ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

Ο Ίβιτσα Ζούμπατς στο SPORT24: "Στην άμυνα έπρεπε να τους αντιμετωπίσουμε όλους όπως τον Γιάννη"

Ο Ίβιτσα Ζούμπατς στο SPORT24: "Στην άμυνα έπρεπε να τους αντιμετωπίσουμε όλους όπως τον Γιάννη"
FIBA

Η καθυστερημένη είσοδος (sic) στο παιχνίδι και η κακή άμυνα στους περιφερειακούς της Ελλάδας έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά, όπως υποστήριξε ο Ίβιτσα Ζούμπατς στο SPORT24 μετά από την ήττα της Κροατίας.

Αν μη τι άλλο, το comeback που έκανε η Κροατία στο δεύτερο μέρος του αγώνα με την Ελλάδα ήταν εντυπωσιακό. Της έλειψαν όμως δύο μεγάλες φάσεις. Ή, αν προτιμάτε, αυτές τις είχε η Ελλάδα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Για τον Ίβιτσα Ζούμπατς πάντως, το πρόβλημα (sic) της Κροατίας δεν ήταν όσα συνέβησαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά όσα προηγήθηκαν. Κυρίως στο πρώτο μέρος.

Ο βασικός σέντερ του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς μίλησε στο SPORT24 για το παιχνίδι με την Ελλάδα, λέγοντας με πάσα ειλικρίνεια πως "δεν ξέρω τι να πω για τους λόγους που χάθηκε αυτό το παιχνίδι. Νομίζω πως στο τέλος ήμασταν κουρασμένοι γιατί κάναμε τεράστια προσπάθεια για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Πήγαμε κατοχή - κατοχή για να τα καταφέρουμε, βγάλαμε πολλές καλές άμυνες. Γενικά ήμασταν πιο γρήγοροι σε σχέση με το πρώτο μέρος. Στο τέλος όμως, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβγαλε κάποιες μεγάλες φάσεις, έκανε τα δύο μπλοκ κι έβαλε δύο μεγάλα καλάθια. Ήταν κάποιες μικρές λεπτομέρειες στο τέλος, αλλά αυτό είναι που κάνουν οι σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Γιάννης".

Στο μυαλό του, το παν ήταν η εκκίνηση, κι όχι η ολοκλήρωση του αγώνα: "Πρέπει να ξεκινάμε, όπως το κάναμε στο δεύτερο μέρος με την Ελλάδα. Χάσαμε γιατί δεν είχαμε διάρκεια στην απόδοσή μας, όχι για άλλο λόγο. Αν ξεκινούσαμε διαφορετικά το παιχνίδι, θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσουμε. Μπορεί να μην τα καταφέραμε, αλλά δείξαμε χαρακτήρα απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Αύριο είναι μια νέα μέρα, πρέπει να δουλέψουμε και να πάρουμε τη νίκη. Είναι σημαντικό το παιχνίδι που έρχεται. Θα πρέπει να μαστε επιθετικοί από το πρώτο λεπτό".

Ενώ κατέληξε, απαντώντας στην ερώτηση για την αλλαγή της άμυνας που έπαιξε η Κροατία στο δεύτερο μέρος (πήγε σε αλλαγές): "Αυτό ήταν το πλάνο από την αρχή, αλλά δεν το υλοποιήσαμε όπως έπρεπε. Το πληρώσαμε. Ήμασταν πολύ προσηλωμένοι στον Γιάννη, αλλά η Ελλάδα έδινε πολλές μπάλες στον Τάιλερ Ντόρσεϊ κι αυτός έβαλε μεγάλα σουτ, αυτό κάνει. Έπρεπε να είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι σε όλους, σαν τον Γιάννη. Σαν να μαρκάρουμε πέντε παίκτες σαν τον Γιάννη. Σήμερα δεν το κάναμε (σ.σ.: χθες) και το πληρώσαμε".

Το SPORT24 βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του EuroBasket 2022. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan, με πολλές επιλογές και δεκάδες ειδικά στοιχήματα για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ