ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUNDOBASKET

Ο Γιοχάνες Φόγκτμαν στο SPORT24: "Η εξέλιξη του Σρούντερ από τη χαμένη βολή το 2015 είναι απίστευτη"

Ο Γιοχάνες Φόγκτμαν στο SPORT24: "Η εξέλιξη του Σρούντερ από τη χαμένη βολή το 2015 είναι απίστευτη"
SPORT24.GR

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2015 ο Ντένις Σρούντερ είχε χάσει μία βολή που είχε στοιχίσει στην Εθνική Γερμανίας. Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2023 έβαλε 28 πόντους κόντρα στη Σερβία και οδήγησε τη Γερμανία στην κορυφή του κόσμου. Η εξέλιξή του απίστευτη, όπως παραδέχθηκε και Γιοχάνες Φόγκτμαν στο SPORT24.

Η ζωή κάνει κύκλους. Η ζωή του Ντένις Σρούντερ και της Εθνικής Γερμανίας σίγουρα δηλαδή. Ήταν οκτώ χρόνια πριν, στις 10 Σεπτεμβρίου του 2015, όταν ο Ντένις Σρούντερ αστοχούσε σε μία βολή με 3.8" για το τέλος του αγώνα του με την Ισπανία στη φάση των 16 του EuroBasket. Ήταν ακριβώς οκτώ χρόνια πριν, όταν μετά από εκείνο το παιχνίδι ο Ντιρκ Νοβίτσκι αποσύρθηκε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Σήμερα (10/9) όμως, οκτώ χρόνια μετά, ήταν η μέρα που η Γερμανία βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου και ο Ντένις Σρούντερ αναδείχθηκε MVP του MundoBasket 2023.

Ο Γιοχάνες Φόγκτμαν μίλησε ακριβώς για αυτή τη συγκυρία στον Σπύρο Καβαλιεράτο και το SPORT24 μετά από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο.

"Η εξέλιξη του Σρούντερ είναι απίστευτη. Έχει γίνει ηγέτης, όπως κανείς άλλος. Έπαιξε εξαιρετικά σε όλο το τουρνουά. Έβαλε τα σουτ, έκανε τα drive προς το καλάθι, δημιουργούσε για τους άλλους. Είναι ένας πάρα πάρα πάρα πολύ καλός παίκτης. Το έδειξε σε όλα τα παιχνίδια. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ήταν ο MVP του τουρνουά και ότι έχει εξελιθχεί πάρα πολύ.

Ήταν μεγάλο πλήγμα όταν αποσύρθηκε ο Ντιρκ Νοβίτσκι από την Εθνική Γερμανίας, γιατί ήταν ένας πάρα πολύ μεγάλος παίκτης. Όμως τώρα έχουμε άλλα παιδιά. Έχουμε τον Ντένις, έχουμε τον Φραντς. Είμαστε μία καλή γενιά. Έχουμε ταλέντο. Έχουμε παίκτες που θέλουν να παίξουν και να κερδίσουν.

Θα είναι τέλειο να δημιουργηθούν νέες γενιές μπασκετμπολιστών στη Γερμανία μετά από αυτό. Να επηρεάσουμε άλλους ανθρώπους να μπουν στο άθλημά μας. Όπως είπα και μετά το ματς με τις ΗΠΑ, σε 20 χρόνια θα υπάρχουν πολλά που θα λέγονται Ντένις και Φραντς", ανέφερε αναλυτικά ο ψηλός της Αρμάνι Μιλάνο.

Tο SPORT24 στις Φιλιππίνες

Το SPORT24 βρίσκεται στις Φιλιππίνες για το Mundobasket 2023. Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUNDOBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ