ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο αποκλειστικά στο SPORT24: "Γι' αυτό δεν με έβγαλε ο δρόμος σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό"

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο αποκλειστικά στο SPORT24: "Γι' αυτό δεν με έβγαλε ο δρόμος σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό"
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Το SPORT24 συνάντησε τον Κώστα Αντετοκούνμπο στην Κωνσταντινούπολη και τον ρώτησε γιατί αποφάσισε να γυρίσει στην Ευρώπη για τη Φενέρμπαχτσε και όχι για κάποια ελληνική ομάδα.

Είναι ο πρώτος Αντετοκούνμπο που αναδείχθηκε πρωταθλητής στο NBA, με τους Λος Άντζελες Λέικερς το 2020 στη "φούσκα" του Ορλάντο. Και αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός Αντετοκούνμπο που αγωνίζεται στα μέρη μας. Ο Κώστας αποφάσισε να φύγει από τις ΗΠΑ πριν από μερικές εβδομάδες, γύρισε στην Ευρώπη για τη Φενέρμπαχτσε και πλέον έχει έναν στόχο. Να καθιερωθεί στη EuroLeague και να διαγράψει μία καλή καριέρα σε ένα επίπεδο που ίσως του ταιριάζει περισσότερο.

Το SPORT24 συνάντησε τον 25χρονο ψηλό στην Ulker Sports Arena και συζήτησε μαζί του για την προοπτική της Φενέρμπαχτσε, γι' αυτά που ψάχνει πλέον στο μπάσκετ, για το EuroBasket και τον προημιτελικό με τη Γερμανία, αλλά και για το ενδιαφέρον που έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός, το οποίο ωστόσο δεν μετατράπηκε σε γάμο. Προς το παρόν, διότι όπως εξήγησε, αυτό μπορεί να αλλάξει ακόμη και το καλοκαίρι του 2023.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Κώστας θα είναι free agent στο τέλος της τρέχουσας περιόδου, στην οποία μετράει 5.3 πόντους από 88% στο δίποντο (!) και 1.4 ριμπάουντ ανά μόλις 9:36 λεπτά σε επτά αγώνες. Ο Δημήτρης Ιτούδης τον πιέζει και του ζητάει πολλά, ο Αντετοκούνμπο ξέρει που βρίσκεται και πέρα από τη Φενέρμπαχτσε, έχει στο μυαλό του και την Εθνική Ελλάδας με την οποία θα παίξει σε μερικούς μήνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις Φιλιππίνες, στην Ιαπωνία και στην Ινδονησία.

- Γιατί τώρα και γιατί όχι το περασμένο καλοκαίρι;

Γιατί νομίζω ότι τώρα μου δόθηκε μία πολύ καλή ευκαιρία, σε μία ομάδα με Έλληνα κόουτς και με Έλληνα πόιντ γκαρντ. Το προηγούμενο καλοκαίρι, έτσι όπως πήγαν τα πράγματα με την Εθνική, δεν μπορώ να πω ότι υπήρχε ό,τι ακριβώς ήθελα στην Ευρώπη και γι' αυτό είπα να δοκιμάσω ξανά στην Αμερική.

- Τι δεν πήγε καλά στο Σικάγο;

Τι δεν πήγε καλά... Δεν θα έλεγα ότι δεν πήγε κάτι καλά. Σίγουρα αν είχα το καλοκαίρι αυτή την πρόταση, από τη Φενέρμπαχτσε, πριν από το Σικάγο δηλαδή, θα την είχα πάρει. Δεν είχα όμως κάτι που με γέμιζε και το Σικάγο ήταν η καλύτερη προοπτική εκείνη την περίοδο. Ήθελα να διεκδικήσω μια θέση στους Μπουλς.

- Είναι πιο σημαντικό να παίζεις πολύ σε μία ομάδα όπως η Βιλερμπάν ή να έχεις μικρότερο ρόλο σε ομάδα πρωταθλητισμού;

Όπως το βλέπει ο καθένας. Κάποιος μπορεί να πει ότι θέλει να είναι σε μία ομάδα που δεν θα μπαίνει στα playoffs, αλλά θα παίζει περισσότερο χρόνο, άλλος μπορεί να πει ότι θέλει να βρίσκεται σε μία ομάδα που θα είναι ικανή να κερδίζει, θα έχει έναν ρόλο κι ας μην έχει πολλά λεπτά. Για εμένα, είναι σημαντικό να βρίσκεσαι σε μία καλή ομάδα για να έχεις αυτή την winning culture που μπορεί να σε βοηθήσει σε όλη σου την καριέρα.

- Αισθάνεσαι ότι το να κυνηγάς θέση στο NBA σε αυτή τη φάση της καριέρας σου ίσως είναι πλέον χάσιμο χρόνου;

Δεν θα έλεγα ότι είναι χάσιμο χρόνου. Και πάλι, είναι όπως το βλέπει ο καθένας. Βλέπετε για παράδειγμα πόσο παλεύει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Τάιλερ έχει όνειρο να βρίσκεται στο NBA και το κυνηγάει ακόμη. Δεν νομίζω ότι είναι χάσιμο χρόνου.

- Πώς είναι η ζωή εδώ στην Κωνσταντινούπολη; Τι σου έχει κάνει εντύπωση στον οργανισμό;

Οι οπαδοί! Η ομάδα έχει πολύ μεγάλο κοινό, δεν το ήξερα! Λένε ότι έχει 30 εκατομμύρια οπαδούς. Είναι πάντα εδώ στα παιχνίδια, φωνάζουν, δεν το βλέπεις αυτό στο NBA και δεν το βλέπεις και παντού στη EuroLeague. Και πέρυσι είχαμε καλό κόσμο στη Βιλερμπάν, δεν ήταν όμως όπως εδώ.

- Τι σου άφησε το EuroBasket;

Σίγουρα ήταν δύσκολο το μετά. Ήταν νοκ-άουτ, ήταν ένα παιχνίδι. Αν δεν παίξεις καλά ή αν παίξει ο αντίπαλος πολύ καλύτερα, όπως η Γερμανία που έπαιξε σπουδαία εναντίον μας... Δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις, δεν γινόταν δηλαδή να τους ξαναπαίξουμε, οπότε το αφήνεις πίσω σου, συνεχίζεις και απλά προσπαθείς να γίνεις καλύτερος.

- Τι πήγε στραβά;

Δικαιολογίες υπάρχουν, αν όμως παίξεις με μία ομάδα που βάζει 17 τρίποντα, δεν θα κερδίσεις ποτέ, όποια ομάδα κι αν είσαι. Ακόμα το θυμάμαι, ένιωσα λες και τα έβαλαν ΟΛΑ! Δεν θυμάμαι άστοχο σουτ τους. Έπαιξαν πάρα πολύ καλά, ήταν η μέρα τους και δίκαια προχώρησαν παρακάτω.

- Γιατί δεν σε έβγαλε ούτε φέτος ο δρόμος στην Ελλάδα και σε κάποια ελληνική ομάδα;

Γιατί δεν με έβγαλε ο δρόμος στην Ελλάδα... Δεν ξέρω. Θα πω ότι δεν έχω βρει ακόμη κάτι που μου ταιριάζει εκεί. Δεν έχω δει κάποια κατάσταση στην οποία θα βοηθήσω εγώ την ομάδα και η ομάδα εμένα. Αν υπήρχαν αυτές οι προϋποθέσεις, σίγουρα θα ήμουν εκεί.

- Άρα τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν το καλοκαίρι.

Αν υπάρξει ομάδα με τις σωστές προδιαγραφές και για εμένα και για εκείνη, για να βελτιωθούμε μαζί και για να κερδίσουμε μαζί, σίγουρα.

- Οπότε καταλαβαίνω ότι η EuroLeague βρίσκεται πλέον στο μυαλό σου περισσότερο από το NBA.

Ναι, θα έλεγα ναι...

- Που θέλεις να βρίσκεσαι σε πέντε χρόνια από τώρα;

Θέλω να έχω κερδίσει μία Ευρωλίγκα, σίγουρα. Μία, για αρχή. Τουλάχιστον μία. Πόσο είμαι; 25. Άρα μέχρι τα 30 μου θέλω να έχω τουλάχιστον μία.

- Θα είμαστε όλοι μαζί στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

Το ελπίζω. Ναι.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ NBA EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ