ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Κάιλ Γκάι στο SPORT24: "Μου ήταν δύσκολο να φύγω από τον Παναθηναϊκό, λάτρεψα το διάστημα που ήμουν εκεί"

Ο Κάιλ Γκάι στο SPORT24: "Μου ήταν δύσκολο να φύγω από τον Παναθηναϊκό, λάτρεψα το διάστημα που ήμουν εκεί"
@BASKETBALLCL

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Τενερίφης στον ημιτελικό του BCL με το Περιστέρι bwin, Κάιλ Γκάι, μίλησε στο SPORT24 για τον τρόπο με τον οποία έφτασε να σημειώνει 36 πόντους, αλλά και για την δύσκολη για εκείνον αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό AKTOR στα μέα της σεζόν.

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας και οι Γκιόργκι Σερμαντίνι έχουν το όνομα, όμως ο Κάιλ Γκάι είχε τη χάρη στον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League, εκεί, όπου έσπασε τα κοντέρ, σκοράροντας 36 πόντους (3/6 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 10/10 βολές) σε τρεις περιόδους, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο δεν κατάφερε να συνδεθεί με το καλάθι. Όχι ότι οι διόσκουροι συμπαίκτες του πήγαν πίσω, όμως εκείνος ήταν που έλαμψε περισσότερο.

Μετά το πέρας του αγώνα ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο SPORT24 για το πώς διαχειρίστηκε το κακό του ξεκίνημα και έφτασε σε αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα, για το Περιστέρι bwin, που συνεχώς έβρισκε μπροστά τους φέτος, αλλά και για τον Παναθηναϊκό AKTOR, από τον οποίο αποχώρησε με βαριά καρδιά, αλλά συνεχίζει να στηρίζει από μακριά.

Ήσουν άποντος στην πρώτη περίοδο, όμως έκλεισες το ματς με 36 πόντους, κάνοντας ρεκόρ σε επίπεδο Final Four. Πώς συνέβη αυτό;

"Οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται και συνέχισαν να με τροφοδοτούν με την μπάλα. Κάποιες φορές μου φωνάζουν όταν πασάρω (σσ. αντί να σουτάρω). Ξέρω ότι είναι η δουλειά μου το να είμαι επιθετικός και να σκοράρω πολύ. Σήμερα το πέτυχα αυτό.

Είναι αλήθεια ότι το ξεκίνημα του αγώνα ήταν λίγο δύσκολο για μένα. Έκανα κάποια λάθη ή κάποια φάουλ, που μπορεί και να μην ήταν φάουλ, αλλά όπως και να έχει, μετά έπαιξα πιο σκληρά, ανέβασα ταχύτητα. Ο κόσμος μπήκε επίσης στην εξίσωση κι αυτό συνήθως με κάνει να παίρνω μπρος".

Πέρα από το δικό σου ρεκόρ, πέτυχε και ο Γκιόργκι Σερμαντίνι κάτι σπουδαίο, καθώς με τους 21 πόντους που σημείωσε, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του BCL. Πώς είναι να παίζεις μαζί του;

"Το λατρεύω. Είναι ένας κινητός αποδέκτης ασίστ. Αν του πασάρω την μπάλα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βάλει καλάθι. Είναι μεγάλη η χαρά μου που τον έχω συμπαίκτη. Είναι πάρα πολύ ταλαντούχος και του αξίζει αυτό το ρεκόρ".

Το Περιστέρι πάλεψε στα ίσια απέναντι σας σε αυτό το ματς. Πώς σου φάνηκε η πορεία του όλη τη χρονιά;

"Έχω παίξει 8 φορές φέτος απέναντι στο Περιστέρι. Όταν ήμουν στην Ελλάδα παίξαμε φιλικά προετοιμασίας, μετά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τώρα τους αντιμετωπίσαμε τρεις φορές με την Τενερίφη. Πάντα τα παιχνίδια αυτά ήταν σαν μάχη. Νομίζω μόνο μία φορά τους κερδίσαμε με διαφορά 10 πόντων ή κάτι τέτοιο. Σε κάθε παιχνίδι ήταν μαχητικοί.

Ξέραμε ότι είναι μια καλά προπονημένη ομάδα και ότι διαθέτουν εξαιρετικούς πόιντ γκαρντ. Είναι αθλητικοί, είναι σκληροί. Αν μπορείς να κερδίσεις μια τέτοια ομάδα, είναι απόδειξη του πόσο καλά έχεις προετοιμαστεί".

Ανέφερες την Ελλάδα, καθώς ξεκίνησες τη σεζόν στον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά αυτή η συνεργασία δεν λειτούργησε και μετακόμισες στην Τενερίφη. Πώς ήταν όλη αυτή η εμπειρία;

"Το έχω πει χίλιες φορές (σσ. από τότε που έφυγα) και θα συνεχίσω να το λέω. Λάτρεψα το διάστημα που ήμουν στον Παναθηναϊκό. Αγάπησα την ομάδα και απόλαυσα τους οπαδούς. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα το να φύγω. Παρόλο που ήξερα πως πιθανότατα δεν θα έπαιζα πολύ αν έμενα, μου ήταν δύσκολο να φύγω.

Όταν εμφανίστηκε η Τενερίφη και μου εξήγησαν πως σκόπευαν να με χρησιμοποιήσουν, ήξερα ότι αυτή ήταν η πιο σωστή κίνηση για μένα και την οικογένειά μου".

Οπότε εξακολουθείς να παρακολουθείς τον Παναθηναϊκό και να τον υποστηρίζεις;

"Ναι, εννοείται. Τους αγαπώ. Πάμε Παναθηναϊκέ. Τους αγαπώ".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ