ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο SPORT24: "Ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται εκεί που αξίζει, δεν μετανιώνω που έφυγα"

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο SPORT24: "Ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται εκεί που αξίζει, δεν μετανιώνω που έφυγα"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Η Παρτίζαν κι ο Ομπράντοβιτς, ο στόχος για το 2023 κι ο Παναθηναϊκός. Το SPORT24 συνάντησε τον Ιωάννη Παπαπέτρου στο νέο του σπίτι, στο Βελιγράδι και τον άκουσε να ζητάει από τον κόσμο της πρώην ομάδας του να την υποστηρίξει και να κάνει υπομονή.

Όταν στα μέσα του περασμένου Ιουλίου αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε ένα πράγμα στο μυαλό του. Να βρεθεί εκτός Ελλάδας, σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα σκέφτεται μόνο το μπάσκετ. Το βρήκε στο Βελιγράδι, έγινε παίκτης της Παρτίζαν και πλέον, μετά από έξι μήνες, αισθάνεται πλήρως δικαιωμένος για την απόφασή του.

Το SPORT24 είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον διεθνή φόργουορντ το απόγευμα της Πέμπτης (26/1), μετά από την τελευταία προπόνηση για το μεγάλο ντέρμπι της Παρασκευής με τον Ερυθρό Αστέρα στη Χάλα Πιονίρ και κυρίως είχε την ευκαιρία να καταλάβει πόσο καλά αισθάνεται ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην νέα πρόκληση της καριέρας του.

- Πώς είναι η ζωή στο Βελιγράδι;

Είναι μια χαρά, είναι όλα πολύ ωραία. Η κουλτούρα είναι ίδια, ο καιρός και λίγο η τοποθεσία, το feeling, αυτά ίσως να είναι λίγο διαφορετικά, αλλά οκ, είναι όλα εύκολα, εχω εγκατασταθεί και έχω προσαρμοστεί μια χαρά.

- Έζησες οπαδούς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και τώρα ζεις αυτούς της Παρτίζαν. Πόσο διαφορετικοί ή πόσο ίδιοι είναι μεταξύ τους και πώς υποστηρίζουν την ομάδα τους;

Τρέλα, τρέλα... Υπάρχει πολλή τρέλα, καλή τρέλα όμως. Ωραία, όμορφη τρέλα, ο κόσμος είναι πολύ φανατισμένος, αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα και όλο αυτό είναι παρόμοιο με όσα έζησα στην Ελλάδα. Νομίζω ότι και σαν λαοί έχουμε μεγάλη ομοιότητα, έχουν φοβερή τρέλα και δημιουργούν απίστευτη ατμόσφαιρα.

- Πόσο καλό σου έκανε που έφυγες από την Ελλάδα;

Δεν μετανιώνω καθόλου για την επιλογή μου. Δεν θεωρώ ότι το κλίμα στην Ελλάδα είναι τοξικό, αλλά σίγουρα μου έκανε καλό που έφυγα, έπρεπε να παίξω έξω, να είμαι με τον εαυτό μου. Σίγουρα υπάρχει τριβή, υπάρχει δυσκολία όταν παίζεις σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός για τόσα χρόνια, μου έκανε καλό που άλλαξα παραστάσεις, είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την επιλογή.

- Η ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα ήταν σοκαριστική, αλλά σας έκανε καλό μακροπρόθεσμα. Σωστά;

Ναι, γιατί χτίσαμε ένα καλό σερί αμέσως μετά. Μας έκανε καλό, μας πείσμωσε, νομίζω πως χάσαμε άδικα εκείνο το ματς γιατί ήμασταν έξι πόντους πάνω στο 38'. Τέτοια παιχνίδια τα διαχειρίζεσαι και δεν τα χάνεις, εμείς τα κάναμε όλα λάθος στο τελευταίο 1:45, με αποκορύφωμα τη φάση στο τρίποντο του Νέντοβιτς, οπότε νομίζω ότι αυτή τη φορά πρέπει να πάμε για να δώσουμε το 100%, πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε αυτή την νίκη γιατί από τότε μέχρι σήμερα έχουμε κάνει πολύ καλή πορεία και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.

- Πώς είναι η συνεργασία με τον Ομπράντοβιτς και τι σου ζητάει;

Είναι σίγουρα απαιτητικός, όμως η συνεργασία μας είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή. Είναι για κάποιο λόγο ο κορυφαίος, είναι πάρα πολύ απαιτητικός, κάθε μέρα πρέπει να έρχεσαι συγκεντρωμένος και να δίνεις το 100%, δεν σε αφήνει να χαλαρώνεις. Σίγουρα αυτό είναι δύσκολο στην αρχή, στην πορεία όμως σε βοηθάει και σε βελτιώνει πολύ. Στην αρχή ήταν ζόρικα, δεν ήταν κάτι που είχα συνηθίσει. Σε βγάζει από τον εαυτό σου και από τα όριά σου, σε πιέζει να κάνεις πολλά περισσότερα από αυτά που νιώθεις ότι αντέχεις. Είναι σημαντική και δύσκολη η αρχή με τον Ομπράντοβιτς, μέχρι να βρεις χημεία και να καταλάβεις τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει.

- Στο τέλος της σεζόν με τι θα είσαι ευχαριστημένος;

Κάθε σεζόν τελειώνει με το πρωτάθλημα, οπότε αυτό είναι που μένει. Πάντα. Αν το κατακτήσουμε απέναντι πιθανότατα στον Ερυθρό Αστέρα θα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για το club, θα είναι κάτι που θα σηματοδοτεί ότι η Παρτίζαν θα είναι και του χρόνου στη EuroLeague. Ελπίζω στο φινάλε να μας μείνει αυτή η γλυκιά γεύση. Από εκεί και πέρα μεσολαβούν πααάρα πολλά μέχρι τότε, οπότε καλό θα είναι να σκεφτούμε το τώρα και βλέπουμε.

Γιατί θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει τόσα βήματα προς τα πίσω τα τελευταία χρόνια και πώς μπορεί να γυρίσει σε ένα επίπεδο οκτάδας ή τετράδας στη EuroLeague;

Πάρα πολύ δύσκολη ερώτηση, θα την απαντήσω όμως. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω, σαν μπασκετμπολίστας, σαν αθλητής και με την αγάπη που έχω στον σύλλογο, αλλά και με την αγάπη που μου πρόσφερε ο Παναθηναϊκός. Θεωρώ ωστόσο ότι δεν βρίσκεται εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Θεωρώ ότι γίνεται μια καλή προσπάθεια, κάποιες φορές όταν χτίζεις κάτι, δεν βλέπεις αποτελέσματα την ιδια μέρα. Όπως μία οικοδομή, όταν χτίζεις, περνάει καιρός μέχρι να μπεις και να ζήσεις στο νέο σου σπίτι.

Θεωρώ ότι με την αποχώρηση του κ. Γιαννακόπουλου γκρεμίστηκε ό,τι υπήρχε. Ξεκίνησε να χτίζεται κάτι νέο και όλοι ξέρουν ότι είναι δύσκολο να χτίσεις καλές ομάδες. Όλοι ξέρουν ότι χρειάζονται άπειρα χρήματα, χρειάζεται κάποιος να δαπανήσει, χρειάζονται και οι αποτυχίες, χρειάζεται και υπομονή. Εύχομαι στον Παναθηναϊκό τα καλύτερα, είναι μέσα στην καρδιά μου. Η ιστορία έχει δείξει και για αλλες ομάδες ότι έτσι είναι, υπάρχουν τα πάνω, υπάρχουν και τα κάτω. Σίγουρα θα επανέλθει εκεί που αξίζει.

Η απάντηση του Ιωάννη Παπαπέτρου στο SPORT24 για τον Παναθηναϊκό:

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ EUROLEAGUE ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ