ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Κάιλ Γκάι στο SPORT24: "Δεν είμαι υπό δοκιμή και υπό αίρεση, δεν θα σηκώσω ψηλά τα χέρια μου"

EUROLEAGUE /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός υπερπήδησε το εμπόδιο της λειψής Μπασκόνια και ο Βασίλης Σκουντής βάζει τον Κάιλ Γκάι μπροστά στον καθρέφτη του.

Καθένας με τον πόνο του, που λέμε... Καθένας με τον πόνο του, τις μύχιες ή εξομολογημένες επιθυμίες του, τα σπέσιαλ κίνητρα του και την ανάγκη να αποδείξει κάτι (και) επί προσωπικού...

Αυτό θαρρώ πως συνέβη και πάντως επιβεβαιώθηκε κατ’ απόλυτο τρόπο χθες (27/10) το βράδυ στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός έριξε στο καναβάτσο την Μπασκόνια κι ενέγραψε τη δεύτερη νίκη του στην πρώτη πεντάδα αγώνων της εφετινής σεζόν στη EuroLeague.

Δυο νίκες (Μπάγερν, Μπασκόνια), τουτέστιν εννέα λιγότερες από τις 11 που πέτυχε πέρυσι από τις οποίες εντέλει πιστώθηκε εννέα μετά την αφαίρεση δυο εξ αυτών, ελέω της παραβίασης των κανόνων του FinancialFairPlay.

Ο προτελευταίος Παναθηναϊκός και η τελευταία Εφες του Αταμάν!

Για την αποκατάσταση της ιστορίας, τη σεζόν 2022-23 ο Παναθηναϊκός (9-23) δεν τερμάτισε τελευταίος, όπως είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Εργκίν Αταμάν, αλλά προτελευταίος πάνω από τη Βιλερμπάν (8-26)...

Για να του φρεσκάρω τη μνήμη η οποία πάντως κάθε άλλο παρά ασθενής είναι, τελευταία είχε τερματίσει η Αναντολού Εφές τη σεζόν 2017-18 που υπήρξε η πρώτη της τρίτης θητείας του στον πάγκο της για να τη δει στη συνέχεια να μεταμορφώνεται από ασχημόπαπο σε κύκνο, με τρεις τελικούς και δυο τρόπαια σε μια τετραετία, χώρια που οδηγούσε την κούρσα στην κανονική περίοδο τη σεζόν 2019-20, προτού πέσουν απότομα τα ρολά λόγω της πανδημίας.

Κλείνω εδώ την παρένθεση για τον Αταμάν που κανονικά να τονίζεται στην παραλήγουσα και πρέπει να τον λέμε και να τον γράφουμε Άταμαν και επιστρέφω στον πόνο κάμποσων παικτών στον χθεσινό αγώνα...

Η προβοσκίδα του Λεσόρ

Ο πόνος που στο τέλος της βραδιάς έγινε τόνος!

Ο «υπερεκτιμημένος» Σλούκας και ο τίμιος Γκραντ

  • Ο Κώστας Σλούκας ήθελε να αποδείξει, περισσότερο και από τον Λεσόρ πως αδικείται κατάφωρα με την πρωτοκαθεδρία στον πίνακα των υπερεκτιμημένων παικτών, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η μεταγραφή του προκάλεσε εκκωφαντικό κρότο για την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό και για τα λεφτά που θα τσεπώσει από τον Παναθηναϊκό!

  • Ήθελε επίσης ο Σαλονικιός γκαρντ να ξεμπουκώσει και να αποσείσει το άγχος που τον διακατέχει σε ό,τι αφορά εάν στην παρούσα φάση της μετάβασης είναι πιο πολύ pass- first ή score-firstpointguard ή μπορεί να συστήνεται και με τις δυο ιδιότητες...

Ο τίμιος Γκραντ και η ατάκα του Μήτογλου

Ο Guy που έγινε άνδρας και ο άφαντος Χουάντσο

  • Κailastbutnotleast, όπως λένε και στο χωριό του, στην Ιντιανάπολις: ο Κάιλ Γκάι ήθελε να αποδείξει ότι αυτή θα ήταν η βραδιά που θα... καταργούσε το επώνυμο του και από Guy θα γινόταν Μan, πάει να πει από παιδί θα συστηνόταν ως άνδρας στη διοργάνωση!

  • Στο τέλος της βραδιάς όλοι εκπλήρωσαν τα απωθημένα και τα ποθημένα τους ή σχεδόν όλοι, διότι έμεινε στον άσο ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος μετεωριζόμενος ανάμεσα στις θέσεις 3 και 4 στα τελευταία τρία ματς (Φενέρμπαχτσε, Μακαμπί, Μπασκόνια) έχει τον πενιχρό απολογισμό των τεσσάρων πόντων με 0/5 δίποντα, 1/7 τρίποντα και 1/4 βολές.

"Δεν είμαι υπό δοκιμή και υπό αίρεση"

Από Γκάι άρξασθαι λοιπόν και αργότερα θα πιάσω και τον Μήτογλου για τη γούνα του οποίου έχω κάμποσα ράμματα!!!

Το εννοώ αυτό που έγραψα προηγουμένως σχετικά με την ακαριαία ενηλικίωση και τη μετάλλαξη του Αμερικανού γκαρντ, που -όπως συμβαίνει και με άλλους παίκτες πρέπει να διαβεί τον Ρουβίκωνα που χωρίζει το EuroCup από τη EuroLeague, ωστόσο όταν, μέσα στα αποδυτήρια, του άνοιξα αυτή τη κουβέντα, μού τα μάσησε!

Δεν μού μάσησε απλώς, αντέδρασε σφόδρα!

«Κοίτα, έχω πάρει κολεγιακό πρωτάθλημα, πέρασα τρεις σεζόν στο ΝΒΑ, έπαιξα στο ισπανικό πρωτάθλημα που είναι το καλύτερο της Ευρώπης και στο πολύ ανταγωνιστικό EuroCup . Δεν νομίζω ότι είμαι παίκτης υπό δοκιμή και υπό αίρεση» μού αποκρίθηκε γελώντας...

«Το να παίζω τώρα σε μια ομάδα που έχει κατακτήσει έξι τρόπαια της EuroLeague με τιμά, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν με σοκάρει. Ξέρω ποιος είμαι τι μπορώ να κάνω».

"Δεν θα σηκώσω ψηλά τα χέρια μου"

-Σύμφωνοι, αλλά ζήτα κιόλας την μπάλα περισσότερες φορές, κυρίως όταν είσαι ελεύθερος και ακροβολισμένος στις γωνίες ,ή στις 45 μοίρες!

«Δεν έχω τέτοια προβλήματα μας. Οι πόιντ γκαρντ μας είναι πολύ έμπειροι, διαβάζουν το παιχνίδι και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν κάθε φορά. Δεν είμαι αυτός που θα σηκώσει ψηλά το χέρι και θα πει “εδώ είμαι, δώσε μου την μπάλα” Όταν την πάρω στα χέρια μου, ξέρω τι θα την κάνω!

Χθες ο Γκάι ήξερε τι θα την κάνει για δεύτερη φορά στα πρώτα πέντε ματς, σε δυο εκ των οποίων (Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια) σκόραρε από 13 πόντους και στα επόμενα τρία (Ολυμπιακός, Μπάγερν, Μακάμπι) κανέναν!

Εκείνη τη στιγμή ήθελα να του πω ότι εάν τυχόν έχει παράπονα από τα λεπτά συμμετοχής και τον αριθμό των σουτ, τότε να τα πει στη σύντροφο του, Aλέξα Τζένκινς που είναι δημοσιογράφος και μπορεί να τα δημοσιοποιήσει για λόγους έννομου συμφέροντος, αλλά συγκρατήθηκα!

Ο serial killer της Μπασκόνια

Του πήγα όμως την κουβέντα στο γεγονός ότι εξελίσσεται σε εθιστικό, αναπόδραστο και κατά συρροήν δήμιο της Μπασκόνια!

Α, ναι, αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία η οποία εκτυλίχθηκε την περασμένη σεζόν στην Ισπανία, όπου ο μορφονιός από το πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια αντιμετώπισε τους χθεσινούς αντιπάλους του πέντε φορές και τους βάρεσε σαν χταπόδια.

Σε δυο ματς της κανονικής περιόδου, έναν προημιτελικό Κυπέλλου και δυο αναμετρήσεις των playoffs, η Τζουβεντούτ πέτυχε τρείς νίκες, που της προσπόρισαν την πρόκριση στην τετράδα του Copa Del Rey και στους ημιτελικούς της λίγκας μετά από 14 χρόνια, ένα το κρατούμενο....

Υπάρχει και δεύτερο πολύ πιο εντυπωσιακό, επί προσωπικού: σε αυτές τις πέντε αναμετρήσεις ο Γκάι σκόραρε συνολικά 98 πόντους (10+16+14+36+22) ευστοχώντας σε 21/46 τρίποντα, εκ των οποίων 9/16 στον πρώτο ημιτελικό, ενώ πρόσθεσε επίσης 18 ασίστ, 10 ριμπάουντ και δυο κλεψίματα.

Χθες στο ΟΑΚΑ επέστρεψε στις... εργοστασιακές ρυθμίσεις του με 13 πόντους (3/3δ., 2.4τρ., 1.1β.) σε 20 λεπτά, μάλιστα του έλαχε ο κλήρος να διαμορφώσει το τελικό σκορ (95-81), στην εκπνοή του ματς με ένα τρίποντο από τις 45 μοίρες από την έβδομη ασίστ του Κώστα Σλούκα.

Η αυτοπεποίθηση και η φροντίδα της μπάλας

Του τα υπενθύμισα όλα αυτά και χαμογέλασε με νόημα...

«Τους ξέρω και με ξέρουν από πέρυσι. Μετά από τόσα ματς που παίξαμε πέρυσι νιώθω άνετα όταν τους αντιμετωπίζω και αυτό με βοηθάει ψυχολογικά, αλλά γενικότερα εγώ έχω αυτοπεποίθηση, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος».

-Μετά από πέντε ματς στην εφετινή σεζόν της ΕuroLeague τι πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιώσει ο Παναθηναϊκός;

«Να συνεχίσουμε να παίζουμε, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Ασφαλώς επειδή είμαστε μια νέα ομάδα δεν βρισκόμαστε ακόμη στο επίπεδο που θέλουμε και μπορούμε, αλλά ο χρόνος δουλεύει για εμάς.

Πρέπει σίγουρα να εκμεταλλευόμαστε περισσότερο τις κατοχές, να μην έχουμε διακυμάνσεις στην απόδοση μας, να κυκλοφορούμε καλή την μπάλα και να τη φροντίζουμε, ώστε να μην κάνουμε φτηνά λάθη».

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ