ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Καλάθης σε ρόλο MVP

EUROLEAGUE / ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΠΑΟ (ΦΓΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΠΑΟ (ΦΓΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νικ Καλάθης πραγματοποίησε – ακόμα – μία απίστευτη εμφάνιση, δείχνοντας ότι ανήκει ξεκάθαρα στην κουβέντα για τον MVP της EuroLeague. Το Sport24.gr αναλύει.

Σοκ και δέος. Αυτές οι λέξεις είναι πολύ δυνατές και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται έτσι απλά. Είναι όμως οι λέξεις που περιγράφουν ιδανικά αυτό που προκάλεσε ο Νικ Καλάθης στους φίλους της Αρμάνι στη νίκη του Παναθηναϊκού με 95-83 μέσα στο Μιλάνο .

Η στατιστική απεικόνιση της βραδιάς του Καλάθη προκαλούσε πράγματι δέος: 27 πόντοι με 12/17 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 2 κλεψίματα και 39 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης σε 39 λεπτά συμμετοχής! Ήταν όμως η εικόνα του στο παρκέ που προκαλούσε... σοκ στους παίκτες και τους φίλους της Αρμάνι.

Ένας παίκτης με εμφάνιση βγαλμένη από κομπιούτερ. Όχι από video game, αλλά από κομπιούτερ. Η διαφορά σε αυτή την πρόταση μοιάζει μικρή, αλλά δεν είναι. Μία εμφάνιση βγαλμένη από video game σημαίνει ότι ένας παίκτης έβαλε τρελά σουτ, ότι αυτά που έκανε ήταν πέρα από κάθε λογική. Μία εμφάνιση βγαλμένη από κομπιούτερ όμως δείχνει έναν παίκτη που έλεγξε απόλυτα μία κατάσταση, κάνοντας ό,τι ήθελε αυτός. Έθεσε αυτός τους όρους του παιχνιδιού και είχε τους άλλους 9 παίκτες που μοιράζονταν το παρκέ μαζί του να παίζουν στο δικό του τέμπο. Όπως ακριβώς έκανε δηλαδή ο Καλάθης στο Μιλάνο.

ΙΔΙΟΣ ΚΑΛΑΘΗΣ, ΙΔΙΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΑΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Καλάθης πήρε από το χέρι τον Παναθηναϊκό. Όπως ακριβώς κάνει δηλαδή όλη την σεζόν, όταν υπήρξαν και παιχνίδια που έμοιαζε να παλεύει μόνος του, περιμένοντας βοήθεια. Η βοήθεια αυτή έφτασε διά χειρός Ρικ Πιτίνο, ο οποίος μπορεί πρακτικά να έχει ως μοναδική προσθήκη τον Σον Κιλπάτρικ, αλλά πρακτικά άλλαξε όλο τον Παναθηναϊκό.

Ο Καλάθης έχει μία εντολή: Να έχει το πόδι μονίμως στο γκάζι. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να επιτίθεται στα πρώτα δευτερόλεπτα μίας επίθεσης, ακόμα και αν έχει δεχθεί καλάθι. Με αυτό τον τρόπο κρύβονται προβλήματα και με αυτό τον τρόπο αναδεικνύονται τα δυνατά σημεία του Καλάθη, του οποίου το πραγματικό χάρισμα είναι η ικανότητά του να κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους. Οι επιλογές του άνοιξαν και μαζί άλλαξε και ο ρόλος του.

Ο Καλάθης δεν είναι άλλος παίκτης. Ούτε ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα. Αυτό που έχει αλλάξει όμως είναι το μπάσκετ που παίζουν οι “πράσινοι”. Οι παίκτες του δεν παίζουν φοβισμένα, δεν κατεβάζουν το τέμπο για να μην συντριβούν. Απλώς τρέχουν και ξέρουν ότι κάποια στιγμή ο Καλάθης θα τους δώσει την μπάλα στο σημείο που πρέπει.

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ο Καλάθης παίζει τον τελευταίο καιρό σε άλλο επίπεδο. Η κουβέντα γύρω από το όνομά του δεν είναι πλέον αν είναι ένας από τους 5-10 καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Αυτό το θέμα έχει λυθεί προ πολλού. Η κουβέντα πλέον περιφέρεται στο αν ο ηγέτης του Παναθηναϊκού είναι ο MVP της EuroLeague. Ο τρόπος που έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του και η επιρροή που έχει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού βρίσκονται σε μη συνηθισμένα – για την Ευρώπη – επίπεδα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ