BASKETBALL ANALYSIS

Ο Κώστας Σλούκας ήταν υπεύθυνος για 47 από τους 80 πόντους του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Κώστας Σλούκας
Ο Κώστας Σλούκας EUROKINISSI

Το SPORT24 αναλύει με την βοήθεια του InStat Scout την μεγαλειώδη εμφάνιση του Κώστα Σλούκα κόντρα στην ΑΕΚ. Οι 23 πόντοι που σημείωσε και οι 24 που πρόσφερε στους συμπαίκτες του και ο Μάρτιν που ευεργετήθηκε όσο κανείς άλλος. 

Ο Κώστας Σλούκας έσωσε τον Ολυμπιακό κόντρα στην ΑΕΚ, οδηγώντας τους “ερυθρόλευκους” στην νίκη με 74-80. Πραγματοποίησε ονειρεμένη εμφάνιση με 23 πόντους και 11 ασίστ, φρόντισε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους και έκανε τρία ρεκόρ καριέρα στην Stoiximan Basket League.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού έκανε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι, παίρνοντας από το χέρι την ομάδα του. Εστίασε στα δυνατά του σημεία, χτύπησε την ΑΕΚ στις δικές της αδυναμίες και έδειξε την κλάση του. Πώς όμως αποτυπώνεται αυτό στα αναλυτικά στατιστικά του InStat Scout;

Οι προσωπικές ενέργειες που έκαναν την διαφορά

Ο Κώστας Σλούκας είναι ένας πόιντ γκαρντ που προτιμάει περισσότερο την δημιουργία από την εκτέλεση. Παραμένει όμως ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην θέση του στο σουτ μετά από ντρίμπλα και αυτό το έδειξε και κόντρα στην ΑΕΚ, τιμωρώντας συνεχώς με προσωπικές ενέργειες την άμυνα της "Ένωσης", τελειώνοντας τον αγώνα με 23 πόντους με 4/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 7 κερδισμένα φάουλ.

Σύμφωνα με το InStat Scout, ο Σλούκας σκόραρε ως εξής κόντρα στην ΑΕΚ:

Πικ εν Ρολ όπου πήρε το σουτ ο ίδιος: 9 πόντοι σε 6 κατοχές (1.5 ανά κατοχή)

Isolation (Ένας εναντίον ενός): 12 πόντοι σε 5 κατοχές (2.4 ανά κατοχή)

Catch and drive (Έλαβε πάσα και αφού ελευθερώθηκε πήρε προσπάθεια): 2 πόντοι σε 2 κατοχές (1 ανά κατοχή)

Κοινή συνισταμένη όλων των πόντων που σημείωσε ο Σλούκας; Όλοι ήρθαν με σουτ μετά από ντρίμπλα, με προσωπική ενέργεια δηλαδή.

Το δε Shot Chart του είναι εξαιρετικό:

Το Shot Chart του Κώστα Σλούκα κόντρα στην ΑΕΚ
Το Shot Chart του Κώστα Σλούκα κόντρα στην ΑΕΚ INSTAT SCOUT

Οι 24 πόντοι από ασίστ και ο ευεργετημένος Μάρτιν

Ο Σλούκας βέβαια δεν έμεινε στους 23 πόντους που σημείωσε, παρά μοίρασε και 11 ασίστ. Και από αυτές τις ασίστ προέκυψαν άλλοι 24 πόντοι για τον Ολυμπιακό, δείγμα τις επιρροής του διεθνή γκαρντ στο παιχνίδι.

Πλέον ευεργετημένος παίκτης της ομάδας από τον οίστρο του Σλούκα δεν ήταν άλλος από τον Χασάν Μάρτιν. Ο Αμερικανός έλαβε τις 6 από τις 11 ασίστ του Σλούκα, σημειώνοντας 11 από τους 15 πόντους χάρη στις πάσες του ηγέτη των "ερυθρόλευκων" (5/5 δίποντα και 1/2 βολές). Καθόλου τυχαία, οι 9 από αυτούς τους πόντους ήρθαν σε κατάσταση Πικ εν Ρολ.

Από εκεί και πέρα, ο Σλούκας έδωσε από μία ασίστ στους Τομας Γουόκαπ (3 πόντοι), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (3 πόντοι), Κουίνσι Έισι (3 πόντοι), Μουστάφα Φαλ (2 πόντοι) και Λίβιο Ζαν-Σαρλ (2 πόντοι).

Ιδού και το Shot Chart των ασίστ του Σλούκα:

Το Shot Chart των ασίστ που έβγαλε ο Σλούκας κόντρα στην ΑΕΚ
Το Shot Chart των ασίστ που έβγαλε ο Σλούκας κόντρα στην ΑΕΚ INSTAT SCOUT

Έπαιξε σαν κομπιούτερ

Ο Κώστας Σλούκας πραγματοποίησε ονειμένη εμφάνιση. Το γεγονός ότι είχε 11 ασίστ για 1 λάθος (!) σε 32 λεπτά συμμετοχής είναι αδιανόητο δεδομένης της πίεσης που του ασκήθηκε. Δείχνει όμως και την κλάση του, όπως και το πώς μπορεί να αποδώσει όταν έχει πιο συχνά την μπάλα στα χέρια του.

Ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Το ντεφορμάρισμα του Τάιλερ Ντόρσεί και οι τραυματισμοί έχουν φέρει πίσω τους “ερυθρόλευκους”. Ο Κώστας Σλούκας ωστόσο έδειξε για ακόμα μία φορά πως ο Ολυμπιακός μπορεί να στηριχθεί πάνω του. Αρκεί να το ζητήσει.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΑΕΚ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ