το τελευταίο μας, οπότε πρέπει να το απολαύσουμε σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση, όμως, πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε κάτι πραγματικά σπουδαίο. Πιθανόν να μην έχουμε άλλη ευκαιρία στο μέλλον να βρισκόμαστε σε αυτή την αφετηρία, δηλαδή δύο παιχνίδια μακριά από την κατάκτηση της EuroLeague, οπότε πρέπει να ετοιμαστούμε όλοι για να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών".

Το Final Four 2023 στο Pamestoixima.gr

Στο Pamestoixima.gr θα βρεις πληθώρα στοιχηματικών επιλογών για το Final Four 2023! Αγορές αγώνων, παικτών και σούπερ αποδόσεις* για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας είναι στη διάθεση σου, για να ζήσεις κι εσύ την μοναδική εμπειρία διασκέδασης στο Final Four του Κάουνας!

Στο ανανεωμένο Pamestoixima.gr ζεις το παιχνίδι περισσότερο από ποτέ!

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS GAME NIGHT LATE FINAL FOUR 2023 FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ